Rang undang-undang mati berjalan: White House cuba untuk memulihkan undang-undang penjagaan kesihatan.

Rang undang-undang mati berjalan: White House cuba untuk memulihkan undang-undang penjagaan kesihatan.

23 Februari 2010

Sorotan cerita:

> White House mengumumkan pelan penjagaan kesihatan yang tersendiri dalam usaha untuk merapatkan kedua-dua versi yang diluluskan oleh House dan Senat musim sejuk lepas.
> Pelan Obama datang lebih awal daripada Sidang kedua-dua parti penjagaan kesihatan “kemuncak” Khamis dan sebahagian besarnya adalah berdasarkan versi Senat dengan nods kepada beberapa komponen yang terdapat dalam Rang undang-undang House.
> Terdapat keraguan sama ada ahli-ahli Kongres akan naik kapal Obama pelan-walaupun pangkat Demokratik.
> Yang lebih dekat kami tiba pilihan raya umum November, dan lagi ini semua Universiti College dan Lynas, lebih banyak ia harus muncul mana-mana Rang undang-undang penjagaan kesihatan adalah sia-sia atau sekurang-kurangnya sangat disiram ke bawah jika ia berlalu.

________________________________________________________________

Walaupun beberapa pukulan, Rang undang-undang penjagaan kesihatan terus berkeliaran DC seperti ahli undead-belum sepenuhnya hidup, tetapi tidak di dalam kubur sama ada. White House yang cuba untuk memberikan kehidupan baru Isnin, mengumumkan rancangan penjagaan kesihatan sendiri dalam usaha untuk merapatkan kedua-dua versi yang diluluskan oleh House dan Senat musim sejuk lepas.

Pelan Obama datang lebih awal daripada Sidang kedua-dua parti penjagaan kesihatan “kemuncak” Khamis dan termasuk cadangan-cadangan untuk penangguhan cukai “Kesantaian” insurans yang mewah, yang ditaja oleh majikan; meningkatkan hukuman pada syarikat-syarikat yang gagal memberi insurans kepada pekerja; memerlukan oleh undang-undang setiap individu mempunyai insurans kesihatan; meningkatkan Medicaid pembiayaan Negeri-pelanggan tunai diikat; dan memupuk kuasa Persekutuan ke atas kenaikan kadar premium. Pelan ini sebahagian besarnya adalah berdasarkan versi Senat dengan nods kepada beberapa komponen yang terdapat dalam Rang undang-undang House.

Seolah-olah agak ganjil untuk melepaskan full-blown pelan yang hanya beberapa hari sebelum sidang kemuncak “kedua-dua Parti”. Agak berfikir membuat satu sidang kemuncak itu adalah untuk menunjukkan, tetapi tidak pernah fikiran-mungkin ini hanya menggariskan tugas berat pinning turun Kongres kompromi ke atas apa-apa pada semua ketika ini. Lagipun, Rang undang-undang penjagaan kesihatan adalah tidak popular dan mendapat lebih Jadi-sekarang walaupun dengan Demokrat- dan dari apa yang kita lihat cadangan White House tidak betul-betul batang air pasang. Obama pelan jalur keluar banyak peruntukan rumah Demokrat yang ditolak bagi dalam bil mereka, seperti Bahasa Stupak yang merayu kepada Dems konservatif. Tanpa pindaan itu, cukup Demokrat House sebelum ini telah bersumpah undi Sedarlah akhirnya memotong kepala zombie ini. Plus, mari kita ingat Demokrat telah kehilangan supermajority Senat 60-undi yang mereka pernah dinikmati. Ini bukan tentang mendapat lebih ini Republikan sekarang mengenai menjaga Demokrat cukup dari kapal melompat.

Jika DPR dan Senat tidak dapat dilakukan, rumah putih secara terbuka telah mengugut untuk pergi dalam penyesuaian laluan-iaitu, tacking ke bajet yang proses hanya memerlukan majoriti mudah dalam Senat. Tetapi, penyesuaian mengambil masa. Dan masa bukanlah sebelah Obama. Dengan pilihan raya pertengahan penggal yang menjulang, dan pelajaran dari menang Scott Brown masih segar, malah majoriti mudah mungkin sukar untuk mengikis bersama-sama, yang lebih dekat kita dapat November-Bilakah ahli-ahli politik yang berhati-hati mungkin kurang cenderung untuk berpegang keluar leher mereka ke atas apa-apa perbalahan, terutama satu dengan sedemikian tinggi harga tag.

Kami telah secara konsisten terkejut berapa lama pembaharuan penjagaan kesihatan telah berpegang teguh kepada mayat hidup-ia berterusan undead. Dan selagi beberapa jenis rancangan reformasi masih kelihatan berdaya maju, ia mungkin spook pasaran beberapa-mereka biasanya memilih status quo untuk baik pulih-berpunca dari kerajaan yang utama. Tetapi yang lebih dekat kita dapatkannya hingga November, dan lagi Universiti College dan ini semua Lynas pada, lebih banyak ia harus muncul mana-mana Rang undang-undang penjagaan kesihatan adalah sia-sia atau sekurang-kurangnya sangat disiram ke bawah jika Pas. Walaupun kengerian cuba untuk menolak melalui itu utama, kontroversi sekeping undang-undang boleh menghantui White House untuk beberapa waktu.

Penafian: Artikel ini mencerminkan pandangan peribadi penulis dan tidak penerangan tentang khidmat nasihat oleh pengarang dengan majikan atau prestasi pelanggan-pelanggannya. Pandangan tersebut boleh berubah pada bila-bila masa tanpa notis. Apa-apa di sini membentuk nasihat pelaburan atau satu syor untuk membeli atau menjual sebarang sekuriti atau apa-apa sekuriti, portfolio, urus niaga atau strategi yang sesuai untuk mana-mana orang tertentu. Pelaburan dalam sekuriti melibatkan risiko kerugian. Prestasi masa lepas adalah jaminan keputusan masa hadapan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *