Rang undang-undang penjagaan kesihatan diluluskan – Apakah ini bermakna bagi Afrika?

Rang undang-undang penjagaan kesihatan diluluskan – Apakah ini bermakna bagi Afrika?

Topik perbincangan harian terkini adalah kelulusan bil pembaharuan penjagaan kesihatan yang baru oleh Presiden Amerika Syarikat Barack Obama. Rang undang-undang baru akan mempunyai kesan yang dramatik pada berjuta-juta rakyat Amerika selama bertahun-tahun akan datang, tetapi ia seolah-olah penduduk yang mungkin terjejas yang akan di Afrika. Banyak soalan akan timbul daripada penduduk Latin, tetapi sedikit jawapan yang diberikan. Bagaimana akan keperluan penjagaan kesihatan bil alamat Hispanics? Yang akan bertanggungjawab ke atas pendatang tanpa izin yang tidak mempunyai insurans kesihatan? Atau akan ada cukup doktor yang mengetahui tentang budaya dan Sepanyol yang boleh menguruskan Latin perlu tahu? Ini adalah semua kebimbangan utama rakyat Amerika Latin. Dari luar ia seolah-olah penggubal dasar mempunyai wawasan terowong dan hanya melihat isu semasa hari ini dan tidak mengambil kira masa depan. Latin adalah yang paling pesat berkembang minoriti di negeri-negeri, yang bermaksud tahun hujung jalan pembaharuan lain akan diperlukan.

Kesan Afrika yang tinggal di Amerika Syarikat

Anggaran bagi Hispanics yang tinggal di Amerika Syarikat dari Banci 2010 adalah kira-kira 50 juta. Mereka membentuk kira-kira 15% daripada penduduk yang mewakili minoriti etnik yang terbesar di negara ini. Menjelang 2050 dianggarkan bahawa Afrika akan mewakili 60%. Jika anda melakukan matematik itu adalah peningkatan sebanyak 45%. Peratus Hispanik-asal-usul penduduk yang tinggal di California atau Texas adalah 49%, dengan 13 negeri yang lain bahawa kesemua penduduk Hispanik setengah juta. Berikut adalah satu lagi yang menarik hakikatnya bahawa kira-kira 1.1 juta Latino veteran Angkatan Tentera Amerika Syarikat sedang berkhidmat negara kita. Titik yang dibuat adalah bahawa ini adalah minoriti semakin kukuh, yang juga perlu ditangani lebih rapat pada Rang undang-undang penjagaan kesihatan.

Penjagaan kesihatan untuk Latin

Jadi apakah penjagaan kesihatan bermakna bagi Afrika? Rumah penceramah Nancy Pelosi telah menyatakan bahawa pendatang tanpa izin tidak boleh Diinsuranskan di bawah cadangan-cadangan kini. Dan Caucus Hispanik yang Kongres telah diketahui bahawa insurans kesihatan ini hanya untuk undang-undang pendatang yang membayar share adil mereka untuk penjagaan kesihatan. Tetapi semua orang yang diperlukan untuk membeli insurans atau lain membayar denda. Ramai mengatakan bahawa ini akan membawa kepada bencana bagi penjagaan kesihatan dengan meninggalkan pendatang tanpa izin Latino uninsured. Isu-isu utama yang terus menjadi perbincangan antara Hispanics akan perlindungan insurans, akses kepada penjagaan, kos penjagaan kesihatan, dan sudah tentu kualiti penjagaan. Kebimbangan ini seolah-olah tidak dapat dijawab sepenuhnya bagi Afrika dan Amerika untuk perkara itu.

Rang undang-undang penjagaan kesihatan mestilah memenuhi keperluan semua rakyat Amerika dan jika tidak, ia memang gagal untuk melakukan pekerjaan, yang pada asasnya adalah untuk memberi peluang yang saksama kepada semua orang. Penggubal dasar tidak bertindak balas kepada perubahan demografi Amerika Syarikat dan mereka pasti tidak memahami kesan Latin dalam sistem semasa. Ini seterusnya mempengaruhi keupayaan mencipta pembaharuan yang akan menjamin penjagaan kesihatan dengan harga yang berpatutan, boleh diakses untuk semua orang yang berjalan di bumi ini. Jika Rang undang-undang penjagaan kesihatan tidak memenuhi keperluan dan kebimbangan semua rakyat Amerika, ia tidak dapat dielakkan akan mempunyai tiada kesan positif dalam jangka panjang. Jadi jika anda berfikir bahawa rakyat Amerika yang putih yang hanya belajar bil ini dengan berhati-hati untuk melihat bagaimana ia akan menjejaskan mereka, fikirkan sekali lagi. Latin juga menonton dengan teliti dan dalam beberapa menghormati lebih takut acara ini penting yang akan mengubah kehidupan mereka dan negara ini selama-lamanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *