Rawatan semula jadi untuk Tendonitis – 5 kaedah untuk menyembuhkan keadaan yang menyakitkan ini

Rawatan semula jadi untuk Tendonitis – 5 kaedah untuk menyembuhkan keadaan yang menyakitkan ini

Tendonitis adalah menyakitkan dan boleh mengganggu aktiviti harian. Orang-orang yang menderita daripada ia boleh mendapat manfaat daripada beberapa rawatan semulajadi ini untuk tendonitis.

Apakah Tendonitis

Tendon yang merupakan struktur Pertukaran gentian tisu yang menghubungkan otot tulang. Tendonitis dicirikan oleh sakit, keradangan dan bengkak dalam struktur ini. Bahagian paling biasa yang didatangi oleh tendonitis adalah bahu, pergelangan tangan, siku, lutut, tumit dan pergelangan kaki.

Akupunktur untuk Tendonitis

Akupunktur adalah amalan perubatan yang boleh digunakan sebagai rawatan semulajadi untuk tendonitis. Akupunktur melegakan kesakitan dengan menggunakan denda, berongga-menunjukkan jarum pada titik-titik tertentu pada tubuh yang dipanggil Meridian. Amalan ini direka untuk mengalih keluar blok dan menyeimbangkan tenaga penting yang dipanggil ‘chi’ dalam badan. Pakar Akupuntur yang terlatih akan bekerjasama dengan anda sepanjang beberapa temujanji untuk meringankan kesakitan tendonitis anda.

Terapi urut geseran bagi Tendonitis

Urut geseran adalah satu teknik yang boleh dilakukan di rumah sebagai rawatan semulajadi untuk tendonitis sakit. Terapi semulajadi ini memerlukan hanya tangan anda, beberapa minit masa dan beberapa ais. Menggunakan tekanan yang lembut tetapi tegas, urut tendon dengan pad jari-jari dan ibu jari yang serenjang kepada gentian tendon. Melakukan ini selama kira-kira dua minit. Rangsangan ini akan menyebabkan sedikit ketidakselesaan tetapi perlu memudahkan urut berterusan. Selepas dua minit, berhenti. Kemudian, ulangi proses yang menggunakan sedikit lebih banyak tekanan. Berhenti selepas dua minit. Ulangi dengan lebih banyak tekanan. Berhenti. Selesai urut oleh icing kawasan tersebut dengan ais yang mentah atau Pek ais selama dua minit atau sehingga kawasan numbs. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa ketidakselesaan harus lumayan dan mudah semasa urut. Jika ia tidak atau ia menjadi teruk, Jangan gunakan Perkhidmatan Urutan geseran.

Minyak pati untuk Tendonitis

Minyak pati yang bahan ubat-ubatan yang ditekan dari tumbuh-tumbuhan. Sesetengah minyak pati boleh digunakan untuk merawat sakit tendonitis secara semula jadi. Minyak Eucalyptus adalah anti-radang yang cemerlang dan memberikan kelegaan sakit apabila diurut terus ke dalam tapak tendonitis sakit. Mereka yang mempunyai tekanan darah tinggi harus mengelak daripada eucalyptus. Lavender mempunyai yang menenangkan, kesan yang menenangkan dan boleh menyediakan tendonitis semulajadi melegakan sakit apabila diurut ke tendon tempias. Mereka yang mempunyai tekanan darah rendah harus mengelak daripada lavender. Sentiasa mengambil berat untuk mengelakkan kawasan-kawasan yang sensitif seperti bibir dan mata bila menggunakan minyak pati. Mula keluar dengan jumlah yang kecil pada pertama untuk menguji reaksi alahan yang mungkin dan ingat, sedikit pergi jauh.

Homeopati untuk Tendonitis

Homeopati beroperasi pada prinsip, “seperti melayan suka” dan bekerjasama dengan badan anda pada tahap yang lembut dan bertenaga. Remedi homeopati, arnica montana, boleh digunakan sebagai rawatan semulajadi untuk melegakan kesakitan dan radang tendonitis. Ia boleh diambil sublingually (di bawah lidah) atau digunakan dalam bentuk krim topikal.

Suplemen & herba untuk Tendonitis

Vitamin C adalah amat penting untuk melawan tindak balas keradangan dalam badan dan boleh membantu dalam penyembuhan tendonitis dengan meningkatkan sistem imun. Mineral kalsium dan magnesium adalah penting kepada otot yang betul dan fungsi tisu serta mengekalkan kesihatan saraf. Kulit putih willow adalah reliever sakit semula jadi yang boleh digunakan sebagai ganti aspirin. Ia adalah penting untuk ambil perhatian jika anda alah kepada aspirin atau salicylates, anda tidak perlu menggunakan kulit willow yang putih. Boswellia adalah reliever sakit herba semula jadi yang lain yang boleh digunakan bagi menggantikan NSAID. Jika anda adalah darah yang penipisan ubat-ubatan, bercakap dengan pembekal penjagaan kesihatan anda sebelum menggunakan kulit willow putih atau boswellia.

Tendonitis tidak perlu anda. Cuba rawatan semulajadi ini dan anda akan rasa lebih baik dalam masa yang singkat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *