Rawatan perubatan di luar negara (pelancongan perubatan): mempertimbangkan opsyen ini

Rawatan perubatan di luar negara (pelancongan perubatan): mempertimbangkan opsyen ini

Dengan kos penjagaan kesihatan yang mendadak, ramai orang mencari lain-lain pilihan rawatan. Dan tidak hairanlah: hanya satu minggu di hospital tanpa apa-apa prosedur boleh dikenakan bayaran $15,000 atau lebih [1].

Yang lain adalah mengubah di tempat-tempat seperti India, Thailand, Panama, dan Argentina – negara-negara di mana pertubuhan perubatan telah membuat pelaburan besar dalam latihan dan peralatan untuk memberi yang terbaik dalam penjagaan dan rawatan – tandingannya. Dan, tempat-tempat yang di mana ekonomi yang masih baru, yang memberi kesan yang besar pada kos.

Perkhidmatan ini telah jatuh di bawah rubric, “Pelancongan perubatan” – konsep menggabungkan perkhidmatan rawatan perubatan dengan peluang untuk mengembangkan tempoh perjalanan seseorang.

Dan mengapa tidak? Laparascopic, prostat, pembaikan hernia, banding gastrik, pergigian implantasi, dan rawatan lain boleh kos jauh kurang berkata dalam, India, daripada di Amerika Syarikat – satu persepuluh kepada kelima yang banyak. Dan rawatan pantas – sebaik sahaja anda telah membuat persediaan, anda tidak perlu menunggu di talian interminable. Kewangan akan dilihat dengan mudah. Dalam kebanyakan kes, petikan yang komprehensif diberikan sebelum anda pun membeli tiket penerbangan anda. Bil juga adalah menyeluruh dan biasanya dijaga dengan kad kredit pada akhir rawatan.

Bagaimana pula dengan doktor? Adakah mereka Kompeten? Sangat. Malah, doktor anda akan melihat yang berkemungkinan dilatih di Amerika Syarikat pada beberapa titik dalam kerjaya mereka, mereka telah bekerja di Amerika Syarikat, atau mereka akan menyertai sangat aktif dalam komuniti perubatan antarabangsa. Jadi, Ya, doktor akan cukup kompeten – dan mereka mudah up di dalam teknologi perubatan yang terkini dan rawatan. Dalam sesetengah kes, mereka juga akan membawa bidang masing-masing masing-masing.

Akhirnya, apabila semua yang dikatakan dan dilakukan dan rawatan anda selesai, anda boleh melawat tempat-tempat pengirim sekeluarga bertanya bahawa tempahan hanya impian atau membaca tentang – kemudahan hospital biasanya mempunyai sambungan dengan syarikat-syarikat pelancongan murah untuk mengisi atau sekurang-kurangnya Kekesalan wanderlust anda. Ia adalah sampingan-berfaedah!

Jadi, Adakah pelancongan kesihatan hak untuk anda? Rawatan perubatan di luar negara mungkin hanya Tiket yang anda inginkan – jika anda tidak mempunyai insurans kesihatan atau insurans anda telah menentukan bahawa prosedur yang dikehendaki adalah ‘elektif’, atau ada masalah lain untuk anda mendapatkan rawatan yang anda mahu, ia boleh menjadi sangat bernilai masa anda untuk menyiasat opsyen “Pelancongan perubatan” anda.

Seperti biasa, anda perlu menyiasat dengan pilihan dan keperluan anda seperti yang terpakai kepada situasi anda. (Salah satu tempat untuk melakukan ini adalah dengan menyertai sebuah forum yang telah kami sediakan untuk hanya maksud – lihat pautan dalam kotak sumber. Forum adalah percuma kepada semua, anda hanya perlu menyertai menyertai.) Rawatan di luar negara menambah satu pilihan yang lebih banyak untuk anda set pilihan – pilihan yang boleh sangat mengurangkan kos dan memberikan anda peluang untuk menerokai bahagian lain di dunia, semasa anda berada di dalamnya!

[1] Sumber: pengalaman peribadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *