Rancangan mengajar Sains gred ketiga

Rancangan mengajar Sains gred ketiga

Dalam gred ketiga, Sains dan Pengajian Sosial pergi tangan-tangan dalam meningkatkan kesedaran alam sekitar dan sosial pelajar. Pengajaran tentang alam sekitar, kesihatan dan haiwan adalah lampu suluh hits dengan kanak-kanak, dan Pengajian mingguan mengambil kesempatan penuh daripada ini. Penggred yang ketiga akan menikmati cara penulisan rencana di ketuk ke rasa ingin tahu mereka, dan dengan rasa ingin tahu datang faedah, dan yang berminat dalam perkara-perkara yang membuka jalan untuk terus sebagai.

Alam sekitar

Sebagai penjaga alam semula jadi, manusia ditugaskan untuk melindungi alam sekitar dari bahaya. Tetapi sudah tentu, sebelum sesiapa sahaja boleh mengambil sebarang langkah perlindungan, salah satu mesti tahu apa terdiri daripada alam semulajadi. Dan pelajar-pelajar akan mendapatkan maklumat yang lebih daripada mencukupi hanya dengan membaca majalah kami. Topik-topik seperti hutan, gunung, suasana dan rupa bumi lain dibincangkan dengan teliti. Melepasi markah ujian yang tinggi, penggred yang ketiga akan mempunyai untuk meningkatkan penghayatan alam semula jadi, dan mungkin akan membawa mereka untuk memupuk persekitaran mereka.

Tumbuh-tumbuhan dan benih tanaman

Tumbuh-tumbuhan adalah juzuk kitaran semulajadi yang sangat penting yang dipanggil hotosintesis. Dalam tempoh ini, oksigen dihasilkan, di mana hampir setiap benda hidup di planet ini memanfaatkan. Memandangkan kepentingan tumbuh-tumbuhan, penggred ketiga dianggap untuk perbincangan sangat maklumat mengenai pokok-pokok dan pokok renek, dan bagaimana ia menjejaskan kehidupan di planet ini.

Untuk melanjutkan pengajian dari perbincangan, kanak-kanak akan diminta untuk menanam pokok atau sebarang tray semaian. Mereka adalah untuk menjaga loji, memberi air dan meletakkan ia di satu kawasan yang mana ia menerima cahaya matahari yang mencukupi.

Kemagnetan

Juga diambil kira dalam tahun sekolah sebelumnya, konsep kemagnetan membuat kemunculan semula yang mengaum Sains K-3. Selain penjelasan terperinci yang disediakan oleh mingguan pengajian, pelajar akan melakukan ujikaji yang mudah bagaimana logam akan tertarik kepada magnet dan mengapa magnet menangkis satu sama lain. Topik ini mungkin agak lebih kompleks daripada yang lain, tetapi majalah kami direka untuk memecahkan bahagian-bahagian yang paling sukar.

Haiwan

Haiwan adalah satu alam yang pelbagai dipenuhi dengan makhluk-makhluk yang menarik. Ketiga-penggred akan direndam dalam klasifikasi umum haiwan, mamalia, burung, Reptilia dan banyak lagi. Vertebrates dan invertebrata adalah juga dikelaskan dan well-explained. Walaupun dengan jumlah maklumat yang membawa topik ini semata-mata, banyak kanak-kanak ace haiwan pelajaran, memandangkan minat mereka pada subjek. Pengajian mingguan meningkatkan kemungkinan untuk mendapat gred yang baik lagi.

Astronomi

Jika ada apa-apa yang hampir menarik seperti haiwan, ia adalah mungkin angkasa lepas. Banyak kanak-kanak impian untuk menjadi angkasawan, dan topik ini memberi mereka menyelinap menceritakan tentang profesion mereka yang diingini. Perbincangan mengenai sistem suria, bintang, comets dan lain-lain badan cemerlang mengambil peringkat pusat, kerana kebanyakan penggred ketiga lauk setiap sedikit maklumat mengenainya.

Tenaga solar

Cahaya matahari merupakan komponen yang penting bagi hidupan di bumi. Ia juga merupakan sumber utama haba bagi tumbuh-tumbuhan, haiwan dan ciptaan beberapa teknologi. Mereka akan belajar mengapa suhu beberapa bahan dan warna yang lebih tinggi daripada yang lain, apabila terdedah kepada banyak cahaya matahari atau haba untuk perkara itu. Selain itu, kesan tenaga solar kepada alam sekitar dan kehidupan manusia akan diambil kira.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *