Rawatan untuk Tonsil Stones dengan herba Cina

Rawatan untuk Tonsil Stones dengan herba Cina

Batu-batu tonsil yang terdahulu telah tidak difahami dengan betul kerana mereka tidak telah dikaji yang betul bahawa doktor-doktor yang banyak berfikir bahawa mereka boleh dirawat menggunakan antibiotik dan sering dicadangkan tonsillectomy apabila antibiotik yang tidak berfungsi. Tetapi sebenarnya bercakap pembedahan yang tidak diperlukan seperti tonsil memainkan peranan yang sangat penting dalam mempertahankan badan dari virus dan bakteria. Ia boleh diubati dengan mudah menggunakan remedi semulajadi dan herba yang pelbagai. Ubat-ubatan homeopati, Ayurveda dan Bahasa Cina digunakan herba untuk merawat keadaan tidak wajar tonsil secara berkesan dan cekap.

Tonsil stones diuruskan dengan cara yang sangat berbeza menggunakan herba Cina. Menurut Perubatan Cina tonsil batu dan lain-lain isu-isu yang berkaitan dengan tonsil berlaku disebabkan oleh toksin dan berkualiti rendah penghadaman Justeru mereka peguambela untuk mengurangkan atau mengelakkan sama sekali makanan yang mencipta lebih banyak keasidan dan toksin di dalam badan seperti produk tepung putih, daging merah, makanan kaya lemak seperti produk tenusu, mentega, minyak sapi, makanan goreng dan gula putih. Selain mengelakkan barang makanan ini dinasihatkan untuk memasukkan barang makanan yang kaya dengan antioksidan seperti blueberry, Delima, lobak merah, kubis, Raspberi dan turnips. Jus halia dan lobak merah juga boleh digunakan untuk detoksifikasi tubuh dan melegakan jangkitan tonsil dan tonsil stones.

Herba Cina seperti mu xiang dan lelaki sebuah atau coklat nasi sprouted boleh digunakan untuk membantu penghadaman dan mengurangkan toksin tonsil yang hadir kerana mereka membantu menggerakkan makanan melalui badan dengan cepat tanpa membuat mereka kekal kepada bentuk toksin. Ada juga Cina lain detoksifikasi herba seperti gan dia, mengharamkan Jen lan, bai hua dia dia cao dan herba Cina yang bertujuan untuk mengosongkan mukus seperti ban xia, chen pi dan bai fu zi. Beberapa doktor Cina dan peminat Kesihatan mungkin bagaimanapun tidak mengesyorkan herba semulajadi yang sejuk dan makanan seperti spirulina atau klorofil tertentu kerana ia mengurangkan tenaga penghadaman dan mungkin mengakibatkan Genangan makanan yang membawa kepada ketoksikan yang lebih tinggi. Selain kebersihan mulut yang baik ini dikatakan sangat penting untuk membuang bakteria yang hadir di tonsil. Lemon jus atau apple cider cuka dengan air digunakan untuk menyingkirkan bakteria paling kerap.

Ubat semula jadi tidak sahaja dipilih untuk mudah mereka, tetapi juga untuk mereka keberkesanan dan keberkesanan kos. Kadang-kadang semata-mata gargling mulut menggunakan penyelesaian air masin boleh mengusir tonsil stones atau boleh dikeluarkan dengan menggunakan kaedah mekanikal. Tetapi penjagaan perlu diambil bukan untuk mencucuk atau memecahkan batu-batu tonsil itu kerana mereka juga boleh merosakkan tonsil itu.

Remedi rumah untuk menyembuhkan Tonsil Stones

Tonsillectomy bukan sahaja boleh membawa kepada pelbagai masalah kesihatan lewat tetapi juga datang dengan harga yang lebih murah. Pembedahan boleh juga menghalang aktiviti-aktiviti harian untuk beberapa waktu. Oleh itu, ia adalah dielakkan paling kerap. Malah, Terdapat cara semulajadi dan terbukti secara saintifik mampu untuk menyingkirkan batu tonsil supaya mereka tidak pernah kembali. Ia bukanlah benar-benar perlu untuk pergi panjang, susunan pembedahan atau membazirkan wang anda pada semburan hidung yang mahal dan tablet. Mengikuti satu program langkah demi langkah yang akan menunjukkan anda secara tepat bagaimana untuk menyingkirkan batu tonsil anda secara semulajadi dan memastikan mereka tidak pernah kembali! Anda boleh mempelajari lebih lanjut tentang program yang menjanjikan penyembuhan semulajadi untuk tonsil batu dari

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *