Rawatan semulajadi Tiroid – sejenis penggalak Tiroid melalui Diet

Rawatan semulajadi Tiroid – sejenis penggalak Tiroid melalui Diet

Rawatan semulajadi Tiroid – sejenis penggalak Tiroid melalui Diet

Rawatan Tiroid semulajadi – serta rawatan semulajadi yang direka untuk setiap halangan Kesihatan – mesti dicari pada peluang pertama. Banyak orang akan mula memahami sebab yang menyandarkan penawar semulajadi, kerana alternatif yang disediakan melalui ubat-ubat tradisional secara amnya mengalami kesan sampingan yang diakui. Ini juga adalah isu melalui rawatan ubat-ubatan yang biasa digunakan untuk menangani masalah fungsi Tiroid yang rendah (Hipotiroidisme). Terdapat banyak sebab-sebab yang mungkin masalah dengan Tiroid tersebut, dan penyelesaian Tiroid yang dipilih dalam mengatasi gangguan Tiroid harus bergantung kepada punca.

Mulakan dengan Mari kita telah melihat fungsi kelenjar Tiroid di dalam badan. Tiroid tersebut adalah terletak di bahagian dalam leher yang membuat hormon untuk melaraskan fungsi-fungsi yang pelbagai sepanjang jalan melalui badan. Ini melibatkan perkara-perkara berikut:
· kadar metabolisma
· sistem penghadaman anda
· suhu badan
· tahap tenaga anda
· berat badan
· fungsi jantung anda selain daripada edaran
· kadar pembangunan badan rambut selain tulang

Sebagai salah satu yang boleh memahami, Terdapat beberapa elemen yang sangat penting dalam badan yang dicampurkan dengan penggunaan hormon yang dicipta melalui kelenjar Tiroid anda. Akibatnya, masalah Tiroid yang rendah yang boleh dan akan membawa masalah dalam banyak lokasi badan pada masa yang sama.

Seterusnya, mari kita lihat bagaimana kelenjar Tiroid anda bekerja, beberapa petunjuk yang boleh mengiringi kami ke merupakan ubat semulajadi. Tiroid anda adalah secara keseluruhannya serupa mana-mana sistem-sistem di dalam badan anda, kerana ia mengambil masa ke dalam sumber-sumber mentah yang diperlukan, dan seterusnya menjadikan jumlah betul pengeluaran – ini contoh hormon Tiroid – diperlukan untuk memerintahkan badan anda dengan cara yang betul. Bahan mentah diambil di hujung dari makanan yang kita makan dan minum. Anda tahu yang terawal datang dari pada ketika ini – Tiroid yang memerlukan bahan mentah dapat melaksanakan fungsi itu? Ternyata bahawa bahan mentah paling penting yang diperlukan oleh Tiroid yang tidak digunakan oleh mana-mana struktur lain di dalam badan anda, dan datang dari iodin yang terdapat secara semulajadi dalam makanan tertentu. Sesetengah sumber makanan semulajadi yang banyak terdapat dalam iodin termasuk ikan berminyak, kacang dan benih, rumpai laut kelp-sushi adalah tempat yang baik permulaan ini bertentangan dengan rumpai laut goreng yang anda dapati di restoran-restoran Cina.

Pendekatan yang saya ingin Terangkan ini adalah bahawa badan adalah rumit mesin yang mempunyai keupayaan besar yang direka untuk self-repair – sebagai contoh, jika anda memotong sendiri, potong meliputi ke atas manakala hasil Penyembuhan, apabila anda patah tulang, meletakkan ia ke dalam sikap yang betul maka ia perlu regrow kembali ke saiz asal dan bentuk, dan sebagainya. Walau bagaimanapun apa yang badan mahukan adalah blok-blok bangunan yang tepat supaya mampu mencapai operasi yang betul. Perkara yang sama berlaku untuk Tiroid di – mampu dengan betul kuantiti makanan yang betul, dan ia akan mendapat lebih daripada bahan-bahan yang mencukupi supaya ia akan menghasilkan kuantiti hormon Tiroid yang digunakan untuk permintaan badan – penggalak Tiroid yang betul.

Pada masa-masa ia mungkin kelihatan terlalu mudah, tetapi dalam kuantiti yang besar daripada masalah dengan badan akan ditangani oleh makanan yang kita mempunyai kecenderungan untuk memasukkan ke dalam atau di atas ia. Terdapat sebilangan besar makanan semula jadi yang boleh digunakan untuk membekalkan penyelesaian kepada beberapa masalah kesejahteraan – Jika masalah individu anda dengan Tiroid anda kemudian Sila drop Laman web saya dan menyemak maklumat dan tiada penyelesaian.

Pada masa ini, saya akan mendedahkan bahawa artikel ini semata-mata telah bermula untuk mencalarkan permukaan soalan mungkin besar, dan jika ia tidak menjawab setiap satu soalan anda kemudian mencari laman web saya untuk mendapatkan lebih banyak membantu dan nasihat terakhir mengatasi gangguan Tiroid secara semulajadi.

Anderson MJ, Encik

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *