Rawatan Alternatif semulajadi untuk kebimbangan: Herba untuk kebimbangan

Rawatan Alternatif semulajadi untuk kebimbangan: Herba untuk kebimbangan

Terdapat beberapa cara di mana herba boleh memberi manfaat kepada sistem saraf dan membantu dalam rawatan keresahan dan serangan panik.

Salah satu penggunaan ubatan herba dalam rawatan kebimbangan yang paling kuat adalah di Kubu daripada yang tertekan dan sistem saraf hujung minggu Nervines adalah nama yang diberikan kepada kumpulan tertentu herba yang bertindak sebagai tonik saraf. Bagi jangka panjang keresahan dan serangan panik sistem saraf akan sentiasa rapuh dan hujung minggu. Menggunakan Nervine jenis herba kita boleh mengukuhkan dan mewujudkan satu sistem saraf yang lebih berdaya tahan. Salah satu manfaat bekerja dengan keresahan dan serangan panik dengan cara ini ialah Tafakur yang kuat seperti penenang dan sedatif yang sering tidak perlu disebabkan oleh hakikat bahawa tonik saraf telah mengambil kelebihan dalam jumlah yang agak besar daripada ketegangan dan tekanan yang berkaitan dengan kebimbangan.

Apa yang berikut adalah senarai beberapa yang paling biasa digunakan nervines herba yang digunakan dalam rawatan keresahan dan serangan panik. Mereka telah sekitar selama bertahun-tahun untuk alasan ringkas yang mereka bekerja.

Oat: Percaya atau tidak ini, bijirin sarapan pagi harian biasa boleh digunakan sebagai tonik saraf herba yang sangat berkesan dalam rawatan serangan panik dan kebimbangan. Walaupun kebanyakan orang akrab dengan penggunaan produk oat untuk Sarapan Pagi, oat boleh juga diambil dalam bentuk pil atau kapsul serta dalam bentuk herba yang cecair ekstrak. Jika anda berfikir menambah oat untuk menu Sarapan Pagi anda adalah sesuatu yang anda mungkin ingin mencuba, Sila ingat untuk tidak menggunakan oat segera, yang disebabkan oleh proses, kehilangan banyak kesan nervine oat golek yang biasa

Balsem Lemon: Satu lagi herba yang digunakan secara tradisional bagi semua aduan yang berpunca dari keadaan mental dalam sistem saraf. Kajian terkini telah menunjukkan bahawa balsem Lemon mempunyai tindakan kesan dan ubat pelali yang mendalam menenangkan sistem saraf. Penyelidikan ini membua sandaran tradisional penggunaan Lemon balsem sebagai herba yang boleh digunakan dalam semua bentuk kebimbangan dan kemurungan dan tanda-tanda mereka disertakan seperti sakit kepala, berdebar-debar dan insomnia.

Passionflower: Iis herba yang biasa digunakan dalam rawatan semua aduan saraf termasuk kebimbangan, panik serangan aduan serta saraf seperti perut dan hati (kekejangan gastrik dan berdebar-debar contohnya) Passionflower kuat tindakan dan yang paling biasa dan aplikasi yang digunakan sebagai ubat pelali semula jadi dan oleh itu adalah ubat yang sangat baik untuk insomnia.

Skullcap: Ini adalah rawatan herba yang sangat berkesan daripada kebimbangan yang memberi kesan kepada tubuh dalam dua cara. Ia mempunyai tindakan sedating yang mudah dan selamat yang boleh dengan cepat menenangkan sistem saraf overexcited berehat. Itu lain utama tindakan adalah sebagai herba yang mengukuhkan dan menyokong sistem saraf yang kronik terbeban dan bateri yang jelas boleh menyediakan asas untuk keresahan dan serangan panik.

Valerian: Merupakan salah satu remedi herba yang paling biasa digunakan untuk keresahan dan serangan panik. Ia mempunyai reputasi yang baik diperolehi sebagai salah satu rawatan semulajadi yang paling kuat untuk hampir apa-apa jenis gangguan psikologi atau emosi. Status Valerian ini adalah bahawa ubat-ubatan preskripsi Valium dinamakan selepas ia. Manakala Tindakan Biokimia yang boleh menyerupai Valium, kimia mereka adalah sangat berbeza. Sebagai ubat pelali herba semulajadi, ia adalah terutamanya berkesan dan paling biasa digunakan hanya apabila gangguan tidur merupakan sebahagian daripada profil simptom penghidap kebimbangan.

Valerian biasanya digunakan apabila masalah tidur merupakan sebahagian daripada keseluruhan profil gejala pesakit. Untuk orang-orang yang serangan panik dan kebimbangan yang tidak termasuk berkaitan masalah tidur, walaupun ia adalah selamat untuk mengambil Valerian, ia mungkin tidak berkesan sebagai beberapa herba lain yang pernah disebutkan dulu.

Penggunaan ubat-ubat herba dalam rawatan keresahan dan serangan panik adalah semakin popular sebagai orang Cari pilihan rawatan kebimbangan bebas dadah. Properely yang ditetapkan herba biasanya adalah selamat dan bebas daripada kesan sampingan ubat-ubatan farmaseutikal yang lebih kuat. Tetapi ia mestilah digunakan sewajarnya dalam kes-kes tertentu seperti kehamilan atau semasa penggunaan ubat-ubatan preskripsi, beberapa herba dan formula herba mungkin contraindicated. Jika anda berminat untuk menggunakan ubat-ubat herba untuk membantu dalam rawatan kebimbangan anda dan serangan panik mendapatkan bimbingan profesional penjagaan kesihatan terlatih

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *