Rawatan Leukemia semulajadi

Rawatan Leukemia semulajadi

Leukemia adalah salah satu jenis penyakit darah yang membentuk tisu-tisu (Sum-Sum tulang, sistem limfa atau limpa). Leukemia melibatkan pengeluaran sel darah putih tidak normal yang tidak berfungsi seperti sel-sel normal, matang dengan betul dan tidak mati secara biasa. Leukemia mempengaruhi kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa, walaupun bentuk-bentuk tertentu yang paling umum di peringkat umur tertentu. Ia adalah agak lebih biasa di kalangan orang berkulit putih daripada di Afrika-Amerika.

Terdapat banyak jenis leukemia. Leukemia yang dikategorikan oleh jenis (dinamakan selepas jenis sel yang dijangkiti) dan sama ada mereka yang kronik (di mana kadar pertumbuhan adalah perlahan) atau akut di mana bermulanya adalah secara tiba-tiba. Walaupun terdapat tiada penawar yang diketahui, pemindahan, kemoterapi, dan pemindahan Sum-Sum tulang adalah selalunya rawatan yang berkesan. Rawatan baru termasuk pemindahan sel stem, pemindahan sel darah memutuskan, infusi sel antibodi khusus dan terapi biologi.

Leukemia semulajadi rawatan diet dan pemakanan
Produk-produk soya, yang mengandungi genistein dan isoflavones lain, boleh menawarkan perlindungan terhadap leukemia. Makanan soya yang baik termasuk tempeh, protein serbuk soya, kacang soya panggang dan Tai.

Bioflavonoid quercetin telah dijumpai dalam banyak kajian untuk mempunyai sifat-sifat anti-leukemia. Genistein telah menunjukkan kesan yang positif dalam memusnahkan sel-sel leukemia dalam ujian makmal. Tahap rendah selenium yang dikaitkan dengan risiko yang lebih besar.

Rawatan leukemia semulajadi yang disyorkan oleh doktor-doktor alternatif yang hampir atas adalah terapi oksigen Tadbir sendiri. Prinsip ini supaya mudah, mikrob, bakteria merbahaya dan virus seperti leukemia, dan semua jenis kanser, penyakit jantung dan juga aids, tidak menyebabkan penyakit dengan sendirinya. Mereka hanya berkembang dan meningkat dalam habitat semulajadi oksigen – badan dilucutkan. Apabila badan habis oksigen sel-sel menjadi berasid dan malignan dan biasanya semua jenis virus dan berbahaya bakteria berkembang dan membiak dengan cara dalam dan semakin meningkat. Apabila sel-sel badan kita dibekalkan dengan oksigen ia menjadi tidak boleh didiami oleh pelbagai jenis penyakit dan virus. Oleh itu, disyorkan dan sesuai barisan pertama Pertahanan adalah untuk memastikan badan sentiasa oxygenated. Mengambil masa untuk meneroka dan belajar berkesan dan rawatan ini.

Hanya ikuti link dan dapatkan salinan anda sekarang:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *