Rambut kehilangan vitamin untuk mencegah kehilangan rambut

Rambut kehilangan vitamin untuk mencegah kehilangan rambut

Mencegah kehilangan rambut ini tidak hanya menjadi kebimbangan bagi lelaki kerana mereka umur, penyelidikan telah mendedahkan bahawa 40 peratus wanita berumur 40 lebih sama-sama menghadapi rambut menipis akibat kekurangan vitamin kehilangan rambut. Manakala sebab-sebab yang boleh menjadi amat pelbagai keturunan dan menopaus, anda akan menemui ramai orang yang cuba untuk mencari jawapan. Sekiranya anda mengalami rambut tidak banyak daripada apa yang anda masih ingat, Terdapat beberapa garis panduan yang anda boleh melaksanakan untuk dapat memulihkan rambut kepala anda.

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk menentukan sebab yang berkaitan dengan rambut menipis. Untuk memulakan ini, anda perlu melawat doktor anda. Dia akan lebih daripada berkemungkinan akan bertanya tentang sejarah keluarga anda dan sama ada terdapat tambahan wanita dalam keluarga anda yang telah mengalami rambut menipis. Dia boleh bercakap tentang diet, hari isu-isu kesihatan dan ubat-ubatan yang anda mungkin memakan, ketegangan situasi di rumah atau bekerja, dan kenalan yang mungkin anda boleh mempunyai dengan bahan kimia. Terdapat banyak unsur-unsur yang boleh menyebabkan penipisan rambut yang melibatkan wanita.Mendapatkan jumlah asid 1nside perut anda diperiksa melalui doktor anda. Asid dalam perut yang rendah bersama-sama dengan peptin sering membawa kepada penghadaman yang lemah yang dikaitkan dengan protein dan oleh itu kekurangan asid amino sedia untuk tubuh anda dengan mengambil kira pertumbuhan rambut. Kesan mungkin penipisan rambut, khusus di kalangan wanita muda.

Mengambil pil asid hidroklorik-pepsin dengan makanan anda. Juga termasuk tambahan mineral untuk mengembalikan mineral tertentu tidak ternilai yang badan anda mungkin tidak akan memproses kerana paras asid. Tanya doktor anda jika anda perlu menambahkan asid amino juga, dan jenis apa.

Keguguran rambut berlaku apabila diet biasanya tidak mencukupi dalam vitamin B, terutamanya B6, biotin, inositol dan asid folik; dan mineral magnesium, sulfur dan zink. Vitamin B, khususnya B5 (asid pantothenic dan B3 (niacin), adalah penting terutamanya mengenai pertumbuhan rambut. Makanan yang banyak dengan vitamin B termasuk kacang, kacang pis, lobak merah, cauliflower, kacang soya, yis pemakanan, bran, kacang dan telur.

Mempunyai tablet vitamin B-kompleks. Mengharapkan perempuan dan sesetengah wanita yang mengambil anak kontraseptif oral mungkin mungkin mengalami keguguran rambut yang boleh dihentikan dengan vitamin B yang melibatkan tambahan. Semak jika multivitamin tertentu anda mengambil masa kini menawarkan vitamin B yang mencukupi di dalamnya, terutamanya biotin. Vitamin B yang tertentu adalah penting bagi pertumbuhan rambut. Makanan tambahan hanya apa anda sedang kekurangan, supaya anda tidak akan kehilangan rambut melalui kehilangan vitamin dan mineral. Vitamin B amat penting untuk kekuatan dan pembangunan daripada rambut anda. Mengambil vitamin B-kompleks dan menambah dengan B. tambahan yang berikut

Rambut kehilangan vitamin untuk mencegah kehilangan rambut

1. Vitamin B3 (niacin) – 50 mg 3 kali sehari.

2. Asid Pantothenic (vitamin B5)-100 mg tiga kali setiap hari.

3. Pyridoxine (vitamin B6) mg-50 tiga kali setiap hari.

Nutrien tambahan yang akan membantu kesihatan rambut

1. Koenzim Q10 – meningkatkan aliran darah kulit kepala. Meningkatkan pengoksigenan tisu. Ianya juga penting yang berkaitan dengan jantung

Kesihatan. Mengambil 60 mg setiap hari.

2. L-Cysteine dan L-methionine

3. 2 asid amino belived untuk meningkatkan kecemerlangan, tekstur dan pembangunan mengenai rambut. Mereka membantu menghentikan rambut dari jatuh keluar.

A. dos: 500 mg tmes setiap dua hari, dan pada perut yang kosong.

Beberapa asid amino yang berazam untuk menguruskan penipisan sebenar serta penebalan rambut haiwan makmal. Sebagai contoh, bila-bila masa yang tikus telah diberikan diet yang kurang magnesium, mereka kehilangan rambut mereka di tandan. Apabila tikus yang diberi makan diet yang rendah biotin atau inositol, mereka mula kelabunya berlipat pada bahagian! Keadaan kekurangan nutrien ini adalah diperhatikan boleh diterbalikkan. Apabila tikus telah diberi rejim diet yang kaya dengan vitamin B, ia mencetuskan pemulihan jumlah rambut.

Besar pemakanan suplemen vitamin, dalam kebanyakan kes, telah mencetuskan merayakan pertumbuhan rambut. Lelaki kurang vitamin B6 sering menumpahkan rambut mereka. Apabila mereka kurang asid folik, sebilangan lelaki menjadi botak sepenuhnya!

Seperti dalam kes dengan haiwan, apabila ditelan biasa yang berkaitan dengan tesis vitamin telah dipulihkan, rambut begitu juga pulang dalam kebanyakan kes.

Mengambil dos vitamin a (100,000 IU atau lebih setiap hari) untuk tempoh yang panjang masa, di sebelah flip, boleh menyebabkan keguguran rambut, tetapi buntuk vitamin A yang tertentu yang boleh menterbalikkan masalah. Butir kekurangan, sering rambut sebenar tumbuh balik bila-bila masa yang menyebabkan dipulihkan.

EFA ini (minyak flaxseed, primrose oil dan minyak ikan salmon yang cenderung menjadi sumber-sumber hebat) meningkatkan tekstur rambut. Hentian rambut Kering, rapuh.

Mentah thymus glandular menggalakkan fungsi imun dan meningkatkan kapasiti berfungsi kelenjar.

Dos: 500 mg setiap hari.

** Amaran: Tidak memberikan tambahan untuk child.* * jenis ini

* Mineral untuk pencegahan kehilangan rambut

Mineral adalah unsur-unsur yang bukan organik yang penting untuk fungsi tubuh manusia, dan hanya dengan cara bekerja vitamin, mereka sedang diperolehi daripada makanan yang kita ambil. Mineral yang khusus berfungsi dalam pelbagai cara dan oleh itu memerlukan banyak aspek yang berbeza keupayaan sebenar badan untuk kekal sihat. Mineral sebenar yang diperlukan untuk mengekalkan rambut yang sihat termasuk tembaga, iodin, besi, selenium, silika dan zink.

Faktor-faktor yang seterusnya boleh membantu untuk memahami fungsi sebenar yang berkaitan dengan jenis mineral dan di mana mereka sering diperolehi.

1. Tembaga – ianya penting untuk fungsi enzim yang mencukupi di semua tumbuh-tumbuhan dan haiwan, serta kekurangan kuprum mungkin membawa keguguran rambut, anemia, cirit-birit, dan kelemahan. Kuprum boleh didapati dalam makanan seperti makanan laut, Tiram, sotong, Udang Galah, dan kekacang seperti badam dan pistachios, dan dalam perkara-perkara seperti kacang soya, kacang Pi serta coklat.

2. Iodin – mineral ini membantu memastikan kelenjar Tiroid yang berfungsi dengan betul. Kekurangan dalam iodin boleh menyebabkan Hipotiroidisme, yang boleh menyebabkan keuntungan lemak, lesu dan perubahan di rambut konsisten, dan keguguran rambut. Iodin boleh didapati dalam beberapa bentuk makanan laut dan tumbuh-tumbuhan, dan juga garam iodized.

3. Besi – mineral ini diintegrasikan ke dalam elemen penting sabit, yang diperlukan untuk pengangkutan oksigen menerusi badan. Kekurangan ini jenis mineral mungkin menyebabkan anemia, rambut rapuh, dan keguguran rambut. Ia boleh didapati dalam daging merah, ikan, ayam dan juga sayur-sayuran berdaun.

4. Selenium – ia adalah perlu bagi fungsi sihat kelenjar Tiroid, dan kekurangan yang boleh membawa kepada penyakit kardiovaskular dan pembangunan rawatan rambut miskin. Ia boleh didapati dalam kacang, daging, ikan, ketam, Udang Galah dan telur.

5. Silika – ia digunakan oleh badan dalam pembentukan sulfat keratin yang merupakan komponen aci rambut. Ia juga mungkin meningkatkan peredaran kulit kepala dan menggalakkan pertumbuhan rambut. Kekurangan silika mungkin menyebabkan penyusutan yang berkaitan dengan tulang-tulang, gigi, dan pengerasan yang dengan dalam arteri. Silika boleh dijumpai di pasir, opal dan agate. Ianya juga hadir dalam ekstrak horsetail, barli, bijirin, sayur-sayuran hijau yang berdaun dan beras.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *