Rasa Muda dengan menggunakan kolostrum

Rasa Muda dengan menggunakan kolostrum

Kolostrum adalah kuning atau berkrim berwarna cecair dirembeskan hari pertama atau dua selepas parturition. Kolostrum semulajadi yang terbaik yang dikumpul dari memerah dengan single pertama susu 0-6 jam selepas kelahiran mengekalkan alam semula jadi sempurna simati imunologi dan protein biologi aktif yang mengawal badan. Kolostrum lembu dan manusia akan tebal, melekit dan kekuningan.
Kolostrum adalah alam semulajadi pertama makanan mamalia yang mengandungi paras suntikan immunoglobulin, dalam mekanisma pertahanan diri yang badan melawan jangkitan, serta faktor-faktor pertumbuhan berharga yang isyarat pertumbuhan, pembaikan dan pertumbuhan semula tisu. Oleh itu, ia adalah sumber yang kaya dengan komponen-komponen yang bermanfaat, faktor-faktor imunologi, faktor-faktor anti-radang, faktor-faktor Kesihatan gastrousus, faktor-faktor pertumbuhan, antioksidan dan faktor-faktor anti-penuaan.
Pada manusia, ia mempunyai kepekatan nutrien dan antibodi yang kecil dalam kuantiti yang tinggi. Kolostrum semulajadi yang terbaik adalah kaya dengan karbohidrat, protein dan antibodi tetapi rendah lemak seperti orang-orang muda tidak dapat mencernakan lemak. Bayi yang baru lahir mempunyai sistem penghadaman yang sangat kecil, oleh itu, kolostrum itu menyampaikan lagi kandungan nutrien dalam bentuk kelantangan rendah yang sangat pekat. Ia mempunyai kesan laksatif yang ringan. Susu mengandungi komponen-komponen yang khas, dipanggil Lif modulator pertumbuhan, yang membantu sistem penghadaman bayi pramatang untuk sesuaikan mengikut feedings lisan.

Dengan teknologi berpaten, kolostrum boleh meningkatkan individu yang hilang ingatan dan untuk membakar kalori dengan lebih berkesan. Kolostrum semulajadi yang terbaik memberikan kulit yang sihat dan muda yang mengandungi antioksidan dan pelopor kepada glutathione yang dianggap sebagai yang paling kuat antioksidan dikenali yang membantu mengeluarkan sehingga pencemar tersebut daripada badan dan menterbalikkan kerosakan yang mereka lakukan untuk badan. Krim penjagaan kulit semula jadi yang mengandungi kolostrum lembu dikatakan menyampaikan kaya lembapan dan meningkatkan ketegasan dan keanjalan. Juga ia membantu menghalang kulit dari kekeringan dan mengurangkan kerosakan radikal dan melawan daripada kedutan. Terutama di bawah mata yang lebih rentan terhadap garis penuaan boleh dirawat oleh lembu susu pertama supaya ia melembutkan yang di bawah mata kulit. Bahan-bahan semulajadi dalam makanan tambahan akan membantu menyembuhkan luka psoriasis dan membantu dalam menghalang masa depan wabak.

Menurut pembuat, kolostrum lembu adalah sangat dekat dalam struktur kepada apa yang telah manusia dan atas sebab ini sahaja ia diterima oleh tubuh manusia tanpa sebarang isu. Ia juga mengandungi dua jenis protein yang membuat ia lebih sukar untuk dimusnahkan oleh jus gastrik sebelum ia diserap oleh saluran usus. Kolostrum ini adalah sumber yang kaya dengan Vitamin A dan Vitamin D yang baik untuk kesihatan kulit, kuku dan rambut.

Kolostrum membekalkan faktor pertumbuhan yang hormon serta merangsang sistem endokrin terus menghasilkan sendiri bekalan hormon. Kajian amat menunjukkan bahawa gabungan faktor-faktor pertumbuhan dan imun dalam kolostrum bekerja bersama-sama untuk mencipta kesan anti-penuaan yang mujarab, termasuk ketat kulit, dan pertumbuhan semula sel-sel dan tisu-tisu organ-organ yang biasanya mengurangkan saiz dengan usia.
Harian tambahan pada kolostrum lembu membolehkan tubuh mempunyai daya tahan yang lebih baik terhadap apa-apa jenis tekanan. Keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan dicapai apabila badan mempunyai semua faktor-faktor perlu yang perlu bagi Pertahanan, penyembuhan dan pembaikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *