Punca-punca sakit kepala Kuil – simptom dan rawatan yang berkesan

Punca-punca sakit kepala Kuil – simptom dan rawatan yang berkesan

Sesungguhnya, rantau Kuil kebanyakannya dipengaruhi oleh sakit kepala sakit.Kawasan yang terjejas adalah bergantung dari punca-punca asas yang sakit kepala. Ada orang yang mengadu sakit di kedua-dua kuil sementara ada orang lain yang berlaku kepada rasa sakit pada hanya satu bahagian. Selain lokasi, keterukan sakit kepala Kuil yang berbeza juga. Kebanyakan masa, sakit kepala Kuil tidak merbahaya dan akan hilang secara spontan sendiri, tetapi ada kes-kes sakit kepala Kuil yang bertindak sebagai tanda-tanda amaran bagi keadaan kesihatan yang lebih serius.

Apa yang anda fikir adalah punca bagi Kuil sakit kepala? Seperti yang disebutkan sebelum ini, punca-punca sakit kepala Kuil asas berbeza.Ia adalah penting bahawa kita memahami faktor-faktor lain yang menyebabkan sakit di rantau kuil untuk merawat gejala-gejala yang cepat dan berkesan. Sakit kepala ketegangan, TMJ pucuk dan Arteritis duniawi adalah sebahagian daripada mereka. Marilah kita menangani satu demi satu.

1. Ketegangan sakit kepala-tekanan adalah dalam realiti yang unpreventable. Ia boleh berlaku kepada setiap seorang daripada kita. Hanya dengan melihat pada penyata bil anda berkala boleh menjadi sangat nerve-racking. Tahap tekanan berbeza dalam tiap-tiap orang.Apabila tekanan tidak dapat diselesaikan yang berulang-ulang berlaku pengecutan otot boleh berlaku. Akibat daripada ketegangan otot yang kronik, radang di kawasan mengambil tempat. Radang boleh agak menyakitkan. Apabila neckline dan tengkorak sakit boleh menyampaikan kepada kuil-kuil kedua-dua. Selain tekanan, postur badan yang lemah, perubahan hormon dan pemakanan yang tidak sihat boleh juga menyumbang kepada pembangunan sakit kepala ketegangan.

2. TMJ pucuk – lebih sering daripada tidak, wanita yang berada dalam lingkungan 20an dan seterusnya akan terjejas dengan sindrom pucuk TMJ. Unrelieved TMJ pucuk boleh memindahkan rawan yang menyebabkan pengembangan tisu-tisu lembut yang disambung dan saraf deria. Apabila rawan yang disesarkan, anda akan pada untuk rahang yang dikunci. Selain ticking dalam rahang, orang-orang yang mengalami disfungsi TMJ juga boleh mengalami sakit muka akibat kesakitan. Selain sakit kepala kuil, kesakitan dan rasa kenyang di telinga sering dikaitkan dengan TMJ.Selain itu, sakit kepala Kuil di titik malah id kesakitan itu bermula dari rahang dan yang akhirnya bercabang ke kawasan kuil. Sekali lagi, sakit kepala jenis ini dikenali sebagai jenis sakit kepala ketegangan. Rasa sakit boleh dirasai dari neckline, ke bahu dan belakang kawasan.

3. Duniawi Arteritis – seperti seseorang mendapat lebih tua lebih pada dia menjadi pembangunan Arteritis duniawi. Apabila arteri yang menjadi radang bekalan darah yang terganggu, membawa kepada pelbagai gejala-gejala yang termasuk Kuil sakit kepala. Menurut satu sumber perubatan, wanita adalah lebih pada berbanding lelaki. Orang yang menghidap arteritis duniawi sering menghidap arteritis bimbit gergasi. Ini jenis penyakit boleh menyebabkan episod kesakitan yang disebabkan oleh aliran darah yang terganggu.

Tempahan assuredly, Terdapat pelbagai faktor-faktor yang mencetuskan sakit kepala kuil.Ia adalah dinasihatkan untuk mendengar kebimbangan anda dengan pembekal penjagaan kesihatan masing-masing, supaya anda akan mengerti lebih baik menyebabkan anda sakit kepala kuil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *