Rawatan jerawat semulajadi berfungsi baik – tetapi bukan untuk semua orang!

Rawatan jerawat semulajadi berfungsi baik – tetapi bukan untuk semua orang!

Saya menemui banyak cadangan yang menarik semasa mencari rawatan jerawat semulajadi yang benar-benar kerja. Idea-idea yang ada pilihan yang benar-benar berdaya maju yang boleh dengan mudah dijalankan walaupun orang lain tidak masuk akal banyak sekali. Ramai yang percaya bahawa kulit seseorang bergantung kepada diet beliau dan ini mungkin benar sedikit. Salah satu cadangan untuk rawatan jerawat semulajadi adalah untuk skip Sarapan Pagi.

Ini datang sebagai satu kejutan yang besar kerana ia bertentangan dengan segala-galanya yang kita diajar mengenai Sarapan Pagi dan pemakanan yang baik. Kita semua tahu bahawa Sarapan Pagi merupakan hidangan yang terpenting sahaja. Kita sentiasa diingatkan itu. Ramai penyelidik mencadangkan bahawa Sarapan Pagi sebenarnya membantu kita membakar kalori sehari. Bersarapan-hati kerana rawatan jerawat semulajadi seolah-olah agak radikal, tetapi terdapat hujah yang jelas untuk menggunakan teknik ini untuk mengekalkan kulit yang jelas.

Sarapan Pagi adalah tidak benar-benar masalah. Masalahnya ialah diet individu secara umum. Badan anda perlu membersihkan dirinya daripada apa yang anda makan sebelumnya hari. Sudah tentu, ramai di antara kita tahu bahawa Sarapan istilah yang datang dari cuti puasa. Kita berpuasa setiap malam semasa kami tidur. Perbuatan berpuasa adalah rawatan jerawat semulajadi kerana ia membersihkan badan daripada toksin yang boleh menggulung pada wajah kita.

Anti-breakfast Kumpulan radikal mencadangkan bahawa kami tidak perlu memecahkan perkara puasa pertama di pagi hari. Minum segelas air untuk Sarapan Pagi adalah rawatan jerawat semulajadi yang membantu badan menyingkirkan hal-hal buruk yang kita menggulung memakai pada muka kami sebagai jerawat. Penyokong rawatan jerawat semulajadi ini mencadangkan bahawa tiada makanan harus ditelan sehingga tengahari. Satu-satunya perkara yang anda harus inges adalah air.

Pendekatan ini nampaknya agak terlalu melampau untuk saya, tetapi ia boleh menjadi sesuatu yang seseorang yang mempunyai jerawat yang teruk mahu mempertimbangkan. Saya telah melangkau daripada Sarapan Pagi yang banyak selama bertahun-tahun untuk menggugurkan paun atau dua. Jika anda tidak mendapat sehingga sebelas pagi, puasa tidak kelihatan buruk. Malangnya, ramai di antara kita perlu bangun pada waktu pagi dan waktu itu boleh menjadi sangat sukar untuk perut yang kosong.

Ini rawatan jerawat semulajadi ini bersumpah bahawa anda akan melihat keputusan dalam beberapa hari. Itulah, jika anda tidak pengsan. Saya rasa bahawa ia semua tertakluk kepada betapa pentingnya ia benar-benar adalah untuk anda. Menggunakan puasa sebagai rawatan jerawat semulajadi yang mungkin kelihatan seperti harga kecil untuk membayar seseorang yang mempunyai masalah jerawat yang teruk.

Ramai individu jadi tumpuan menangani jerawat mereka semasa mereka lupa langkah yang paling penting, iaitu pencegahan.

Di zaman ini, terdapat sebab mengapa mana-mana dan kita semua tidak betul pertempuran jerawat jerawat. Dengan World-Wide-Web di hujung jari kita, Terdapat pelbagai Petua jerawat untuk membantu kami. Apa akan anda pembersihan cawan anda dengan? Ini adalah faktor penting dalam tinggal minyak dan kotoran yang percuma, oleh itu menghalang jerawat baru. Anda perlu pembersih lembut seperti maksud akan mencuci barangan buruk, tetapi tidak mengambil Cucian kulit anda di proses. Perkara terakhir yang anda perlukan adalah kulit kering. Ini sebenarnya boleh kacau lebih banyak jerawat.

Tips jerawat lain untuk hidup dengan: sentiasa mandi dengan air suam untuk mengelakkan over-drying, sentiasa menukar bantal anda setiap malam sebelum tidur, hanya menggunakan pelembap pada kawasan-kawasan yang kering, dan menggunakan ubat-ubatan yang terkemuka pada kulit anda selepas pembersihan jika dilema jerawat anda memerlukan ia. Kita semua mempunyai serangan yang berbeza dengan kecacatan.

Dan ingatlah, tidak semua jerawat adalah sama. Sentiasa terbuka opsyen yang anda akan berunding dengan pakar dermatologi tentang kes tertentu anda. Kes-kes tertentu yang lebih degil daripada yang lain dan pakar dermatologi mungkin jawapan untuk menyelesaikan gejala-gejala tertentu anda dengan cepat dan berkesan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *