Rawatan sakit sejuk

Rawatan sakit sejuk

Jika anda mengalami sakit sejuk yang atau yang telah demam, anda mungkin tertanya-tanya apakah itu rawatan yang benar-benar. Walaupun terdapat tiada penawar yang diketahui untuk jangkitan ini, ia boleh diuruskan dan biasanya menyembuhkan dalam tempoh 14 hari yang meninggalkan parut yang tidak.

Apabila anda mahu untuk merawat sakit sejuk anda, anda harus menggunakan berus gigi yang lembut tidak untuk prick dan mengganggu kawasan yang dijangkiti. Anda mungkin telah sedar bahawa makan makanan yang masin dan asid menjadi mimpi ngeri. Adalah dinasihatkan untuk mengelakkan mereka sehingga sakit sejuk dikira.

Terdapat beberapa Anestetik yang boleh digunakan untuk basuh mulut anda dan membantu dalam rawatan sakit sejuk. Anestetik ini biasanya biarkan mulut dan tekak anda kebas. Oleh itu, adalah penting bahawa apabila mentadbir mereka dengan orang-orang muda kita harus menonton mereka tidak tersedak makanan.

Pes Amlexanox juga boleh digunakan pada bahagian yang dijangkiti. Rendah kuasa laser boleh digunakan pada kudis tersebut. Ini melegakan sakit dengan serta-merta dan mengelakkan kudis daripada berulang.
Doktor anda boleh menetapkan beberapa antibiotik yang biasanya mengawal jangkitan bakteria sekunder. Beliau juga boleh menetapkan beberapa salap yang anda memohon pada yang sakit untuk melembutkan crusts ini dan membantu dalam rawatan coldsores.

Harapan ini tidak hilang bagi orang-orang yang virus herpes yang biasanya dicetuskan oleh cahaya matahari. Anda boleh memohon pelindung matahari pada bibir anda apabila pergi ke cahaya matahari dan apabila anda tahu bahawa anda akan terdedah kepada cahaya matahari.

Apa yang boleh anda lakukan untuk mempercepatkan rawatan sakit sejuk untuk anak anda?
Anda boleh memaklumkan dia tidak rub kawasan yang dijangkiti. Ini akan membantu dalam mengurangkan risiko menyebarkan kepada rakan-rakan beliau. Menasihatkan beliau untuk tidak berkongsi peralatan, pelembap bibir, berus gigi atau tuala muka yang anda juga boleh meningkatkan sistem imun untuk mengelakkan jangkitan opportunistic. Rujuk doktor anak anda untuk terus menasihati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *