Rawatan jerawat cepat – cuka epal benar-benar berfungsi?

Rawatan jerawat cepat – cuka epal benar-benar berfungsi?

Jika anda kebetulan menjadi salah satu antara bilangan individu-individu yang berjuang dengan masalah jerawat yang besar kemudian anda hampir sudah tentu ingin mencari jalan untuk mengekalkan keadaan kulit di bawah kawalan. Rawatan yang baik untuk jerawat anda perlu murah, mudah untuk mendapatkan, bebas risiko dan berkesan dan bekerja dalam cara yang asli dan holistik. Penggunaan cuka epal untuk melegakan jerawat memenuhi semua syarat-syarat ini.

Cuka yang diperbuat daripada epal cider adalah produk yang benar-benar holistik dan semulajadi yang telah diekstrak dari Puri epal yang telah Tempe. Cuka epal mempunyai beberapa khasiat yang amat penting untuk kesihatan yang baik dari badan dan kulit. Beberapa ini adalah besi, kalium, kalsium, magnesium, fosforus, fluorine, natrium, sulfur, klorin dan copper.

Orang boleh menggunakan cuka epal berkesan untuk jerawat penyingkiran terima-kasih kepada ciri-ciri anti-bakteria daripada bahan-bahan. Ia adalah benar-benar asli dan holistik pilihan untuk penggunaan antibiotik untuk merawat bakteria induced masalah kulit seperti jerawat. Cuka epal bukanlah hanya berkesan sebagai penyelesaian bakteria yang terkemuka tetapi juga sebagai tonik untuk kesihatan dalaman yang menyahtoksin sistem anda memperbaiki kesihatan kulit anda.

Penggunaan cuka epal boleh membantu kulit dalam banyak cara yang berbeza. Ia berkesan menghapuskan bakteria jerawat yang dipanggil acnes P. itulah sebab jangkitan jerawat. Ia membantu untuk Berjemurlah di bawah mana-mana minyak tambahan sebum yang adalah yang dirembeskan supaya liang Roma anda di kulit tidak mendapatkan dipasang. Ia menjadikan kulit lebih sihat dan lebih tahan kepada jangkitan dengan mengimbangi pH faktor di dalamnya.

Anda boleh membuat topik penyelesaian cuka epal untuk rawatan jerawat dengan menggunakan bahan ini dicairkan dengan air suling, bersih. Bahagian penyelesaian mesti menjadi empat bahagian air yang bersih untuk satu bahagian cuka epal. Menggunakan bola bersih kain atau kapas untuk menggunakan penyelesaian cuka bahagian-bahagian muka dan badan anda di mana anda boleh melihat jerawat dan pustules. Meninggalkan cuka selama kira-kira sepuluh minit dan kemudian gunakan air suam untuk membersihkannya. Anda perlu melakukan ini tiga kali sehari.

Jika acnes anda adalah agak teruk daripada apa yang anda boleh mempertimbangkan meninggalkan penyelesaian cuka apple pada ketika anda sedang tidur dan basuh pada waktu pagi. Anda juga boleh membuat penyelesaian topikal yang lebih berkuasa dengan mengurangkan nisbah kecairan. Ini perlu dilakukan sedikit pada satu masa atas beberapa aplikasi supaya anda boleh menilai reaksi kulit anda. Sesetengah orang juga menggunakan cuka epal dalam bentuk pekat, namun jika anda mempunyai kulit yang sensitif, anda lebih baik elakkan menggunakan penyelesaian yang kukuh. Anda tidak seharusnya meninggalkan penyelesaian yang lebih kuat pada bermalam kerana ia boleh menyebabkan kulit anda kering keluar terlalu banyak.

Untuk merawat masalah kulit jerawat, anda boleh mula menggunakan cuka epal dalam bentuk Tempahan cair dan kemudian kekuatan boleh dipertingkatkan secara berperingkat jika perlu. Apabila penyelesaian yang digunakan, anda mungkin merasa sensasi cucukan yang mana sedikit, ini adalah reaksi normal yang menunjukkan ia bekerja. Tetapi, jika sensasi pembakaran merasakan kemudian basuh penyelesaian segera dan cuba menggunakan campuran lebih cair.

Semasa anda menggunakan cuka epal untuk mengawal jerawat dan penghapusan adalah perlu bahawa anda mengekalkan betul rutin harian kebersihan peribadi untuk memastikan anda kulit yang bersih dan bebas kotoran. Ingat bahawa cuka epal kesemak dan boleh membuat kulit yang sangat kering. Anda perlu menggunakan pelembap kulit yang baik iaitu bebas berminyak selepas setiap rawatan cuka epal untuk hydrate kulit anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *