Qlaira untuk kontraseptif harian

Qlaira untuk kontraseptif harian

Kanak-kanak adalah satu perkara kebanggaan dan Kerahmatan untuk wanita, sesuatu yang datang secara semulajadi menjadi seorang ibu. Walau bagaimanapun, perasaan yang mungkin tidak sama jika anda tidak merancang tentang menjadi hamil. Kehamilan yang tidak dirancang, pada masa-masa boleh merosakkan rancangan anda dan impian yang anda telah melihat seumur hidup anda. Ini adalah di mana kontraseptif datang, yang membantu anda mencegah kehamilan. Sehingga baru-baru ini, kondom adalah bentuk tunggal kontraseptif yang digunakan oleh Syarikat di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, kondom tidak cukup sumber yang boleh dipercayai daripada kontraseptif, kemalangan kontraseptif seperti kondom slip atau lusuh hanya meningkatkan risiko anda menjadi hamil.

Bilakah borang kontraseptif ini gagal, beberapa kaedah kontraseptif yang baru seperti anak kontraseptif hormon telah diperkenalkan. Anak kontraseptif hormon yang terdiri daripada versi sintetik semulajadi sedia ada hormon wanita – oestrogen dan progestogen. Terdapat tiga anak kontraseptif hormon – pil kontraseptif, cincin kontraseptif dan tompok-tompok kontraseptif. Semua tiga kaedah bekerja dengan meniru persekitaran semulajadi rahim anda untuk mengelakkan anda dari menjadi hamil. Pil juga dipopularkan sebagai pil kawalan kelahiran, dan dikelaskan secara umum kepada gabungan pil dan mini-pil. Kaedah kontraseptif hormon tiga, pil kontraseptif telah yang paling popular mereka.

Pil kawalan kelahiran

Pil perancang keluarga, seperti yang dibincangkan sebelum ini, yang terdiri daripada versi sintetik semulajadi sedia ada hormon wanita. Pengelasan luas pil ini dijalankan berasaskan hormon yang ada di dalamnya. Pil gabungan yang terdiri daripada versi kedua-dua hormon sintetik sebagai komponen Ketua mereka. Yang mini-pill, di sisi lain, mengandungi hormon sintetik yang tunggal, progestogen, sebagai komponen kepada Ketua. Kerana pil gabungan yang terdiri daripada dua hormon sintetik, ianya mampu bekerja dalam tiga cara yang berbeza untuk menghalang seorang wanita menjadi hamil. Mini-pill, yang terdiri daripada hormon yang tunggal, yang berfungsi dalam dua cara untuk menghalang seorang wanita menjadi hamil.

Qlaira – multiphasic yang digabungkan pil

Gabungan pil kontraseptif tambahan dikelaskan kepada pil monophasic, dwifasa, triphasic dan multiphasic. Pengelasan ini dijalankan berdasarkan dos yang anda dikehendaki untuk mengambil sepanjang tiga minggu yang anda dikehendaki untuk mengambil pil tersebut. Qlaira pil adalah pil monophasic digabungkan, yang mungkin lebih berkesan berbanding pil yang lain. Ini adalah kerana ia membantu meniru alam semula jadi yang lebih baik, dengan pelbagai dos hormon yang diambil oleh anda sepanjang 28 hari kitaran haid anda. Pil Qlaira sedang pil sahaja gabungan yang diambil untuk semua 28 hari kitaran haid.

Pil ini mengandungi estradiol, oestrogen yang sintetik, dan dienogest, progestogen sintetik yang sebagai bahan-bahan yang Ketua. Qlaira pil sepatutnya diambil dalam susunan yang betul: dua pil kuning gelap diikuti lima pil merah terang, 17 cahaya kuning pil dan dua pil merah gelap. Pek yang berakhir dengan dua pil yang aktif, yang menunjukkan bahawa anda mengambil pek belakang-belakang. Pil yang memberikan perlindungan yang berkesan terhadap kehamilan sepanjang dua hari ini jika pil diambil sebagaimana yang ditetapkan dan diarahkan untuk 26 hari sebelumnya. Anda boleh membeli Qlaira dalam talian melalui farmasi berlesen selepas berunding untuk dalam talian dengan seorang doktor yang berlesen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *