Rawatan kanser kolon semulajadi

Rawatan kanser kolon semulajadi

Kanser kolon atau kanser Kolorektal kerana ia kadang-kadang dikenali sebagai adalah kanser yang bermula dalam sistem pencernaan, atau gastrousus (GI). Usus besar yang bertanggungjawab untuk memproses makanan kepada tenaga dan mengeluarkan semua sisa bahan. Seperti dengan mana-mana kanser, penyakit ini bermula apabila kanser sel-sel mula tumbuh di luar kawalan berbanding dengan sel-sel yang normal, bukan kanser. Kanser setiap adalah berbeza bergantung pada di mana ia berlaku, jadi kanser kolon secara amnya akan berkembang pada kadar yang berbeza, menyebabkan gejala-gejala yang berbeza, dan bertindak balas kepada rawatan perubatan yang berbeza. Walaupun terdapat beberapa kaedah rawatan yang tertentu untuk bahagian badan yang berbeza yang terlibat, Terdapat beberapa prinsip asas yang sama untuk semua bentuk kanser. .

Mungkin anda sedang membaca artikel ini kerana anda sedang menderita kanser borang sekarang, atau mungkin anda tahu seseorang siapa. Mungkin anda hanya mencari maklumat untuk membantu mengelakkan ia di masa hadapan. Apa pun keadaan anda berada, saya menggesa anda untuk imprint pernyataan berikut sangat ke dalam fikiran anda–kanser boleh ditawan! Walau bagaimanapun, dengan kemajuan pesat yang telah dibuat dengan perubatan moden, serta penemuan semula purba terapi semulajadi yang dibina di atas pemakanan yang baik dan prinsip-prinsip kehidupan harian, ia boleh dinyatakan dengan keyakinan. Saya akan katakan sekali lagi–kanser boleh ditawan.

Kemenangan pertama ke atas kanser kolon adalah ia mesti dibuat di medan perang minda. Ia adalah di sini takut berusaha mengawal dan menyukarkan anda. Saya akan menggalakkan anda untuk membuat keputusan yang teguh berdiri melawan gergasi ini ketakutan, dan untuk sampai ke luar untuk mencari harapan dan kepercayaan. Terdapat satu kenyataan yang dibuat yang mengatakan, ‘kamu akan mengetahui kebenaran, dan kebenaran Mahukah anda bebas.’ Jadi, langkah pertama untuk menjadi bebas daripada musuh takut adalah untuk mengetahui kebenaran mengenai kanser. Pembohongan yang terlalu lama telah bahawa kanser adalah penghujung jalan–tidak boleh diubati.

Hakikatnya hanya bertentangan. Menyedari bahawa dan menetapkan diri anda bebas dari kebas takut kanser yang mahu mengalahkan anda. Mengatakan bahawa anda adalah lebih daripada cukup untuk melawan ia. Membuat keputusan tegas bahawa anda akan menewaskan dengan kuasa akan anda.

Kebanyakan masa, kanser kolon merebak perlahan-lahan sepanjang tempoh tahun, dan kanser kolon boleh melaksanakan mana-mana bahagian atau lapisan usus. Kekunci untuk mempunyai prognosis yang baik dengan kanser kolon adalah untuk menangkap penyakit lebih awal. Jika doktor boleh Cari dan keluarkan satu polyp kanser kolon di peringkat awal, maka terdapat peluang yang lebih baik daripada pemulihan. Faktor-faktor risiko kanser kolon termasuk umur, sejarah Keluarga, Merokok, etnik, diet, kekurangan latihan, alkohol, dan sejarah penyakit usus lain. Jika anda berada dalam kategori yang berisiko, maka ia adalah penting untuk mendapatkan saringan ujian kanser kolon. Jika anda tidak pasti dengan anda patut profil, bercakap untuk meminta doktor utama terlebih dahulu.

Diet kita mempunyai kesan yang positif. Ia adalah semula jadi dan tiada kesan-kesan sampingan. Kita juga harus positif kerana makanan yang tertentu banyak mengukuhkan dan membantu kami bina dalam sistem imun dalam pertempuran berterusan terhadap sel-sel badan yang sihat kita. Kita harus menjadi negatif yang ada makanan tertentu yang telah ditunjukkan menjadi berbahaya dan sangat mempercepatkan pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser. Oleh itu, ia menjadi penting bahawa kita belajar makanan apa yang penggalak imun, dan orang-orang yang melemahkan ia.

Selain diet kita, faktor penyumbang utama yang akan datang untuk mempertimbangkan adalah kita hidup dalam alam sekitar. Kenderaan yang lebih banyak dan lebih banyak yang dihasilkan, dan kilang-kilang yang lebih banyak dan lebih banyak dibina, mengepam keluar gas-gas toksik ke dalam atmosfera, menyebabkan kadar toksin yang halus dalam badan kita, memakai turun dalam keupayaan sistem imun. Malangnya, kami mempunyai sedikit kawalan ke atas kesan-kesan alam sekitar, selain daripada berpindah ke persekitaran yang selamat, yang memang tidak boleh didapati. Maka ini menjadikan ia lebih penting bagi kita untuk membina sistem imun kita dengan makanan yang betul, mineral dan vitamin.

Satu pertimbangan yang terakhir untuk mengambil Nota adalah kanser mana-mana yang lebih mudah dikalahkan jika ditangkap secara berperingkat-peringkat yang awal. Oleh itu adalah amat penting untuk mempunyai tetap pemeriksaan kesihatan, walaupun kita berasa halus. Kemudian belajar juga, apakah tanda-tanda tanda untuk pelbagai jenis kanser, dan keterangan pertama sesuatu yang mencurigakan, dapatkan ia menyemak dengan doktor anda.

Dengan mengekalkan gaya hidup yang sihat dan tabiat makan yang baik, anda boleh mengembangkan kanser kolon walaupun sebelum ini menjadi satu masalah. Anda juga mungkin mahu cuba semak sejarah keluarga anda bagi kes-kes kanser kolon dan mengamalkan diet yang sihat untuk memastikan anda akan mengelakkan masalah ini pada masa akan datang.

Rawatan kanser usus besar adalah berbeza-beza dan anda boleh memilih dari siri kaedah tradisional dan alternatif untuk menangani keadaan ini.

Terdapat banyak kes kanser kolon hari ini, dengan orang-orang lebih yang telah didiagnosis menghidap penyakit berbahaya ini di bawah 50 tahun berbanding sebelum ini. Kanser kolon digunakan dianggap penyakit warga tua, tetapi pada masa kini ramai orang yang lebih muda akan menghidap penyakit jenis ini. Ini adalah kerana gaya hidup yang tidak sihat seperti makan tabiat, kekurangan latihan dan banyak faktor-faktor lain. Orang cenderung untuk mengambil makanan ringan dan makanan lain yang akan over-processed dan mengandungi gula dan lemak yang tinggi. Ini membolehkan makanan kimia dicampur untuk duduk dalam usus untuk masa yang lebih lama dan membawa kepada penyakit kanser.

Beberapa cara untuk mengekalkan usus yang sihat:

1. Diet seimbang akan membekalkan tubuh anda dengan nutrisi yang mencukupi: baki dalam karbohidrat, protein, lemak, vitamin dan mineral. Ia akan menjadi lebih baik untuk mendapatkan semua nutritions ini secara semula jadi dengan memakan makanan yang sihat seperti berikut: sayur-sayuran segar dan kacang, ikan, buah-buahan, makanan laut dan susu.

2. Kurangkan pengambilan makanan over-processed, terutamanya Goreng makanan kerana makanan ini mengandungi lemak yang tinggi yang berbahaya kepada kesihatan. Anda juga boleh memilih makanan organik yang lebih tinggi dalam pemakanan. Elakkan sosej, anjing Panas, ham, dan ramai yang mengandungi garam, sodium nitrit dan sodium nitrat, yang memainkan peranan yang besar dalam membawa kepada kanser kolon.

3. Lakukan senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu adalah mencukupi untuk mengekalkan stamina dan kesihatan anda. Jika anda mempunyai sebarang penyakit, ia akan menjadi lebih bijak untuk berunding dengan doktor anda, senaman apa yang sesuai dengan keadaan semasa anda.

4. Cukup air adalah penting untuk badan anda dan akan membantu untuk membersihkan sistem anda dengan perlahan-lahan basuhan serangan bakteria dan kuman yang boleh pelabuhan di dalam usus dan menyebabkan penyakit atau masalah.

5. Pembersihan usus besar kaedah telah menjadi begitu popular sebagai pilihan untuk menjaga usus sihat. Berunding dengan doktor anda jika anda ingin mengambil kaedah ini.

6. Melawat doktor anda dan mempunyai satu Tahunan pemeriksaan perubatan untuk mencegah penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *