Rahsia makanan super 8 untuk kulit yang sihat

Rahsia makanan super 8 untuk kulit yang sihat

Mahukan kulit yang licin, lembut, kedut-indah?

Penjagaan kulit yang saintifik, losyen dan ramuan… mereka hebat sekali, tetapi Pernahkah anda mendengar ungkapan “Kecantikan datang dari dalam”? Makan makanan untuk kulit yang sihat dan anda akan kelihatan lebih muda dan berasa lebih baik.

Rahsia makanan super lapan ini menggabungkan ke dalam diet anda akan membantu talian padam, pastikan anda kulit yang bersinar dan memberikan anda kulit cantik.

1. Putih telur bagi protein untuk menghasilkan kolagen. Putih telur lama telah diketahui sebagai penggalak imuniti. Kajian terkini menunjukkan bahawa putih telur adalah sumber zink, mineral penting yang mengekalkan kulit muda, kukuh dan penting yang besar. Jika anda kurang zink, Semua kulit penjagaan permohonan di dunia tidak akan melindungi kulit sihat, muda yang asas.

2. Delima untuk melembutkan kulit anda. Segelas jus Delima asli, tulen yang besar, tetapi cuba untuk mempunyai sekurang-kurangnya secawan biji Delima – bukan sahaja jus. Buah-buahan ini penuh dengan Vitamin C. Jus dalam biji Delima mengandungi asid ellagic dan Punik alagin. Yang pertama ialah satu sebatian yang melawan kerosakan akibat radikal bebas. Kedua adalah nutrien yang super, yang meningkatkan keupayaan badan anda untuk mengekalkan kolagen, tisu penghubung yang menjadikan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan lembut.

3. Minyak zaitun untuk satu cahaya yang sihat. Mempunyai sekurang-kurangnya satu sudu besar sehari. Minyak zaitun mempunyai “baik lemak.” Ia mengandungi jantung sihat omega-3 yang, yang meningkatkan peredaran anda, meninggalkan kulit mekar dan lembut.

4. Tembikai untuk kulit yang dewy. Makan seberapa banyak yang anda suka buah-buahan ini sihat, manis. Tembikai mengandungi banyak Vitamin C, kalium dan likopena. Antioksidan ini muktamad membantu mengawal imbangan air dan nutrien dalam sel-sel. Penghidratan adalah rahsia untuk bertenaga, sihat, muda mencari rahsia kulit dan super makanan untuk kulit yang sihat adalah kunci.

5. Blueberry untuk melicinkan garis-garis halus. Blueberry akan benar-benar makanan yang super. Ia mengandungi lebih banyak serat dan antioksidan daripada makanan lain. Menikmati makan sekurang-kurangnya satu setengah cawan beri dan memberi kulit anda manfaat perlindungan daripada radikal bebas merosakkan kulit yang datang dari over-exercising, tekanan emosi dan terlalu banyak pendedahan cahaya matahari. Blueberry mencegah kerosakan sel-struktur yang boleh membawa denda garisan, kedutan dan kehilangan keanjalan kulit.

6. Teh hijau untuk mengurangkan tompok-tompok coklat. Minum sekurang-kurangnya satu hingga dua cawan sehari. Bukan sahaja merupakan minuman yang sihat ini bagus untuk diet anda dan meningkatkan metabolisma, ia mengandungi “catechins,” kompaun yang berkesan untuk mencegah penuaan pramatang dan kesan kerosakan matahari. Teh hijau yang kaya dengan antioksidan yang melawan kerosakan radikal dan mungkin berbalik kesan penuaan.

7. Air sejuk ikan untuk mengurangkan kemerahan. Makan enam, Bahagian 6 oz. Salmon, sardin atau ikan kembung setiap minggu. Ikan air sejuk secara semula jadi mengandungi Omega-3 asid lemak yang menguatkan membran sel kulit, yang membantu untuk hydrate kulit. Menambah tambahan kepada diet anda juga akan membantu dengan keradangan seperti ekzema, Rosacea dan Psoriasis.

8. Bayam & Kale untuk Menganjalkan kulit. Makan sayur-sayuran hijau anda setiap hari! Makanan Super dua ini mengandungi pelbagai khasiat penting yang juga dirujuk sebagai sebatian antioksidan yang membantu melindungi daripada kerosakan akibat matahari. Cuba untuk mempunyai sekurang-kurangnya tiga cawan seminggu bayam atau kale. Sayur-sayuran berdaun dua ini akan dimuatkan dengan lutein dan Beta-karotena. Nutrien penting ini dua dicatatkan untuk memperbaiki keanjalan kulit dan keanjalan. Selain itu, menambah Spirulina tambahan kepada diet anda adalah cara yang hebat untuk mendapatkan nutrien anda jika anda tidak makan sayur-sayuran anda hijau, bangunan yang cukup.

Kesimpulannya, kulit cantik bermula di dalam. Pertama- tamanya, minum air, air minuman, air minuman, teh hijau atau teh hitam walaupun, menggantikan kopi. Kemudian, cuba ini rahsia super makanan untuk kulit yang sihat. Mereka akan membantu anda kelihatan dan berasa terbaik anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *