Rawatan untuk memalukan Ketuat di muka anda.

Rawatan untuk memalukan Ketuat di muka anda.

Berurusan dengan Ketuat di muka anda boleh menjadi sangat memalukan. Orang bertanya kepada saya agak kerap Apakah cara terbaik untuk membuang Ketuat dari wajah mereka. Jawapan paling biasa saya adalah, Ketuat akan biasanya pergi sepenuhnya mereka sendiri tanpa rawatan. Walau bagaimanapun, ini boleh membawa beberapa tahun. Itulah tempoh masa untuk ramai orang yang tidak boleh diterima. Realitinya adalah, Terdapat banyak kaedah rawatan yang disediakan.

Punca Ketuat adalah virus. Ia dipanggil virus papilloma manusia, atau HPV bagi pendek. Papillomavirus manusia mempunyai banyak strain yang berbeza. Strain yang berbeza ini adalah apa yang menyebabkan pelbagai jenis Ketuat. Beberapa kaedah penyingkiran Ketuat akan diterima untuk Ketuat muka. Ini adalah kerana beberapa kaedah rawatan boleh menyebabkan parut. Kebanyakan orang mendapati parut pada muka mereka hanya sebagai lapuk sebagai mempunyai Ketuat yang. Pilihan tempahan logik adalah untuk mencegah Ketuat di tempat pertama.

Biasanya hubungan person-to-person yang secara langsung akan bagaimana orang mendapat Ketuat. Anda tidak harus menyentuh Ketuat orang lain untuk mengelakkan diri mereka. Dan tidak menyentuh perkara-perkara yang menyentuh orang yang mempunyai Ketuat. Anda tidak perlu berkongsi barang-barang kebersihan peribadi seperti pisau cukur atau tuala.Walau bagaimanapun, ia adalah jauh lebih biasa untuk menyebarkan Ketuat yang anda sudah mempunyai bahagian-bahagian lain badan anda.

Membuat satu titik untuk menjaga kulit anda sihat dan bebas daripada mudah terkena jangkitan. Kebersihan yang baik pergi jauh dalam mencegah Ketuat di muka anda. Untuk menghapuskan tempat untuk HPV untuk memasuki badan anda menjaga kulit muka anda lembap yang sihat dan bebas daripada kering retak pada setiap masa.

Ketuat muka mempunyai banyak cara yang berkesan untuk dibuang. Terdapat pelbagai ubat-ubatan yang nonprescription. Anda juga boleh mencari banyak ubat semula jadi untuk digunakan untuk penyingkiran Ketuat. Dan jika kaedah ini gagal, doktor atau pakar dermatologi anda akan mempunyai kaedah penyingkiran lain yang tersedia untuk anda.

Nonprescription dan preskripsi ubat-ubatan dengan vitamin A telah didapati berkesan dalam penyingkiran Ketuat muka. Anda sentiasa perlu memohon salap yang secara langsung pada Ketuat, Jangan sekali-kali pada kulit sekeliling Ketuat tersebut. Selain itu, ubat-ubatan yang mengandungi Asid salisilik adalah berkesan untuk penyingkiran Ketuat.

Banyak ubat semula jadi yang berkesan dalam membuang Ketuat dari muka anda mungkin berbunyi seperti bahan-bahan yang biasa digunakan untuk tujuan ini. Dalam kebanyakan kes, penggunaan bahan-bahan ini akan berkesan apabila digunakan seperti yang diarahkan. Sebahagian dari bahan-bahan ini termasuklah minyak kastor, Minyak bijan, jus bawang dan bawang putih. Sebab-sebab tertentu Walau bagaimanapun bahan ini telah berjaya digunakan oleh ramai orang yang tidak semua orang mendapat keputusan yang sama.

Pakar dermatologi akan mempunyai banyak pilihan rawatan yang berbeza untuk mengeluarkan Ketuat muka. Salah satu kaedah-kaedah yang disediakan hanya untuk doktor ialah penggunaan cecair nitrogen untuk Buang Ketuat yang cryogenically. Dan sudah tentu hanya seorang doktor atau pakar dermatologi akan dapat laser penyingkiran Ketuat. Sama ada anda memilih untuk cuba untuk membuang Ketuat tersebut dari muka anda di rumah dengan menukarkan ubat atau remedi rumah, anda harus sentiasa berunding dengan doktor terlebih dahulu. Walaupun remedi semulajadi dan over-the-counter ubat-ubatan yang boleh jadi berkesan, ubat-ubatan preskripsi kekuatan hampir sentiasa akan lebih berkesan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *