Pusat panggilan Filipina: Tips untuk bertahan kerja pusat panggilan

Pusat panggilan Filipina: Tips untuk bertahan kerja pusat panggilan

Ejen-ejen Pusat Panggilan mungkin tidak setanding dengan pakar bedah yang membaiki adalah keadaan hidup atau mati tetapi tahap stres mereka mengalami perubahan setiap mungkin hanya buruk. Tugas-tugas yang berulang-ulang boleh mengambil tol pada sesiapa sahaja terutama dengan faktor tambahan daripada anjakan tanah perkuburan.

Di pusat panggilan Filipina, faedah-faedah insurans kesihatan perubatan adalah penting untuk mengekalkan tenaga kerja yang sihat. Pakar-pakar telah dikaitkan pelbagai penyakit dan penyakit dengan tabiat tekanan dan tidur. Ejen perlu berhati-hati terhadap risiko-risiko dalam mengejar kerjaya pusat perhubungan untuk menyediakan dan mencegah penyakit-penyakit yang boleh timbul dari mencabar tetapi tekanan kerja.

Dalam artikel ini, ejen Pusat Panggilan diri mereka telah datang dengan beberapa tips praktikal untuk pusat panggilan dunia yang masih hidup:

Mengambil Vitamin tambahan
Vitamin seperti asid askorbik boleh membantu meningkatkan sistem imun, pertahanan semula jadi badan terhadap mudah selesema dan selesema. Sebagai ejen pusat panggilan, mereka akan sentiasa telefon supaya menjaga suara mereka adalah penting dalam kerja-kerja mereka. Susun atur pejabat yang biasa tidak termasuk mandian yang berasingan pekerja sentiasa. Biasanya, Pusat Panggilan ejen berbaris tutup antara satu sama lain jadi virus dengan mudah boleh dipindah milik.

Bersih dan Sanitized
Untuk tambahan memusnahkan virus dan bakteria, sentiasa basuh tangan anda selepas pergi ke bilik mandi. Juga Menyimpan Stesen anda bersih dengan alkohol terutamanya jika anda berkongsi Stesen dengan seseorang dari anjakan hari.

Ada temujanji dengan doktor biasa
Meletakkan HMO anda terbuang dan melawat doktor secara berkala untuk pemeriksaan. Pepatah, “mencegah lebih baik daripada mengubati” akan tidak kelihatan lebih benar apabila anda berbaring di atas katil hospital dan tidak dapat pergi ke tempat kerja.

Elakkan kafein terlalu banyak
Walaupun terdapat pusat panggilan Filipina yang menawarkan kopi percuma, anda harus sederhana pengambilan kafein termasuk minuman ringan. Kopi boleh pastikan anda up dan kira-kira pada anjakan tanah perkuburan seperti matahari masih bersinar tetapi selepas kesan boleh menyebabkan badan anda merudum. Kajian telah menunjukkan bahawa kafein terlalu banyak boleh menyebabkan tekanan darah tinggi, senak dan gementar antaranya. Berhati-hati terlalu bagi tekanan tablet dan minuman tenaga yang menjanjikan tenaga. Kebanyakan masa, mereka mempunyai tahap kafein yang tinggi.

Makan buah-buahan segar
Ia tidak menghairankan bahawa bilangan ejen-ejen yang telah ditunjukkan untuk meletakkan lebih berat pada shift malam. Mereka dapat mencegah tidur dengan makan makanan ringan yang seterusnya menyebabkan berat yang tidak sihat. Ia adalah lebih baik jika anda pek sihat menghidangkan buah-buahan segar sebagai ganti. Salad juga boleh menjadi alternatif yang lebih sihat untuk kerepek ubi dan lain-lain makanan ringan. Buah-buahan sitrus seperti oren dan grapefruits bukan sahaja mengandungi vitamin untuk membantu sistem imun; mereka sedang makanan ringan alternatif yang baik untuk memastikan anda bangun semasa peralihan anda.

Senaman
Ia mungkin kedengaran cliché tetapi senaman yang benar-benar membantu dalam melegakan tekanan. Yoga dan Pilates akan besar senaman meregangkan badan dan merehatkan minda pada masa yang sama. Terdapat panggilan Filipina Pusat Syarikat yang menyediakan pekerja-pekerja mereka dengan gimnasium atau gimnasium percuma keahlian, jadi jika anda bernasib baik untuk bekerja dalam syarikat-syarikat tersebut Jangan biarkan keistimewaan ke sisa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *