Rawatan baru sklerosis berbilang – penemuan saintifik mendapati punca

Rawatan baru sklerosis berbilang – penemuan saintifik mendapati punca

Terdapat kemajuan saintifik yang kelihatan cerah bagi mencegah dan menterbalikkan walaupun sklerosis berbilang.

Sklerosis berbilang adalah salah satu penyakit paling biasa sistem saraf pusat. MS ialah masalah keradangan demyelinating. Myelin adalah bahan lemak yang insulates saraf, bertindak sama seperti meliputi satu wayar elektrik dan membenarkan saraf yang menghantar impuls yang pesat. Ia adalah kepantasan dan kecekapan yang impuls ini dijalankan yang membenarkan pergerakan lancar, cepat dan diselaraskan untuk dilakukan dengan sedikit usaha yang sedar.

Dalam sklerosis berbilang, tindak balas keradangan dengan mengeluarkan apa-apa bilangan gejala-gejala yang termasuk penglihatan kabur lemah, kebas, pening, gegaran, slurred masalah pertuturan, usus dan pundi kencing, mati pucuk seks lelaki dan lumpuh.

MS biasanya berlaku pada orang berumur dua puluh lima dan empat puluh, dan dua kali wanita sebagai lelaki mengalami. MS mungkin tempahan anda hanya bayar wabak di negara ini. Ia meningkat, tetapi ia garners beberapa tajuk.

Perangkaan terbaru yang dikeluarkan oleh MS Society menganggarkan kos Tahunan MS di AS $10 bilion, lebih tinggi daripada kos asma (kira-kira $5 bilion) dan semua penyakit berjangkit (hampir $8 bilion) meskipun insiden yang banyak lebih tinggi syarat-syarat tersebut. Lebih daripada 500,000 orang Amerika mempunyai MS dan Amerika Syarikat dan Kanada mempunyai salah satu kadar negara yang tertinggi di dunia.

Mitos tidak mengetahui punca atau penawar untuk sklerosis berbilang diulangi tahun demi tahun, drummed ke dalam minda kolektif daripada orang awam dan orang-orang yang menderita dari MS. Unfortunately majoriti mereka yang menghidap sklerosis berbilang ditakdirkan oleh ketidaktentuan yang dirangsang oleh sistem perubatan/farmasi.

Hakikatnya, banyak penyelidikan mendedahkan bahawa percambahan sklerosis berbilang dalam masyarakat adalah satu manifestasi langsung gaya hidup kita yang berubah. Apabila orang di seluruh dunia mengalami masalah yang sama, ia bukanlah satu kejadian rawak tetapi satu proses yang analitis yang merebak merentasi sempadan dan budaya.

Tempahan saya membaca laporan mengenai bagaimana kebanyakan masalah-masalah ini boleh diubati selepas eksperimen saintifik. Bayangkan kegembiraan seseorang akan berasa mampu untuk bergerak secara bebas, dan tidak perlu bergantung kepada orang lain untuk melakukan perkara-perkara yang asas seperti berjalan, atau pergi ke tandas mereka sendiri.

Atur cara yang saintifik ini telah membantu banyak, dan ia memberikan semua orang harapan untuk memulakan yang baru walaupun pada peringkat ini ianya tidak pasti sama ada ia boleh menyembuhkan sama sekali.

Kerana ini adalah penawar semula jadi, boleh anda bayangkan berapa banyak syarikat-syarikat ubat akan longgar, dan jadi baru doktor mungkin tidak pernah mendengar tentang hal itu. Saya telah membaca banyak testimoni dari orang-orang yang memanggilnya penawar ajaib, dan mereka sedang mencari ke arah doktor Robert Young O sebagai Tuhan selepas penemuan saintifik beliau.

Penemuan beliau adalah orang yang diet dan gaya hidup di dunia Barat yang begitu berbeza dari cara mereka hanya 100 tahun yang lalu. Anda lihat, pilihan gaya hidup kita telah mendapat kita ke dalam keadaan kucar-kacir ini. Kita perlu membuat pilihan yang tepat untuk kita keluar.

Hakikatnya ialah peningkatan eksponen sklerosis berbilang benar-benar adalah hasil daripada cara hidup kita telah berubah. Berita buruk adalah kami digunakan untuk hidup dengan cara tertentu sekarang dan ia tidak mudah untuk menukar. Berita baik adalah bahawa perubahan dalam kuasa kami dan dengan itu lebih baik kesihatan.

Justeru sklerosis berbilang bukanlah satu keadaan yang mengancam nyawa. Setiap hari kini semakin ramai orang mendapati bahawa mereka boleh mula untuk menterbalikkan sklerosis berbilang mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *