Puasa untuk menyembuhkan jerawat – mengapa ini Quickest terbukti kaedah untuk mengubati jerawat

Puasa untuk menyembuhkan jerawat – mengapa ini Quickest terbukti kaedah untuk mengubati jerawat

Saya meragui sangat ramai orang telah mendengar puasa sebagai kaedah untuk mengubati jerawat. Walaupun orang-orang yang telah mendengar ia mungkin scoff pada idea bahawa ia harus bekerja kerana cantik banyak bertentangan Tempahan bijaksana apabila ia datang untuk jerawat dan kesihatan secara umum. Saya tahu saya sudah tentu fikir ia adalah satu idea yang tidak masuk akal apabila saya pertama kali mendengar itu tahun lalu. Maksud saya, bagaimana boleh tidak makan dan hanya minum jus sayur-sayuran yang tulen akan sihat saya, apatah lagi mengubati jerawat saya?
Baik, selepas menghabiskan lebih banyak masa dengan kaedah tradisional menjaga jerawat, melakukan ritual harian apabila saya bangun dan sekali lagi Bilakah saya pergi untuk tidur dan masih mempunyai jerawat, saya sekali lagi memulakan semula kaedah pengawetan ia lebih semulajadi. Ini pasti membawa kembali ke jalan membersihkan dan fasts. Melihat bagaimana apa-apa dahulu benar-benar telah membantu seberapa banyak yang aku akan suka, aku aku punya apa-apa kehilangan memberi pukulan yang berpuasa kerana ia hanya akan seminggu hidup saya.
Saya yakin anda boleh meneka bahawa keputusan saya yang cukup menggerunkan. Saya harap saya telah menemui kaedah tahun ini dan tahun sebelumnya dan bahkan lebih-lebih lagi, saya berharap saya telah memberi pukulan seberapa segera yang saya belajar mengenainya. Selepas 1 minggu cepat, jerawat saya telah hilang hampir seminggu kemudian dan kulit saya benar-benar telah dibersihkan dan sembuh dalam tempoh bulan tersebut. Ia adalah cukup menakjubkan dan sangat beberapa kali dalam hidup saya saya telah seperti gembira sebagai Bilakah saya mendapati bahawa sesuatu yang akhirnya telah bekerja.
Terdapat beberapa sebab mengapa puasa untuk menyembuhkan jerawat adalah benar-benar cara terpantas untuk menyembuhkan jerawat anda. Untuk memahami mengapa, kita mesti melihat di dalam badan kita dan mengetahui punca punca-punca jerawat pada kulit kita. Semasa ia adalah benar bahawa minyak, kulit mati dan bakteria mendapat terperangkap dalam liang-liang yang, seterusnya, menyebabkan jerawat, untuk apa anda dan yang lain tidak tahu adalah bahawa kulit mati, minyak dan bakteria semua masalah hanya kerana masalah di dalam kita. Melihat kita semua memberitahu memberi tumpuan kepada tanda-tanda yang luar daripada berurusan dengan sebab-sebab dalaman.
Sebagai contoh, Adakah anda tahu untuk overabundance insulin dalam aliran darah anda menyebabkan anda sel-sel kulit untuk menghasilkan minyak terlalu banyak? Adakah anda sedar bahawa overabundance sama insulin juga menyebabkan kulit menebal dan Kering, membawa ia mengelupas di seperti lebih besar daripada biasa? Akhir sekali, Tahukah anda ia juga menyebabkan badan anda akan diletakkan dalam keadaan berterusan cuba untuk berurusan dengan insulin berlebihan ini, membawa kepada keradangan gred yang kekal di dalam? Keradangan gred yang rendah ini membolehkan jerawat menyebabkan bakteria untuk membiak dan keseimbangan semulajadi pada kulit yang membolehkan ia untuk masuk ke dalam liang-liang.
Ada sedikit lebih daripada itu; lain-lain hormon yang dikenali sebagai androgen, tahap gula dalam darah, membina dalam usus kita. Tetapi tahap yang paling asas, kita telah menjadi tahan insulin dari semasa ke semasa dan ini membawa kepada jerawat kami. Pada asasnya, kita telah dimakan begitu buruk bagi sebahagian kehidupan kita dan kulit kita perlu membayar harga untuk itu. Kita boleh lihat bukti ini dalam kajian dan ujian oleh dermatologi; mereka meletakkan pesakit jerawat Diet Indeks glisemia rendah dan pesakit-pesakit mereka hampir sentiasa memperbaiki. Diet indeks yang rendah glycemix, jika anda tidak tahu, menghapuskan makanan bahawa punca pancang dalam gula dalam darah peringkat yang seterusnya, bermakna kurang insulin inreleasedinto aliran darah. Jadi tahap insulin kembali kepada normal, badan berhenti menghasilkan lebihan minyak dan kulit mati dan bakteria jerawat wreaking kekacauan di liang-liang kami berhenti.
Sekarang sebab mengapa puasa adalah begitu kuat di Hentikan jerawat di trek yang adalah kerana badan anda devotes besar jumlah tenaga yang cuba untuk mencernakan makanan. Jika anda melepaskan makanan dan melengkapkan jus yang cepat sebaliknya, anda membebaskan semua tenaga itu. Jus boleh pergi terus ke sel-sel anda, di mana ia diperlukan kebanyakan tanpa mereka perlu menunggu untuk penghadaman dan juga semua tenaga yang yang biasanya pergi ke penghadaman boleh sekarang memberi tumpuan pembersihan kawasan masalah dalam badan anda. Jadi anda menurunkan paras insulin, jelas dari sini membina dan toksin, mengembalikan paras gula darah kembali ke normal dan keseluruhan hanya menjadi orang yang lebih sihat. Puasa adalah pada dasarnya minggu yang panjang “set semula” butang untuk badan anda dan memberikan memukul kaki besar sehingga menyembuhkan jerawat anda.
Bahagian yang terbaik daripada berpuasa ialah bahawa ia berfungsi untuk benar-benar orang. Berapa kali yang anda telah mengalami untuk diri anda sangat bahawa produk tertentu yang tidak bekerja untuk jerawat anda? Atau mungkin ia bekerja untuk sementara waktu tetapi berhenti kerja selepas? Ini adalah kerana setiap satu produk yang anda letakkan pada kulit anda secara literal membuang-buang waktu kerana ia semata-mata tidak dapat menangani masalah yang sebenar di dalam. Pasti, anda mengambil berat daripada gejala-gejala sekarang (atau tidak) tetapi mereka hanya akan datang kembali berulang-ulang kali sehingga anda benar-benar menangani apa yang ada dalam salah.
Ini adalah mengapa puasa untuk menyembuhkan jerawat telah terbukti berkali-kali untuk bekerja dan ia benar-benar menyembuhkan jerawat anda dalam masa beberapa hari dan meninggalkan anda dengan kulit yang luar biasa, jelas yang tidak memerlukan ritual harian untuk mengekalkan. Upacara sahaja saya masih lakukan sehingga hari ini adalah untuk melembapkan dan kulit saya masih kelihatan benar-benar jelas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *