Rawatan Discectomy yang serviks anterior di India di Delhi & Mumbai pada kos berpatutan

Rawatan Discectomy yang serviks anterior di India di Delhi & Mumbai pada kos berpatutan

Rawatan yang serviks anterior

Apakah bahagian-bahagian leher yang terlibat?

Pakar bedah biasanya melakukan prosedur ini melalui bahagian hadapan leher. Ini dipanggil Wilayah Bahagian leher. Struktur utama termasuklah ligamen, tulang, intervertebral cakera, saraf tunjang, saraf tunjang dan foramina saraf.

Pembedahan kadang-kadang dilakukan melalui belakang, atau memberi Wilayah, leher. Struktur-struktur yang penting dalam bidang ini termasuklah ligamen dan tulang-tulang, terutamanya tulang lamina.

Bagaimana saya akan bersedia untuk pembedahan?

Keputusan untuk meneruskan pembedahan perlu dibuat bersama oleh anda dan pakar bedah anda. Anda perlu memahami banyak tentang prosedur yang mungkin. Jika anda mempunyai kemusykilan atau pertanyaan, anda perlu berbincang dengan pakar bedah anda.

Sebaik sahaja anda membuat keputusan pembedahan, pakar bedah anda boleh mencadangkan pemeriksaan fizikal yang lengkap oleh Doktor biasa. Peperiksaan ini membantu memastikan bahawa anda berada dalam keadaan sebaik mungkin untuk menjalani pembedahan. Pada hari pembedahan anda, anda akan mungkin dimasukkan ke hospital pada waktu pagi. Anda tidak perlu makan atau minum apa-apa selepas tengah malam malam sebelum.

Prosedur pembedahan

Apa yang berlaku semasa pembedahan?

Discectomy yang serviks biasanya dilakukan melalui bahagian anterior (depan) leher.

Ini dipanggil yang serviks anterior.

Walau bagaimanapun, apabila banyak kepingan cakera herniated telah dihimpit ke posterior (kembali) tulang belakang, pakar bedah mungkin perlu beroperasi melalui belakang leher menggunakan prosedur yang dipanggil memberi discectomy yang serviks.

Pesakit akan diberi bius yang umum untuk meletakkan mereka untuk tidur semasa kebanyakan pembedahan tulang belakang. Seperti yang anda tidur, pernafasan anda boleh dibantu dengan ventilator yang. Ventilator yang merupakan peranti yang mengawal dan memantau aliran udara ke paru-paru.

Teknik pembedahan

Untuk yang serviks anterior merupakan prosedur pembedahan yang paling biasa untuk merawat cakera serviks yang rosak. Matlamatnya adalah untuk melegakan tekanan pada akar saraf atau saraf tunjang dengan mengeluarkan cakera pecah. Ia dipanggil bahagian kerana tulang belakang pangkal rahim ini dicapai melalui incisi yang kecil diletakkan di bahagian depan leher (cara bahagian Penyambut). Semasa pembedahan, tisu-tisu lembut leher diasingkan dan cakera dikeluarkan. Kadang-kadang ruang antara vertebra yang dibiarkan terbuka. Walau bagaimanapun, untuk mengekalkan ketinggian biasa ruang cakera, pakar bedah boleh memilih untuk mengisi Ruang dengan tisu tulang.

Tisu tulang tiruan adalah sebahagian kecil tulang, sama ada diambil dari badan pesakit (biasanya dari kawasan pelvis) atau Bank tulang. Ini sebahagian tulang mengisi ruang cakera dan sebaik-baiknya akan menyertai atau menggabungkan vertebra yang bersama-sama. Ini dipanggil fusion. Ia biasanya mengambil masa beberapa bulan untuk vertebra untuk benar-benar menggabungkan. Dalam sesetengah kes, beberapa peralatan (seperti pinggan atau skru) juga boleh digunakan untuk menambah kestabilan tulang belakang.

KAMI MENGAMBIL PERKHIDMATAN KESIHATAN:

Kami mempunyai model perniagaan yang sangat mudah yang membolehkan anda sebagai pusat.Kami adalah syarikat antarabangsa pesakit Facilitation hanya profesional yang mewakili semua JCI / Hospital Bertauliah ISO di India. Akreditasi memastikan mematuhi dengan ketat perubatan, perenggan perubatan & keseluruhan norma…
Mempunyai industri paling rumit dan eksklusif penjagaan pesakit dan penyelarasan klinikal pasukan ditempatkan di setiap hospital rakan kongsi, kami menyediakan anda pernah membayangkan penjagaan yang mungkin smoothest dan lancar. Dengan nisbah daripada satu penjagaan pesakit Pengurus kepada lima pesakit pesakit standard penjagaan kita yang tiada bandingannya di seluruh benua kecil.

Untuk maklumat lanjut, penilaian kesihatan dan perubatan quote
menghantar sejarah perubatan yang terperinci dan laporan perubatan
sebagai lampiran e-mel kepada
E-mel:
Panggilan: +91 9029304141 (10 am. Untuk 8 pm. IST)
(Hanya untuk pesakit-pesakit Antarabangsa mendapatkan rawatan di India)

Sila log masuk ke:
Sila log masuk ke:
Hubungi e-mel:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *