Rawatan herba untuk zakar yang rosak akibat melancap berlebihan

Rawatan herba untuk zakar yang rosak akibat melancap berlebihan

Melancap berlebihan boleh menyebabkan kerosakan yang serius kepada zakar dalam pelbagai cara, walaupun amalan melancap atau tangan dikira sebagai cara alternatif yang selamat memuaskan keinginan seksual. Walaupun lelaki dan wanita yang telah menjalankan amalan melancap sejak zaman purba dan lebih lazim di kalangan lelaki berbanding wanita tetapi tidak dinafikan ia tidak secara semulajadi. Organ pembiakan lelaki ini tidak direka untuk melakukan perbuatan tersebut, maka tindakan yang berulang seperti ini menyebabkan kerosakan yang serius dan kadang-kadang lalai. Kerosakan kepada organ reproduktif lelaki kerana melancap berlebihan boleh berlaku dalam bentuk bend di zakar, mati pucuk, ejakulasi pramatang, sakit semasa berjimak dan semi-erections. Selain daripada masalah fizikal kesihatan mental akan rosak juga, ketidakseimbangan hormon disebabkan diulang keseronokan, berbanding jangkaan daripada rakan, perubahan yang secara tiba-tiba dalam tahap keseronokan akan beberapa masalah tingkah laku yang juga berlaku disebabkan oleh kerosakan zakar yang disebabkan oleh amalan tangan yang berlebihan.

Melancap memerlukan jumlah tenaga dan aktiviti seperti yang dikehendaki dalam Akta yang sebenar, fungsi organ reproduktif lelaki dengan aktiviti bersama otak, saraf, saluran darah, otot-otot, kelenjar hormon dan tisu-tisu yang hampir sama. Aktiviti berulang-ulang boleh mengurangkan organ-organ ini dan keupayaan mereka untuk berfungsi dengan betul. Amalan tangan boleh menyebabkan mudah terkena jangkitan dan lebam pada tisu atas serta dalaman termasuk tisu-tisu yang mampung yang penting untuk ereksi dan mengekalkan ereksi untuk tempoh yang mencukupi.

Perkembangan tisu-tisu parut boleh menyebabkan bend pada batang zakar untuk membuat penembusan hampir mustahil, tisu-tisu parut yang menjadi sangat tidak dapat dielakkan disebabkan oleh lebih melancap. Berulang pengembangan dan pembesaran tisu-tisu organ reproduktif lelaki boleh menolak mereka untuk longgar mereka keanjalan yang biasanya berlaku pada usia yang sangat lewat dalam tubuh manusia. Ketidakseimbangan hormon boleh mencipta isu-isu tingkahlaku dan fungsi yang boleh menghalang badan persediaan untuk penembusan dan bahkan merosakkan organ lelaki berfungsi dengan baik. Penyusutan sistem saraf parasympathetic kerana amalan tangan berlebihan boleh menyebabkan kerosakan zakar lain Kesihatan serius yang berkaitan dengan isu-isu dan gangguan.

Kekurangan ereksi, ejakulasi pramatang, libido yang rendah dan tahap keseronokan yang tidak teratur akan beberapa gejala kerosakan zakar akibat melancap berlebihan, walaupun gejala-gejala ini boleh disebabkan oleh penyakit lain juga. Bengkok di batang zakar atau sakit semasa ereksi menandakan kerosakan fizikal organ reproduktif lelaki kerana amalan tangan yang berlebihan. Bengkak dan lebam atau perubahan warna hujung organ lelaki juga mencadangkan kerosakan organ.

Shilajit adalah herba yang sangat baik untuk menyelesaikan semua jenis masalah seksual dan telah dipercayai sejak zaman purba ini; Ia adalah rawatan untuk kecederaan dalaman yang kecil dan menggalakkan kesihatan fungsi organ-organ reproduktif. Herba ini digunakan di dalam lain-lain penyakit terlalu dan membuang kesan-kesan positif yang baik pada kesihatan untuk meningkatkan kesihatan mental dan fizikal. Ashwagandha atau withania somnifera juga boleh membantu sangat dalam mengubati kerosakan yang dialami kerana melancap berlebihan ke zakar serta mengurangkan masalah mental dan hormon yang disebabkan oleh tabiat. Herba ini dikenali sebagai ginseng India kerana ia menggalakkan kejantanan dan bunyi ke atas semua kesihatan yang membantu untuk menangani kesan umur dan gangguan terlalu. Mengurut organ lelaki dengan minyak urut Ayurveda seperti minyak Mast Mood adalah sangat bermanfaat dalam penyembuhan rosak disebabkan kerana amalan tangan yang berlebihan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *