Rahsia itu ilham meditasi yang dinyatakan

Rahsia itu ilham meditasi yang dinyatakan

Apabila kita bermeditasi otak pergi dari keadaan gelombang Beta ke keadaan gelombang Alpha. Apabila kita berada dalam keadaan Alpha, kita cenderung mengalami rasa memuncak kesedaran serta pembelajaran kognitif yang lebih tinggi dan kefahaman.

Bagi sesiapa yang telah menghabiskan masanya dengan amalan meditasi anda mungkin telah menyedari bahawa ia boleh menjadi amat sukar untuk melampaui dari Beta ke Alpha Negeri apatah lagi di mana-mana seperti keadaan itu ilham Theta merangkumi semua. Ini boleh mengambil masa jam amalan dan tahun mengamalkan disiplin yang ketat. Terdapat Walau bagaimanapun rahsia bahawa sesetengah sudah tahu – cara untuk pengalaman meditasi itu ilham yang mendalam tanpa berputus asa hidup anda dan masa untuk bermeditasi seperti sami Buddha.

Rahsia itu ilham yang diturunkan

Terdapat teknologi yang dikenali sebagai itu ilham entrainment yang boleh ketuk ke dalam otak dan memanipulasi frekuensi otak ke mana-mana negeri yang dikehendaki. Itu ilham entrainment biasanya datang pada CD atau dalam MP3 format dan biasanya merangkumi:

binaural rentak
rentak monaural
nada isochronic.
.

Jenis yang berbeza itu ilham entrainment akan bekerja berbeza tetapi teori ialah dengan mendengar nada dan kekacang yang kita benar-benar boleh bekerja terus dengan gelombang otak kita untuk menurunkan tahap kekerapan kepada keadaan yang boleh hanya berjaya dicapai melalui tahun-tahun amalan meditasi ini.

Manfaat meditasi itu ilham

Mana-mana orang di dunia terancang akan bersetuju bahawa itu adalah sangat banyak manfaat meditasi. Terdapat benar-benar terlalu banyak untuk Senaraikan semua tetapi di sini adalah beberapa faedah yang paling dikenali:

Tidur yang lebih baik
Sistem imun yang kuat
Kurang tekanan dan kebimbangan
Kesihatan bertambah baik
Penghapusan tabiat yang tidak diingini
Kelonggaran yang lebih besar dan keharmonian
rasa kesedaran yang memuncak
rasa kesedaran yang lebih mendalam

Salah satu petikan kegemaran saya adalah oleh Swami dan saya fikir tiada siapa yang dapat menyatakan lebih baik apa yang bermakna untuk bermeditasi:
“Meditasi adalah sangat penting. Ia mempunyai objektif yang sangat tinggi – untuk membawa kita daripada dunia ini menderita di dunia kebahagiaan, kegembiraan dan kebahagiaan. Ia adalah satu kaedah, disiplin, bahawa kita perlu ikut sangat berhati-hati dan jika kita ikut itu betul kita akan mendapati bahawa meditasi membantu kita untuk mengetahui diri kita, apa yang kita benar-benar akan. Seperti yang kita amalkan meditasi yang lebih mendalam kita datang lebih dekat sumber kita.”
-Swami

Menggunakan itu ilham Entrainment untuk manfaat anda

Satu perkara tentang menggunakan produk itu ilham entrainment ialah iaitu mereka yang mudah digunakan, mudah untuk dimuatkan ke dalam jadual harian kami dan biasanya mudah dengan harga yang berpatutan. Mereka menawarkan kaedah yang paling cepat dan paling mudah untuk mencapai meditasi itu ilham yang mendalam dan apabila anda cuba anda akan mula mengalami faedah-faedah dalam masa beberapa minit.

Apakah kebenaran di sebalik meditasi itu ilham? Ia adalah semata-mata itu mencapai keputusan memberi manfaat yang besar dan Negeri-negeri yang diubahsuai kesedaran tidak lagi perlu mengambil tahun sakit staking amalan. Dengan binaural beats dan itu ilham entrainment perisian, anda boleh mula berasa keputusan serta-merta!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *