Rawatan ruam zakar – Tips cepat untuk menyembuhkan ruam zakar

Rawatan ruam zakar – Tips cepat untuk menyembuhkan ruam zakar

Ruam zakar boleh muncul sebagai sebuah kawasan yang reddened kulit atau kecil, merah lebam yang boleh disertai dengan bengkak, gatal-gatal dan kesakitan. Dalam sesetengah kejadian, lebam mungkin pecah, atau mereka akan dilindungi oleh satu Kerak scab seperti. Orang yang terjejas oleh ruam zakar harus sedar punca dan faktor-faktor risiko yang berpotensi. Di samping itu, rawatan ruam yang zakar yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh membantu membersihkan ruam kulit yang kecil dan mencegah wabak lanjut.

Penyebab utama ruam zakar

• Hubungi dermatitis – kulit zakar boleh bertindak balas kepada bahan-bahan kimia dalam tumbuh-tumbuhan tertentu, serta detergen dan pembersih, sehingga menyebabkan untuk gatal, reddened ruam pada mana-mana bahagian zakar atau kerandut. Gatal-gatal mungkin ringan kepada teruk. Walau bagaimanapun, menggaru pada kawasan yang terjejas perlu dielakkan, kerana ini boleh usang kulit dan memanjangkan proses penyembuhan. Vitamin dan mineral yang menyokong penyembuhan dan mengandungi ciri-ciri menyegarkan kulit akan sering semua yang diperlukan untuk membantu membersihkan ini jenis ruam.

• Alahan dan sensitiviti kulit – ramai lelaki mempunyai alahan kulit atau sensitiviti yang boleh menyebabkan ruam, bengkak, kesakitan dan gatal-gatal kulit zakar. Susu getah yang digunakan untuk membuat kebanyakan kondom merupakan penyebab kerap reaksi alahan. Spermicides, minyak pelincir dan juga cecair tubuh rakan-rakan seksual juga boleh menyebabkan tindak balas alahan pada sesetengah lelaki. Mengelakkan bahan-bahan ini adalah perlu untuk mengelakkan tindak balas kulit yang menyebabkan ruam dan gatal-gatal. Apabila ruam yang berlaku, penyembuhan nutrien seperti vitamin A dan D boleh membantu untuk menyelesaikan masalah dengan cepat, manakala pelembab ejen seperti mentega shea dan vitamin E boleh melegakan ketidakselesaan yang disebabkan oleh reaksi alahan.

• Jangkitan-jangkitan bakteria dan kulat zakar adalah biasa, seperti persekitaran yang panas, lembap kawasan kemaluan membolehkan mikrob untuk berkembang maju. Anti-bacterials semula jadi seperti vitamin A boleh membantu untuk menghapuskan bakteria yang memudaratkan, manakala Vitamin D dan B5 dinyatakan untuk penyembuhan kerengsaan kulit yang kecil. Di samping itu, memastikan kulit zakar bersih dan pelembap kerap boleh mengelakkan retak kecil dan fissures dari membangun pada permukaan kulit dan membolehkan agen-agen persekitaran yang berbahaya untuk menembusi lapisan derma luar.

• Cuaca panas – kebanyakan lelaki sudah biasa dengan ruam Panas, yang berlaku akibat berpeluh dan chafing di kawasan zakar. Manakala ruam haba secara amnya hilang sendiri, mengekalkan kulit yang sihat melalui sokongan nutrien dan penghidratan yang betul boleh menggalakkan penyembuhan yang lebih cepat. Di samping itu, pelembab rawatan seperti mentega shea dan vitamin E boleh menenangkan kulit gatal, jengkel dan biarkan perasaan lembut dan halus.

• Jerawat, ekzema dan psoriasis – seperti seluruh badan, zakar boleh dipengaruhi oleh isu-isu kulit yang biasa. Dermatologi sering menggunakan persediaan yang mengandungi vitamin A atau retinol, untuk membersihkan kecacatan, melegakan kulit yang jengkel dan mengurangkan penampilan kemerahan dan mengelupas.

Petua untuk membersihkan ruam zakar

Tip-Tip berikut boleh membantu untuk membersihkan untuk ruam zakar yang tidak menyenangkan dan mengurangkan risiko mendapat jengkel, radang kulit zakar:

1. Basuh kawasan yang kerap – sekurang-kurangnya sekali sehari adalah terbaik – menggunakan produk pembersih atau sabun semulajadi yang.

2. Cucian kulit zakar dan kawasan sekitarnya dengan teliti sebelum Menyarungkan pakaian.

3. Memakai pakaian yang ketat yang membolehkan kulit untuk “bernafas.”

4. Untuk lelaki dengan sensitiviti lateks, kondom-lateks harus digunakan untuk perlindungan semasa seks.

5. Merawat kulit zakar setiap hari dengan kesihatan zakar krim yang mengandungi bahan-bahan semulajadi yang dinyatakan untuk mengekalkan kulit zakar yang sihat.

Rawatan ruam zakar yang berkesan untuk semua jenis kulit

Vitamin seperti A, B5, C, dan D, asid amino dan pelembab semulajadi, serta tertentu dinyatakan untuk memperbaiki nada dan tekstur kulit, mengurangkan risiko isu-isu kecil kulit, dan merangsang tindak balas imun badan, menyebabkan penyembuhan yang lebih cepat.

Formula Kesihatan zakar yang dicipta khas yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi nutrien penting ini boleh membantu untuk melegakan kerengsaan dan gatal-gatal, mengurangkan risiko mendapat penyakit kulit yang tidak selesa, dan memulihkan kulit zakar kepada keadaan normal, sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *