Pustni Kostumi Kot Nujen Del Pustnega Praznovanja

Kostumi so e od nekdaj pomemben del pusta in noci carovnic. V manji meri se ljudje naemijo tudi doctor drugih prilonostih, na primer doctor krcanskih praznikih, kot sta velika noc in boic, nekateri prirejajo vedno bolj popularne tematske zabave, na katerih se ljudje v kostume oblecejo iz lastnega uitka, naemimo pa se lahko tudi za nekatere posvetne praznike. V ZDA so na primer kostumi priljubljeni tudi za serta neodvisnosti. Kostumi so seveda razlicni glede na elje in okuse posameznikov, kljub temu pa ima vsako praznicno obdobje svoj stil kostumov, ki prevladuje. Kostumi za pusta so obicajno povezani s kostumom dvornega norca in drugih fantasticnih likov, medtem ko so kostumi za noc carovnic bolj grozljivi. Za boic in veliko noc so seveda najpomembneji kostumi boicka in njegovih pomocnikov ter kostumi velikonocnega zajcka.

Razlicne svetovne kulture imajo edinstvene praznike in festivale, ki jih praznujejo v kostumih. V ZDA mediterranean najbolj priljubljene zagotovo spada noc carovnic, ki je vsako leto bolj in bolj poznana tudi po drugih delih sveta. Ta praznik izvira e iz casov starih Keltov, ki so bili prepricani, da doctor polni luni v noci pred dnevom mrtvih, torej 31. oktobra, umrli vstanejo iz svojih grobov in se vrnejo na Zemljo, da bi obiskali svoja nekdanja bivalica. Ljudje so se jih indonesia, zato so se zamaskirali in jih skuali odgnati s hrupom. Kostumi za noc carovnic so posledicno bolj grozljivi, mediterranean njimi pa prevladujejo poasti, zombiji in druga bitja, ki vzbujajo strah.ah.

Pri nas je veliko bolj razirjeno praznovanje pusta, ki nastopi tik pred velikonocnim postom, ponavadi v mesecu februarju. Tradicionalni kurenti in raznoliki drugi pustni kostumi odganjajo zimo in najavljajo prihod pomladi, plodnosti in novega ivljenja.

Prvi pustni kostumi so odraali tradicionalno pogansko naravo praznika, sredi dvajsetega stoletja pa so priljubljeni postali tudi kostumi junakov iz filmov, literature in radia, kot so na primer drakula, pirati in ninje. Ti kostumi obicajno posnemajo nadnaravna bitja ali poasti, ki naj bi v druge vlivale strah. Mediterranean najpopularneje poasti spadajo vampirji, duhovi, okostnjaki, carovnice in hudicki, v zadnjem casu pa tudi bitja iz znanstvene fantastike, kot so nezemljani in super junaki. Naemite se lahko tudi v znane osebnosti pop kulture. Na voljo vam je raznolik izbor kostumov slavnih osebnosti, kot so Marylin Monroe, Michael Jackson in Elvis, ter junakov iz televizije in filmov. Deklice se obicajno naemijo v bolj prijazne in nene like, na primer princeske, vile, angelcke, ivalice in roe.

Nekaterim so odlicna prilika, da se oblecejo malo bolj izzivalno, kot bi sicer bilo drubeno sprejemljivo. Ta trend je e posebej opazen mediterranean enskami, ki se rade naemijo v seksi kostume medicinskih sester, hudicevk, vcasih tudi v kostum poredne nune.

seveda niso popolni brez pravih modnih dodatkov, na katere nikakor ne smemo pozabiti. Le kaj bi carovnica brez svoje metle ali slikar brez palete? S pravim makeupom, zanimivimi ali smenimi dodatki in z malo kreativnosti bodo vai kostumi prili e bolj do izraza. Vampirjem bo pristajala lana kri, vilinskem kostumu ne smejo manjkati vilinska uesa, indijanci lahko svoj kostum popestrijo s pucico skozi glavo, hipiji bodo e bolj prepricljivi z dolgo hipijevsko lasuljo, pirati pa se v makare podajte s papigo na rami. Odlicen ucinek lahko doseete tudi z barvami za obraz. Zombiji se lahko pobarvajo z odtenki, ki spominjajo na polt mrtveca, vtis vdrtih oci boste dosegli s temnim sencilom, zapeljiva boickova pomocnica pa bo z umetnimi trepalnicami izgledala e bolj seksi.

Sex shop na spletu za lepe intimne trenutke. Obici najbolji in najbolj zaloen sex shop v Sloveniji.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *