Rawatan sel stem untuk penurunan berat badan

Rawatan sel stem untuk penurunan berat badan

Jenis sel stem
Sel stem dianggap sel-sel induk untuk jenis sel-sel lain. Penyelidikan sel stem teruk diserang dan chastised oleh beberapa Kumpulan agama dan etika, terutamanya apabila penyelidikan berkisar kepada sel stem “embrio”.
Tetapi, Terdapat dua jenis sel stem yang mempunyai lebih kurang kontroversi etika dan moral yang mengelilingi mereka.
Yang pertama adalah sel stem darah tali. Ini diasingkan dari darah dalam kord memutuskan untuk bayi yang baru lahir. Kerana darah tali dianggap produk sisa yang mesti dibuang pula, Terdapat banyak kekurangan agama atau etika kebimbangan di sini. Hari ini, rakyat membayar walaupun mempunyai bayi-bayi mereka tali darah beku, sekiranya sel stem keperluan kanak-kanak untuk penggunaan kemudian.

Untuk masa yang sangat lama, saintis percaya bahawa hanya embrio dan sel stem darah tali yang primitif cukup untuk menyebabkan sel-sel induk yang mampu membentuk ke mana-mana jenis tisu. Tetapi semalam penyelidikan saintifik telah mendapati sel stem dewasa – sel stem daripada individu-individu dewasa – yang mempunyai keupayaan untuk menjadi apa-apa jenis lain sel. Hanya beberapa tahun yang lalu, sel stem dewasa telah digunakan hanya untuk membuat darah. Tetapi sekarang para saintis percaya bahawa mereka mempunyai implikasi yang jauh lebih banyak daripada apa yang adalah fikir mungkin.
Sel stem dewasa akan banyak terdapat dalam tulang Sum-Sum. Mereka mengedarkan kepada badan untuk menggantikan sel-sel kepincangan.
Apa yang ada semua ini ada kena mengena dengan penurunan berat badan?
Apakah cara terbaik dan sihat untuk mengurangkan berat badan? Diet dan senaman. Anda mesti memahami bahawa ia adalah mustahil untuk menurunkan berat badan secara kekal tanpa senaman. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang mendapati bahawa walaupun dengan senaman adalah satu tugas yang sukar untuk menurunkan berat badan. Ini adalah kerana kebanyakan latihan yang orang lakukan untuk membakar lemak berakhir pembakaran kebanyakannya gula. Apabila lemak tidak dibakar, ia kekal di dalam badan dan hasilnya adalah pertambahan berat badan atau obesiti walaupun bersenam.
Bersama-sama dengan senaman seperti berjalan pembakaran lemak yang betul, badan anda juga harus membina otot yang lebih banyak. Apabila anda bersenam, badan anda membina otot yang lebih banyak. Di mana sel-sel otot yang baru ini datang dari? Kami dalam apa jua cara boleh membantu pertumbuhan sel-sel otot yang baru?
Ya, dan itulah di mana sel-sel stem datang ke dalam gambar. Anda memerlukan sel stem dewasa cukup dalam badan anda supaya mereka boleh ditukar ke dalam sel-sel otot yang baru semasa anda bersenam. Yang lebih kecil bilangan sel stem dewasa yang anda mempunyai, keupayaan berkurangan dalam badan untuk membina sel-sel otot yang baru.
Dengan rawatan sel stem revolusi untuk penurunan berat badan, pergerakan sel stem dewasa dari Sum-Sum tulang boleh meningkat sebanyak 30% atau lebih. Terdapat banyak makanan tambahan dan produk organik tersedia yang menyokong dan meningkatkan pembebasan sel stem daripada sumsum di ke dalam aliran darah. Melalui proses semulajadi tubuh, sel stem dewasa ini maka perjalanan ke bahagian-bahagian di mana mereka berada yang diperlukan.
Sel stem tidak hanya meningkatkan keupayaan badan untuk berbuat apa ia semulajadi sepatutnya lakukan, ia juga memenuhi anda dengan lebih banyak tenaga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *