Rawatan serangan panik – kebaikan dan keburukan tiga penyelesaian yang sangat Popular

Rawatan serangan panik – kebaikan dan keburukan tiga penyelesaian yang sangat Popular

Semua pengalaman yang anda boleh dalam hidup anda, serangan panik akan tanpa ragu-ragu salah satu yang menakutkan. Apabila anda sedang dilanda serangan panik, anda boleh mempunyai banyak pemikiran negatif. Kerana tekanan anda boleh rasa di dada anda, digabungkan dengan hakikat bahawa pernafasan boleh agak keras, anda boleh benar-benar percaya bahawa anda akan mati. Itulah sebab utama mengapa anda mungkin mencari rawatan serangan panik. Kita akan membincangkan tiga rawatan sangat popular yang boleh digunakan oleh anda dan apabila anda selesai membaca artikel ini anda akan dapat memilih salah satu yang sesuai untuk anda.

1. Preskripsi ubat-ubatan

Bukankah lebih indah jika tiada pil ajaib yang boleh diambil untuk menyingkirkan serangan panik anda selama-lamanya? Ramai orang menggunakan ubat-ubatan untuk menghadapi serangan mereka panik dan ini adalah reaksi normal untuk ramai di antara kita. Ia bukanlah penyelesaian terbaik namun kerana fakta-fakta yang mudah.

Ubat-ubatan kebimbangan adalah hanya satu perkara yang baik: masking gejala-gejala. Manakala mengambil ubat-ubatan untuk menyembunyikan kebimbangan anda boleh membantu anda buat sementara waktu sementara anda menangani punca masalah anda, anda tidak perlu bergantung kepadanya sebagai satu penyelesaian yang kekal, kerana kebimbangan anda akan kembali pada minit yang anda berhenti mengambil ubat-ubatan.

Juga, anda tidak boleh mengharapkan untuk mengambil preskripsi ubat selama-lamanya. Badan anda akan berkembang biasa kepadanya. Ia juga boleh agak mahal jika anda tidak mempunyai insurans kesihatan yang betul. Pendek kata, ubat-ubatan hanya bertujuan untuk merawat serangan panik sementara orang syarat-syarat yang melampau. Syukurlah, Terdapat dua alternatif yang lebih baik dan di sini mereka.

2. Terapi rawatan

Jika anda ingin benar-benar menghilangkan serangan panik anda selama-lamanya, terapi atau kaunseling adalah satu alternatif yang baik. Ia akan memberikan anda alat-alat yang anda perlukan untuk memerangi kebimbangan anda, dan anda akan dapat menjalani kehidupan yang lebih santai. Walaupun terapi sememangnya pilihan yang lebih baik daripada ubat-ubatan, terdapat sedikit kerugian Walau bagaimanapun.

Kelemahan pertama adalah bahawa ia boleh mengambil masa yang lama. Ahli terapi anda akan memerlukan beberapa sesi dengan anda sebelum anda boleh kedua-duanya mula menyerang masalah anda. Tetapi sekali lagi, ini adalah apa yang membuat terapi begitu berkesan – ahli terapi anda dan anda akan menemui penyelesaian peribadi kepada isu-isu anda.

Kelemahan yang kedua terapi adalah bahawa ia boleh kos wang yang banyak. Sesi terapi tunggal akan kos anda lebih daripada kebanyakan produk bantuan kendiri sana. Ini membawa kita kepada penyelesaian yang ketiga dan pilihan.

3. Kendiri produk

Terdapat banyak serangan panik sendiri membantu produk yang bekerja benar-benar baik. Produk-produk ini adalah sedikit seperti terapi kerana mereka akan membantu anda mencari jalan untuk menangani punca serangan panik anda. Mereka akan mengajar anda untuk menangani kebimbangan anda. Mereka juga akan memberi anda petua untuk menghentikan serangan panik di jejak mereka. Dan keindahan itu adalah bahawa mereka kos jauh lebih kurang berbanding satu sesi terapi dan mereka akan lebih berkesan dalam jangka masa panjang berbanding ubat-ubatan.

Kendiri boleh datang dalam bentuk buku-buku, kursus dan sarikata dan trek audio. Produk-produk ini akan memberitahu anda segala-galanya yang anda perlu tahu untuk membebaskan diri anda dari keadaan oppressing anda. Sebelum anda memulakan perjalanan yang panjang terapi atau membazirkan wang anda mengambil ubat, anda perlu menyemak dengan serangan panik yang baik diri membantu rawatan untuk mengetahui bagaimana ia boleh membantu anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *