Rawatan semulajadi Herpes… Bermula dengan Tingle yang Amanah

Rawatan semulajadi Herpes… Bermula dengan Tingle yang Amanah

Orang-orang yang menderita daripada herpes wabak tahu bahawa mereka biasanya didahului dengan sensasi cucukan yang mana. Ini adalah dalam fasa satu wabak herpes prodrome dan ia merupakan peluang anda untuk memukul herpes virus dan menekan keras – mengurangkan tempoh dan tahap keterukan wabak. Dengan apa-apa keadaan perubatan, anda sentiasa perlu berunding dengan doktor anda, tetapi tidak ada salahnya untuk mendidik diri anda tentang syarat-syarat selepas mereka telah didiagnosis. Dalam fasa awal cucukan yang mana satu wabak herpes, virus herpes ini benar-benar hanya mula menjangkiti sel-sel yang sihat di kawasan cucukan yang mana. Ini adalah masa yang tepat untuk memulakan dengan segera merawat wabak dan untuk anda mempertimbangkan manfaat rawatan semulajadi herpes.

Dalam kebanyakan kes, doktor anda akan mungkin tidak serta-merta mengesyorkan rawatan semulajadi herpes kepada anda sebab sangat mudah bahawa rawatan semulajadi herpes tidak perniagaan yang besar. Fikirkan untuk kali kedua. Herpes adalah hampir penyakit ini sesuai untuk Syarikat dadah – herpes tidak membawa maut, ada ubatnya, herpes wabak yang berkala, dan ia adalah amat berjangkit. Walaupun terdapat sedikit keraguan yang besar boleh Syarikat ubat-ubatan dan hasil rawatan yang berkesan – untuk herpes dan lain-lain penyakit dan keadaan, kebanyakan juga mempunyai label amaran yang termasuk kesan-kesan sampingan yang boleh berpotensi lebih buruk daripada penyakit itu sendiri. Sebaliknya, paling semulajadi herpes rawatan mempunyai kesan sampingan yang minimum, terutamanya apabila mereka secara perlahan-lahan dikeluarkan – iaitu tumbuh-tumbuhan ubat-ubatan yang dihasilkan di ladang yang tidak menggunakan racun perosak yang toksik, racun serangga atau baja.

Apabila mendapatkan rawatan bagi apa-apa keadaan, akhirnya anda memutuskan apa yang terbaik untuk anda. Kita mungkin suka untuk berfikir orang lain akan sentiasa mencari kepentingan terbaik kita. Jika krisis kewangan global merupakan satu petunjuk – terdapat ramai orang dan banyak perniagaan besar yang nampaknya tidak dapat memandang keluar untuk kepentingan mereka sendiri. Atau, kita mungkin mengatakan bahawa sebagai pembayar cukai… kami mencari kepentingan terbaik mereka. Sementara itu adalah satu isu yang berasingan, isu-isu yang sama membiak sepanjang keseluruhan sistem penjagaan kesihatan AS, dan di negara-negara lain juga. Banyak ini perlu dilindungi pada masa yang lain, memadai bahawa manusia telah hidup dengan penyakit dan telah dibangunkan rawatan bagi kebanyakan daripada mereka untuk seperti sejarah yang telah direkodkan. Hanya dalam beberapa abad terakhir telah “sintetik” perubatan moden menggantikan ubat-ubatan semulajadi sebagai rawatan arus perdana.

Kebanyakan ubat-ubatan sintetik adalah berasaskan bahan-bahan yang didapati dalam alam semula jadi. Setelah mengenalpasti bahan utama utama yang berkesan terhadap penyakit, syarikat-syarikat besar mencari jalan untuk mengeluarkan bahan-bahan tersebut untuk yang jauh lebih murah daripada apa yang mereka boleh dihasilkan secara semulajadi – secara semula jadi, atau bahkan diternak. Penyakit – virus, bakteria dan sebagainya berkembang, seperti menjadi semakin tahan kepada penggunaan antibiotik yang lebih kuat pernah MRSA. Kita hidup di dunia bukanlah persekitaran yang terkawal seperti di makmal sains. Namun, sesetengah bahan-bahan yang sangat asas seperti minyak pokok teh telah menunjukkan keberkesanan yang luar biasa terhadap MRSA dan lain-lain jangkitan kulit. Walaupun ini tidak mempunyai hubungan secara langsung untuk herpes, rawatan semulajadi adalah lebih daripada hanya satu produk, mereka adalah sebahagian daripada falsafah yang kadang-kadang sifat yang terbaik menyediakan apa yang kita perlukan.

Semakin hari, orang mula menjadi lebih sedar dan prihatin tentang apa yang mereka masukkan ke dalam badan mereka. Ini adalah zaman di mana ia membayar untuk menjadi ragu-ragu – untuk meneliti perkara-perkara yang anda sendiri dan membuat keputusan untuk diri sendiri – Apakah yang terbaik untuk anda. Apabila ia datang untuk rawatan herpes – mempertimbangkan kos, keberkesanan dan kesan sampingan yang mungkin, dan mungkin juga kemudahan penggunaan. Melihat label amaran – dan memutuskan apa yang selamat untuk anda. Serius, adalah 95% mengelakkan kesan sampingan utama baik cukup? Adalah 99 atau bahkan 99.5% baik cukup? Kita boleh melihat pada Keselamatan penerbangan, contohnya – dan walaupun terdapat hanya 6-7 insiden yang melibatkan keganasan lebih 10 tahun, kita akan masih “dipaksa” untuk meningkatkan keselamatan Lapangan Terbang… walaupun dengan satu 99.999 + % rekod keselamatan mengenai perkara ini. Sebagai perbandingan, sama ada anda menggunakan sintetik atau rawatan semulajadi herpes kelihatan sangat kecil, hampir enteng – kecuali ia adalah kesihatan anda. Ia terpulang kepada anda untuk menentukan rawatan yang anda boleh percayai… bila anda mendapatkan sensasi cucukan yang mana itu sedikit.

Dalam gejala genital herpes yang awal ini, sakit dan sakit di dalam badan yang berkaitan dengan pembengkakan groins dan kelenjar akan dielakkan. Tingling dan gatal-gatal di bahagian faraj yang akan menyebabkan kesakitan di kaki dan punggung juga akan dirasai. Kitaran yang menyala dan apabila terdapat episod berulang.

Simptom awal penyakit genital herpes dirawat dengan ubat-ubatan antivirus. Ubat antiviral boleh apa-apa bentuk; topik tablet. Ubat antivirus yang termasuk acyclovir, vaciclovir, famciclovir adalah antara ubat-ubatan telah terbukti yang berfungsi untuk memendekkan tempoh kursus luka-luka kulit yang menyakitkan dan menghalang masa depan wabak. Ada rawatan alternatif lain yang memberikan semua bantuan yang boleh ubat-ubatan konvensional. Rawatan ini melibatkan tambahan semulajadi, Lysine, Aloe Vera, tumbuh-tumbuhan lain dan seratus peratus berasaskan herba dan perubatan tradisional lain yang berfungsi keajaiban dalam rawatan simptom awal penyakit genital herpes.

Apabila gejala-gejala genital herpes yang awal sudah jelas, anda perlu pergi ke doktor anda secepat mungkin. Ia memang sesuatu yang baik untuk mendapatkan diagnosis yang betul terlebih dahulu sebelum rawatan. Ia boleh dikelirukan dengan penyakit-penyakit lain yang mempunyai gejala-gejala yang sama. Penganiayaan boleh membawa kepada komplikasi dan ia akan terlalu lewat sebelum anda tahu apakah jenis jangkitan yang anda mempunyai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *