Punca-punca kekurangan testosteron dan cara-cara membuat dengan

Punca-punca kekurangan testosteron dan cara-cara membuat dengan

Di alur biasa orang biasanya lupa untuk menjaga kesihatan mereka. Kajian perubatan membuktikan bahawa motiveless mood pengubahsuaian dan pencerobohan, kekurangan tidur dan keletihan para sahabat berterusan orang dalam zaman kontemporari. Dan sebab tanda-tanda ini tidak semata-mata dalam irama vehement hidup tetapi pada dasarnya dalam kekurangan testosteron.

Testosteron adalah penting hormon seks sterner Kumpulan androgenous steroid. Ia merupakan hormon yang boleh dengan sifat yang dijana dalam organisma orang: di testis lelaki dan gonads wanita. Sebilangan kecil itu mungkin boleh digelintar di dalam kapsul (terletak ke atas buah pinggang). Testosteron mempunyai beberapa kesan yang berfaedah pada organisma orang: ia mengambil bahagian dalam penanaman kepadatan tulang, mengawal keseimbangan hormon, pengeluaran sel-sel darah merah, membesarkan daripada libido dan meningkatkan semangat dan mungkin; ianya juga berguna dalam merawat penyakit-penyakit tersebut seperti dalam, osteoporosis, diabetes, rasa putus asa dan penyakit jantung. Testosterone mempunyai kesan-kesan fizikal dan emosi manusia organisma. Pengaruhnya dilihat menukar pertumbuhan suara, otot dan rambut lelaki dan kemajuan yang pesat dalam kanak-kanak. Penciptaan watak-watak berbeza seksual dalam lelaki dan penstabilan kitaran haid wanita tidak pergi tanpa bantuan hormon ini. Perubahan emosi dan character jelas dilihat semasa usia remaja apabila tahap testosteron sudah cukup tinggi.

Ia adalah satu fakta yang kadar testosteron pada lelaki kira-kira 50 kali besar daripada di kalangan wanita, walaupun tahap ini berbeza dalam pelbagai tempoh hidup. Kadar yang terbesar testosteron dilihat sepanjang tempoh akil baligh. Mengurangkan kadar ini bermula selepas umur 25 tahun dan berterusan sehingga ia keuntungan mata terendah pada tempoh 45. Kedua-dua lelaki dan wanita mungkin mengalami kekurangan testosteron yang mendapati manifestasi kepada tarikan seksual yang rendah, kelemahan musculature dan perubahan roh. Kekurangan testosteron dengan wanita dikesan dalam tempoh yang climacteric; Hot flashes, uttermost perubahan mood, perubahan haid dan malam memuncak berpeluh adalah tanda-tanda rendah tahap hormon ini.

Penyelesaian masalah tahap testosterone rendah hari ini hanya boleh didapati di esters testosteron. Ada sejumlah esters testosteron: enanthate, cypionate, propionate dan lain-lain lagi. Esters tersebut dihasilkan dalam pelbagai bentuk seperti tab, pricks, minyak, tompok dan lain-lain bentuk yang sepatutnya menjadi sangat berkuasa dalam pertumbuhan musculature. Bebas-amatur berat-lifters dan warga alamat untuk bantuan di atas disebutkan tambahan. Enanthate testosteron membolehkan perkembangan pesat musculature dan mungkin badan seseorang dan mempunyai kesan berpanjangan. Ia mesti digunakan dalam kitaran dalam bentuk pricks. Testosteron propionate telah menyerupai kepada kesan-kesan enanthate tetapi dihasilkan dalam bentuk minyak. Ia digunakan juga dalam kitaran. Cypionate testosteron adalah ester yang disyorkan untuk kegunaan bagi orang-orang yang tidak mempunyai sebarang pengalaman dalam penggunaan tambahan. Ia mempunyai kurang daripada lain-lain keputusan negatif esters dan berfikir untuk menjadi salah satu kaedah yang paling berkesan dalam pertumbuhan otot.

Adalah disyorkan untuk berbincang dengan doktor sebelum mula menggunakan mana-mana esters testosteron untuk mengurangkan kesan-kesan negatif dan mengelakkan penyalahgunaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *