Pundi kencing – Nokturia dan Paruresis (malu pundi kencing)

Pundi kencing – Nokturia dan Paruresis (malu pundi kencing)

NOKTURIA

LANGKAH 1. MENGUMPUL MAKLUMAT

Bangun untuk membuang air kecil lebih daripada dua kali malam – Nokturia – dianggap masalah perubatan melainkan anda menopaus, atau lebih 80, apabila ia adalah normal, jika tidak tenang.

Wanita menopaus akan mahu rujuk tahun menopaus baru cara bijaksana wanita.

Semakin kita berusia, terdapat anjakan yang semulajadi di masa membuang air kecil. Bukan yang paling aktif pada waktu siang, sistem Urinari mendapat ke gear pada waktu malam, Aduhai. Untuk mengelakkan jatuh, mengekalkan akses bilik mandi yang baik dinyalakan dan mengorbankan permaidani atau selipar yang slip dan perjalanan.

Tekanan darah tinggi, kencing manis, pembesaran prostat, angin ahmar, penyakit buah pinggang, dan Walaupun ketumbuhan dalam pundi kencing juga boleh menyebabkan Nokturia.

LANGKAH 2. MELIBATKAN DIRI DALAM TENAGA

Ubat-ubatan homeopati untuk mereka yang mempunyai Nokturia termasuk homeopati sulfur (Sulphura) dan Ferrum phos.

LANGKAH 3. MENYUBURKAN DAN TONIFY

Salah satu remedi herba saya kegemaran bagi wanita menopaus yang bermasalah dengan berpeluh malam dan Nokturia adalah infusi melukakan hati. Nettles’ kebolehan untuk membina semula adrenal dan buah pinggang berfungsi adalah apa-apa kekurangan yang ajaib. Saya tidak mengalami melukakan hati sebagai diuretik; manakala sambutan awal untuk minum 2-4 cawan infusi yang berlainan mungkin perlu membuang air kecil lebih kerap, ini adalah kerana peningkatan buah pinggang, tidak rangsangan, dan kerana mereka mengukuhkan, kekerapan kembali seperti biasa.

Quercetin adalah antioksidan yang kuat yang ditemui dalam herba dan makanan. Ia mengurangkan radang pelvik dan kencing dan yang paling penting, menghalang kerosakan sel dalam buah pinggang. Mencari quercetin di kulit kayu oak, cranberries, dan blueberry.

LANGKAH 4. MERANGSANG/MENENANGKAN

Menghadkan pengambilan cecair untuk air yang sedikit sahaja dalam empat jam sebelum tidur – tiada kopi, teh, alkohol, jus atau soda – mungkin membantu.

LANGKAH 5B. PENGGUNAAN DADAH

Ubat-ubatan yang biasa, seperti ubat-ubatan tekanan darah, boleh meningkatkan kekerapan kencing. Menghapuskan mereka; menghapuskan Nokturia.

Desmopressin acetate, DDAVP, adalah satu preskripsi semburan hidung yang menghalang dorongan untuk membuang air kecil. Orang tua-tua mungkin rasa ia membantu peralihan masa kencing kembali ke arah siang hari.

Secara purata, lelaki dengan BPH bangun tiga kali satu malam untuk membuang air kecil, dan kebanyakannya mempunyai masa yang sukar kembali tidur. Ubat-ubat yang diuji, hanya doxazosin dibuat terdapat perbezaan yang signifikan.

PARURESIS – PEMALU PUNDI KENCING

LANGKAH 0. MELAKUKAN APA-APA

Itulah apa Adakah kebanyakan orang-orang dengan pundi kencing yang pemalu: apa-apa. Mereka tidak bercakap tentang hal itu. Mereka tidak mendapatkan rawatan. Dan dalam senario kes terburuk, mereka tidak meninggalkan rumah kerana takut bahawa seseorang akan menyedari mereka membuang air kecil.

LANGKAH 1. MENGUMPUL MAKLUMAT

Ia dianggarkan bahawa 20 juta rakyat Amerika, kebanyakannya lelaki, berurusan dengan pundi kencing yang malu; bagi 2 juta daripada mereka, ia adalah dan.

Kebimbangan boleh menyebabkan otot-otot licin dalam urethra clamp turun, menjadikannya mustahil untuk menghasilkan air kencing, tidak kira berapa banyak anda mahu atau berapa banyak anda cuba. Pemikiran bahawa seseorang mungkin menjadi menonton atau mendengar atau sedar pun kencing seseorang, dapat melahirkan kebimbangan yang melampau di orang dengan pundi kencing bashful. Dalam kes mildest, lelaki tidak terbatal di urinal yang awam dengan lain-lain menonton. Dalam kes-kes yang teruk, lelaki tidak terbatal dalam mana-mana kemudahan awam dan mungkin mempunyai kesukaran di rumah kecuali mereka benar-benar sahaja.

Pundi kencing yang bashful adalah berbeza daripada kesulitan dalam mengganggu yang berlaku apabila prostat bengkak yang menyempitkan uretra itu.

LANGKAH 2. MELIBATKAN DIRI DALAM TENAGA

[Kisah benar] Kerana mengambil kesan mind-altering loji yang pegang saya, saya tiba-tiba menjadi takut. Saya fikir semua orang tidak hanya menonton saya, tetapi yang mereka dapat membaca fikiran saya. Panduan saya ketawa: “mereka adalah hanya berkenaan dengan diri mereka sendiri. Anda akan tidak kelihatan kepada mereka. Ketepikan ego anda besar dan anda besar ingin menjadi pusat perhatian. Anda adalah manusia yang lain, menjalankan perniagaan manusia. Ketawa pada ketakutan anda; hantar.”

LANGKAH 3. MENYUBURKAN DAN TONIFY

Berbuat baik kepada pundi kencing anda malu dengan Sutera jagung teh. Jika anda tidak boleh mendapatkan Sutera jagung, cecair daripada dalam tin jagung akan mempunyai kesan yang sama.

Berbuat baik kepada saraf dengan infusi oatstraw. Penggunaan berterusan 2-4 cawan sehari akan membina sistem saraf, jadi anda boleh mengendalikan tekanan jauh lebih banyak dengan kurang kebimbangan.

LANGKAH 4. MERANGSANG/MENENANGKAN

Sebotol rasa motherwort melegakan kebimbangan dalam poket anda boleh membuat pundi kencing anda kurang malu. Satu keseimbangan di antara 1-2 droppersful, diambil pada cara anda ke tandas, akan mempunyai keputusan yang cepat.

LANGKAH 5B. PENGGUNAAN DADAH

Lebih separuh lelaki yang menjawab kaji selidik semalam berkata, mereka tidak dapat menghasilkan sampel air kencing atas permintaan untuk ujian dadah, terutamanya jika mereka berada di bawah pengawasan untuk mencegah pencemaran atau penggantian.

Penafian: Kandungan ini tidak bertujuan untuk menggantikan rawatan perubatan konvensional. Apa-apa cadangan yang dibuat dan semua herba yang disenaraikan tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit, keadaan atau gejala. Arahan peribadi dan kegunaan perlu disediakan oleh herba yang klinikal atau lain-lain layak pengamal penjagaan kesihatan dengan formula khusus untuk anda. Semua bahan dalam artikel ini disediakan untuk tujuan maklumat umum sahaja dan tidak boleh dianggap nasihat perubatan atau rundingan. Hubungi pengamal penjagaan kesihatan yang mempunyai reputasi yang baik jika anda memerlukan rawatan perubatan. Bersenam memperkasakan diri dengan mencari pendapat yang kedua.

Susun rumpai
PO Box 64
Woodstock, NY 12498
Faks: 1-845-246-8081

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *