Rawatan sista ovari – melawan ketakutan

Rawatan sista ovari – melawan ketakutan

Adakah anda atau seseorang yang anda cintai akan menjadi salah satu daripada beribu-ribu wanita yang didiagnosis bulan ini dengan satu sista ovari? Rawatan sista ovari menjadi malar yang berfikir sepanjang hari anda? Jika anda membaca artikel ini kemungkinan anda akan menjawab ya kepada salah satu atau kedua-dua soalan ini. Walaupun kebanyakan sista Benigna (bukan kanser), itu tidak bermakna bahawa mereka tidak boleh menjadi amat tidak selesa dan menyebabkan jumlah yang luar biasa daripada sakit. Selain itu, 95% daripada wanita yang merawat sista mereka dengan prosedur konvensional berakhir lebih teruk daripada Bilakah mereka mula. Sesetengah wanita walaupun mengalami sista yang sering muncul yang boleh menjadi sangat tertekan dan sangat menyakitkan dan sukar untuk merawat.

Fakta:
Dadah berbahaya atau tidak diingini tidak sentiasa satu-satunya pilihan. Ubat-ubatan preskripsi dan relievers kesakitan buat sementara waktu boleh menyembunyikan gejala tetapi sista ovari akan masih berada di sana. Terdapat banyak ubat untuk sista ovari, antara ubat-ubatan dan pembedahan hingga ubat semula jadi.

Menggunakan pil kawalan kelahiran untuk mengelakkan badan anda daripada ovulating, dengan harapan tidak membangunkan sista yang tidak menangani punca bagi sista tersebut. Jika anda masih dalam tahun menanggung kanak-kanak dan bercadang untuk hamil, sebaik sahaja anda pergi kawalan kelahiran, ia adalah sangat berkemungkinan sista anda akan reoccur.

Pembedahan hanya mengambil penjagaan sista yang sudah dibentuk, ia tidak dapat berbuat apa-apa untuk menghalang sista masa depan pembangunan. Itulah sebabnya mengapa pembedahan bukan pilihan terbaik bagi mereka yang serius untuk kelegaan jangka panjang dan kesihatan yang baik.

Kerana kebanyakan sista akan pergi secara semula jadi adalah perkara yang terbaik seorang wanita boleh lakukan untuk dirinya cuba untuk menghalang masa depan sista membentuk. Merawat anda sista ovari semulajadi adalah satu-satunya cara untuk memulihkan persekitaran dalaman anda dan mengelakkan menyebabkan lebih banyak mudarat.

Jika penjaga atau doktor anda telah mencadangkan agar anda menunggu selama satu hingga tiga bulan untuk melihat jika sista anda akan membubarkan itu sendiri, Terdapat langkah-langkah yang anda boleh boleh mengambil pada waktu ini akan menawarkan melegakan kesakitan serta penyembuhan. Sebagai seorang wanita anda berhutang kepada diri anda untuk melindungi tubuh anda.

Kebanyakan wanita yang berminat dalam ubatan untuk sista ovari mahu mereka sembuh untuk kebaikan, bukan sahaja untuk jangka masa pendek. Jika anda berasa bimbang dan tidak pasti mengenai apa yang perlu dilakukan, anda tidak bersendirian. Beribu-ribu wanita sebelum anda telah anda situasi yang sama dan telah menemui bantuan mereka diperlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *