Qigong dan Kesihatan buah pinggang

Qigong dan Kesihatan buah pinggang

Qigong, sebagai latihan kecergasan dan Kesihatan, telah wujud China selama beribu-ribu tahun. Orang-orang yang biasa dengan senaman tertentu ini memahami kepentingan nafas, ketenangan, dan stillness selain daripada gerakan.

Untuk memahami kepentingan ini bersenam untuk kesihatan buah pinggang, seseorang mesti memahami idea “Qi”. Qi (dinyatakan “Chee”) adalah tenaga yang penting kita sendiri dengan mudah. Dalam sebarang keadaan, idea ini tertentu pergi jauh lebih mendalam dalam erti. Ini merujuk kepada bukan sahaja tenaga “Existence” atau intipati yang kami sedang dilahirkan, tetapi di samping itu segala-galanya yang memberikan kita tenaga seperti makanan, air, atau udara.

Perkataan “Gong” menunjukkan hasil atau pencapaian. Qigong itu merujuk kepada penciptaan ini kuasa dalaman kepada kita semua. Pelbagai usul, postur dan kaedah nafas merangkumi pelbagai kaedah qigong. Ini set pelbagai menumpukan udara tulang-tulang kita, tisu otot, serta organ-organ dalaman seperti buah pinggang. Qigong ini menawarkan cara yang terbukti untuk berehat sistem saraf pusat dan permit tumpuan minda. Qigong juga meningkatkan tumpuan, fleksibiliti dan menguatkan sistem imun, Qigong boleh digunakan dalam program penurunan berat badan juga.

Jadi, hanya bagaimana akan qi dan qigong digunakan untuk kesihatan buah pinggang? Dalam perubatan tradisional Cina, buah pinggang menjalankan fungsi utama qi “Existence”, atau tenaga yang penting yang kami sedang dilahirkan, dan penghalusan yang. Apakah ini bermakna untuk anda dan saya adalah bahawa kita hanya perlu melakukan bahagian kita dalam menjaga buah pinggang kuat. Qigong rutin bukan sahaja meningkatkan kesihatan buah pinggang, tetapi di samping itu membenarkan lebih banyak berehat tidur. Qigong telah terbukti untuk mengurangkan tahap tekanan darah sistolik oleh 18 mm dan tahap tekanan darah diastolic oleh 16 mm, manakala menghasilkan kiraan darah putih yang tinggi sebanyak 13 hingga 23 peratus secara purata.

Qigong Mahaguru Yu Yong Nian dalam bukunya “Zhuan Zhuang dan the Cari Wu”, Syarikat 1 jam qigong berdiri akan meningkatkan kiraan sel darah merah dengan seberapa banyak yang 1,520,000 satu cm3, kiraan sel darah putih oleh sehingga 3,650 satu cm3 dan Sabit oleh lagi 3.2 gram bagi setiap cm3 darah. Oleh yang demikian, ini oxygenates seluruh badan dengan lebih berkesan. Qigong dikatakan untuk kesihatan keseluruhan yang lebih baik oleh kawasan-kawasan nyahhalang yang menyekat aliran semulajadi penting tenaga, darah, oksigen, dan nutrien, manakala pada masa yang sama menggalakkan penyingkiran produk sisa.

Meningkatkan perbelanjaan penjagaan kesihatan, qigong keputusan penjimatan kewangan yang menyenangkan Gantikan Kesihatan buah pinggang yang hebat dan seluruh kesihatan. Set Qigong boleh terdiri daripada serendah lima minit untuk sebanyak satu jam atau lebih. Mujurlah, bagi mereka yang mempunyai masa terhad, manfaat besar boleh diperolehi dengan amalan yang minimum. Di samping itu, kedudukan qigong adalah berbaloi kerana ia tidak permintaan kemudahan-kemudahan tertentu di luar atau dalam rumah dan boleh diamalkan dalam jangka masa yang berubah-ubah. Individu Selain itu mungkin amalan qigong bilangan postur yang membenarkan sesiapa sahaja untuk mengambil bahagian yang berdasarkan kesihatan mereka sendiri.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kelebihan bersama-sama dengan lain-lain cadangan yang berguna mengenai kesihatan buah pinggang, mendapatkan laporan khas batu buah pinggang saya di sini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *