Rawatan semulajadi sklerosis berbilang

Rawatan semulajadi sklerosis berbilang

Sklerosis berbilang (MS) adalah satu gangguan yang dicirikan oleh kemusnahan sheaths myelin, penutup luar pelindung saraf dalam sistem saraf pusat (otak, saraf-saraf optik, dan saraf tunjang). Myelin sheaths terdiri kebanyakannya daripada lemak; mereka melindungi saraf dan mengekalkan kelajuan penghantaran elektrik. Dalam MS, patchy bidang sheaths yang dimusnahkan (demyelinated) dan digantikan dengan tisu parut (dipanggil plak) satu proses yang dikenali sebagai sklerosis berbilang tapak seluruh sistem saraf pusat (dengan itu nama penyakit). Sklerosis merosakkan pengaliran elektrik, sekali gus mengurangkan atau menghapuskan penghantaran impuls saraf dalam kawasan yang terjejas. Apabila teruk penyakit yang boleh memusnahkan kabel dalam saraf (axons), menyebabkan kerosakan yang tidak boleh. Untuk maklumat lanjut mengenai sklerosis berbilang merujuk kepada artikel yang bertajuk “sklerosis berbilang-pencegahan dan rawatan”

Herba yang disyorkan untuk rawatan-rawatan semulajadi sklerosis berbilang

Alfalfa adalah sumber baik vitamin k. ia boleh diambil dalam bentuk cecair atau tablet. Ekinasea burdock, dandelion, goldenseal, pau d’ Arco, merah clover, st. John wort, sarsaparilla dan yarrow adalah detoxifiers berkesan. Amaran: Jangan ambil goldenseal dalaman secara harian untuk lebih dari satu minggu pada satu masa, tidak menggunakannya semasa mengandung, dan menggunakannya dengan berhati-hati jika anda alah kepada ragweed. Cordyceps merupakan herba Cina yang meningkatkan ingatan, membantu anda mengasimilasikan nutrien dengan lebih cekap dan meningkatkan tenaga. Lobelia, skullcap dan akar valerian berehat sistem saraf. Diambil sebelum tidur mereka membantu dalam menghalang insomnia. Lobelia ini juga adalah baik untuk kegunaan siang hari. Amaran: Jangan ambil lobelia dalaman secara berterusan.

Tambahan saranan-saranan penting untuk rawatan-rawatan semulajadi sklerosis berbilang

Makan sahaja yang berkembang secara perlahan-lahan makanan tanpa rawatan kimia atau bahan tambahan, termasuk telur, buahan, gluten – percuma bijirin, kacang mentah dan benih, sayur-sayuran, dan sayur-sayuran yang sejuk ditekan minyak. Diet terbaik untuk penghidap gangguan ini adalah betul-betul vegetarian. Makan banyak kecambah mentah dan alfalfa, serta makanan yang mengandungi asid laktik, apa-apa sauerkraut dan dill jeruk. Baik juga “minuman hijau” yang mengandungi klorofil yang banyak. Makan banyak sayur-sayuran berdaun yang gelap. Ini adalah sumber-sumber baik vitamin k. dan juga mengelakkan pelbagai jenis coklat, kopi dan alkohol.

Semulajadi rawatan sklerosis berbilang tidak lengkap tanpa termasuk penawar tersembunyi yang dihasilkan oleh diri ditadbirkan terapi oksigen yang syarikat-syarikat farmaseutikal yang besar telah disimpan maklumat untuk tahun sebab semata-mata “Menyembuhkan pesakit dan akan ada tiada perniagaan REPEAT”. Peperiksaan ini terapi semulajadi mujarab yang berselang-seli ia dengan pemakanan yang betul dan pemakanan menjadikannya sangat kuat. Ini harus tidak dipandang ringan dan perlu dimasukkan dalam senjata kami terhadap sklerosis berbilang, rawatan disyorkan sklerosis berbilang yang semulajadi seperti yang disediakan oleh pihak “penawar dalam satu minit bagi semua penyakit”. Terapi oksigen ditadbir sendiri adalah benar-benar mudah ini: hidrogen peroksida dan/atau ozon, ditadbir dengan betul, memberikan badan yang tinggi-dos kepekatan oksigen yang membunuh sel-sel berpenyakit dan menggiat semula orang-orang biasa. Sempurna, bukan?! Kebanyakan orang tidak tahu bahawa kekurangan oksigen tidak hanya menyebabkan sklerosis berbilang tetapi juga punca semua kebanyakan penyakit. Apabila badan dibekalkan dengan jumlah yang banyak oksigen, tiada mikrob, virus, bakteria yang berbahaya, toksin, patogen dan penyakit mikroorganisma boleh hidup kerana mereka tidak boleh hidup dalam badan sangat oxygenated.

Melanjutkan pelajaran di kedalaman rawatan semulajadi sklerosis berbilang dan untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana terapi ini akan menyembuhkan semua jenis penyakit, sklerosis berbilang dan juga kanser. Pergi dan klik pautan sekarang dan penilaian akhir:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *