Pundi kencing – kencing pengekalan

Pundi kencing – kencing pengekalan

LANGKAH 0. MELAKUKAN APA-APA

Oops, itulah masalahnya. Serius, walaupun, santai amat boleh membuka injap. Jika tidak, mungkin ada satu halangan.

LANGKAH 1. MENGUMPUL MAKLUMAT

Kerana kelenjar prostat encircles uretra (tiub yang membolehkan pundi kencing untuk kosong), apabila prostat bengkak, ia menjadi sukar untuk mengosongkan pundi kencing. Aliran kencing mungkin mula dan berhenti, tidak Kikir, atau merasa segera tanpa banyak hasil. Sebanyak secawan air kencing boleh dikekalkan walaupun selepas “mengosongkan”.

Trauma semasa, atau dari, bersalin dan selepas prostat atau pembedahan pelvik, juga boleh mengganggu keupayaan untuk membuang air kecil.

Jika kencing berhenti sepenuhnya selama beberapa jam, anggap sebagai kecemasan. Kateter dalam keadaan steril adalah hidup-(dan pundi kencing-) penjimatan.

LANGKAH 2. MELIBATKAN DIRI DALAM TENAGA

Homeopati Zea mays adalah khusus untuk pengekalan atau penindasan daripada air kencing, dan ia adalah sesuai untuk muda, tua, dan antara.

LANGKAH 3. MENYUBURKAN DAN TONIFY

Dandelion, chickweed dan melukakan hati adalah tiga kawan yang baik akar dan daun-daun yang bekerja bersama-sama atau semata-mata untuk meningkatkan kemudahan voiding dan melegakan pengekalan. Pergi perlahan-lahan, mereka boleh meningkatkan output kencing. Penurunan atau dua rasa setiap mungkin cukup.

LANGKAH 4. MERANGSANG/MENENANGKAN

Pengamal-pengamal perubatan Cina tradisional melihat pengekalan/kesukaran kencing, mengganggu buah pinggang yang kekurangan serta pucuk pembakar Bertiga. Formula TCM diubahsuai menggunakan kulit kayu manis untuk menggalakkan aliran bendalir, cendawan ekor ayam Belanda dan dandelion sebagai diuretics, astragalus meningkatkan keseluruhan chi, peony akar untuk mengisi buah pinggang yin dan menguatkan pundi kencing, likuoris dan dandelion akar untuk mengosongkan pundi kencing haba, biji Jintan hitam untuk membawa tetamu ke pembakar lebih rendah, dan benih pisang untuk mengosongkan haba dari pembakar lebih rendah dan menghapuskan kelembapan pembakar Bertiga.

Herba yang digunakan secara tradisional di tinctures untuk melegakan kencing tersumbat semua jenis termasuk pasli akar, daun buchu, beri juniper dan meninggalkan uva ursi. SAW palmetto beri dan pygeum kegemaran untuk lelaki dengan mengganggu kesukaran, namun semua akan memberikan manfaat kepada semua orang. Bergantung kepada keterukan masalah, dropperful dos boleh digunakan 1-8 jam. (Elakkan kapsul.)

LANGKAH 6. BEREHAT DAN MASUKKAN

Jika anda mempunyai kanser prostat dan kencing masalah – seperti aliran lemah atau kesukaran voiding, kemudian radioaktif benih terapi (brachiterapi) “mungkin tidak sesuai” kerana ia sering gagal untuk melegakan masalah Urinari dan kadang-kadang worsens mereka.

PUNDI KENCING BINTANG – COMFREY

Herba yang boleh meningkatkan nada otot dalam pundi kencing, melegakan kerengsaan pundi kencing lapisan dan ureters, menyembuhkan semua permukaan, kaunter keradangan, dan mewujudkan kesihatan yang berdaya tahan seluruh sistem kencing adalah pundi kencing benar bintang. Itulah comfrey – Symphytum.

Saya tidak menggunakan Symphytum officinale, yang sering disebut dan dikaitkan dengan alkaloid-overdos hati. Sebaliknya, saya menggunakan comfrey dari Taman, Symphytum uplandica x, juga dipanggil “Rusia” atau “biru” comfrey saya. Malah, saya tidak pernah melihat sesiapa officinale, iaitu sebuah loji yang kecil dengan bunga kuning yang semakin meningkat. Saya kuat mengesyaki bahawa semua comfrey untuk dijual di Amerika Syarikat di uplandica.

Allantoin di comfrey adalah sebagai penyembuh yang serba mukus permukaan, seperti lapisan pundi kencing dan ureters. Ia memberikan kelegaan hampir serta-merta kepada mereka yang mempunyai ruang-antara cystitis dan kerja-kerja ke kaunter inkontinen dan berkontraksi pundi kencing anda. Tindakan anti-radang comfrey, melegakan hati dan prostat yang bengkak, terlalu.

Tannin kesemak di comfrey membantu nada dan mengetatkan pundi kencing dan otot lantai pelvik, pengubatan tekanan perasaan. Comfrey juga melegakan otot detrusor.

Amaun yang mewah dan mineral, vitamin, protein yang terkandung dalam comfrey membolehkan tubuh untuk melibatkan diri dalam apa-apa pembaikan yang diperlukan dan boleh menangani kanser pundi kencing.

Mandi sitz daun atau akar berfungsi dengan baik untuk orang-orang yang enggan mengambil comfrey. Tapi, untuk hasil yang terbaik, infusi daun comfrey, secawan atau dua hari, mendapat undi saya.

Penafian: Kandungan ini tidak bertujuan untuk menggantikan rawatan perubatan konvensional. Apa-apa cadangan yang dibuat dan semua herba yang disenaraikan tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit, keadaan atau gejala. Arahan peribadi dan kegunaan perlu disediakan oleh herba yang klinikal atau lain-lain layak pengamal penjagaan kesihatan dengan formula khusus untuk anda. Semua bahan dalam artikel ini disediakan untuk tujuan maklumat umum sahaja dan tidak boleh dianggap nasihat perubatan atau rundingan. Hubungi pengamal penjagaan kesihatan yang mempunyai reputasi yang baik jika anda memerlukan rawatan perubatan. Bersenam memperkasakan diri dengan mencari pendapat yang kedua.

Susun rumpai
PO Box 64
Woodstock, NY 12498
Faks: 1-845-246-8081

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *