Punca kemandulan yang dihadapi oleh kaum lelaki

Punca kemandulan yang dihadapi oleh kaum lelaki

Lelaki senyap-senyap berurusan dengan kesakitan isteri-isteri yang inginkan kehamilan bulan selepas bulan hamil. Mereka menonton rakan-rakan membawa anak-anak mereka kepada permainan bola dan out masak dan hati mereka yang sakit dengan sakit senyap untuk dalaman. Sakit anda bukanlah tanpa disedari. Anda tidak keseorangan dalam kesakitan ini. Terdapat banyak bantuan yang disediakan untuk anda dan pasangan anda. Empat puluh peratus dari kesukaran konsep berbohong jantan. Beberapa isu termasuk kiraan sperma yang rendah, aktiviti sperma yang rendah, dan kecacatan sperma. Isu-isu ini adalah disebabkan oleh beberapa isu-isu kesihatan.

Kemoterapi boleh menyebabkan kerosakan kepada sperma. Jika anda pernah mengalami rawatan kemoterapi, anda mungkin berhasrat untuk mempunyai sperma anda dinilai sebelum mencuba untuk hamil. Doktor kesuburan akan mampu memberikan analisis yang baik kesihatan dan kiraan sperma anda dan boleh menawarkan pilihan yang akan meningkatkan peluang anda untuk mencapai kehamilan. Juga, jika seorang lelaki berhasrat untuk mempunyai anak pada masa hadapan dan menyediakan untuk kemoterapi sperma Nya boleh dibekukan untuk kegunaan kemudian. Ini mungkin merupakan pilihan yang sangat bermanfaat, yang membuang ketakutan bagi pasangan yang ingin hamil selepas rawatan kemoterapi telah siap.

Penyalahgunaan steroid, menyalahi undang-undang penyalahgunaan dadah dan alkohol boleh menjejaskan kesihatan sperma dan boleh menyebabkan kemandulan dan juga kemandulan. Penderaan tembakau serta minum alkohol yang berlebihan boleh merosakkan sperma yang meninggalkan kesan yang berpanjangan. Pilihan masa kehidupan miskin boleh mempengaruhi kesuburan lelaki. Isu-isu ini perlu dihadapi. Proses detoksifikasi disediakan dan boleh menawarkan harapan.

Pemakanan yang tidak boleh memberi kesan kepada penghasilan sperma dan kesihatan. Nutrien penting yang diperlukan untuk pengeluaran sperma yang betul seperti zink, vitamin B, folik asid dan antioksidan. Makan sayur-sayuran hijau yang berdaun, mengambil multi vitamin dan mengeluarkan lebihan gula dari diet adalah perlu. Ada buruk menjejaskan pengeluaran sperma dan kesuburan kerana diet yang tidak mencukupi dan pemakanan.

Kecederaan atau penyakit sebagai kanak-kanak boleh menyebabkan kemandulan di kalangan lelaki. Chicken pox dan beguk boleh menyebabkan kemandulan pada kanak-kanak lelaki. Demam yang tinggi, flues dan virus boleh menyebabkan penghasilan sperma untuk mengurangkan.

Melihat doktor boleh membantu lelaki yang menghadapi isu-isu kemandulan. Terdapat bantuan yang disediakan bagi orang-orang dengan kiraan sperma yang rendah. Terdapat bantuan yang disediakan bagi orang-orang yang bersedia untuk membuat perubahan gaya hidup yang perlu dibuat dalam diet dan pemakanan. Doktor kesuburan akan berjalan kaki jantan melalui langkah-langkah yang betul untuk meningkatkan kadar kesuburan beliau dan membantu mencapai matlamat untuk kehamilan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *