Puasa untuk menyembuhkan jerawat – mengapa ini alat yang paling berkuasa dan berkesan untuk kulit yang jelas

Puasa untuk menyembuhkan jerawat – mengapa ini alat yang paling berkuasa dan berkesan untuk kulit yang jelas

Saya hampir setiap hari menemui regimen rawatan yang biasa untuk jerawat: benzoyl peroksida, Asid salisilik, Jangan sentuh muka anda, mencuci kes bantal anda, berkorban seekor kambing dan melembapkan. Tidak semestinya dalam perintah itu. Sama ada di TV, dalam talian atau dalam kehidupan sebenar, orang masih menggunakan standard regimen untuk membantu dengan jerawat dan beritahu rakan-rakan mereka. Maksud saya, kerana orang lain melakukannya, ia perlu bekerja, betul-betul?
Baik, pasti Rejimen ini dan lain-lain seperti itu bekerja untuk ramai orang. BP dan Asid salisilik mempunyai rekod prestasi yang cukup baik apabila ia datang untuk berurusan dengan jerawat. Walau bagaimanapun, masih terdapat dua masalah besar dengan semua sembuh ini. Pertama, semasa mereka bekerja bagi kebanyakan orang, terdapat masih banyak orang di luar sana dengan benar-benar buruk jerawat yang dibiarkan dalam gelap kerana sembuh ini tidak bekerja untuk mereka. Mereka cuba produk selepas produk dan mula melihat ke dalam strongeralternativessuch sebagai accutane. Kedua, walaupun kerja-kerja regimen, anda benar-benar hendak menjaga berikutan dengan ini setiap hari? Jika anda berfikir getah dan berjalan adalah keras, cuba berjalan sambil sentiasa memberitahu diri sendiri untuk tidak menyentuh muka anda!
Juga terdapat satu kaedah yang sangat berkuasa untuk menyembuhkan jerawat anda benar-benar dan jika turun muka anda seperti berpuasa (tidak ada pun yang dimaksudkan) mungkin serta kaedah itu adalah disebut sebagai puasa. Puasa adalah semata-mata melepaskan sebahagian atau semua makanan untuk tempoh tertentu dan merupakan satu kaedah yang super kuat untuk menghilangkan jerawat satu sebab dan salah satu sebab sahaja: ia menyerang akar masalah dan bukannya simptom. Apabila saya mula belajar tentang puasa dan jerawat, saya tertanya-tanya bagaimana di dunia tidak makan makanan dapat mungkin membantu jelas dari masalah kulit.
Dan soalan ini sangat apa yang membuka mata saya tentang jerawat dan akhirnya membawa saya ke jalan penemuan yang akhirnya pula jauhnya dengan jerawat saya sekali dan untuk semua.
Anda lihat, seperti kebanyakan orang di dunia, knewthat jerawat adalah masalah kulit. Maksud saya, ia adalah jelas, bukan? Anda lihat sana jerawat di muka anda, betul? Kita semua telah melihat gambar-gambar tersebut membentuk jerawat: kotoran, mati kulit, minyak dan bakteria yang semua masuk ke dalam liang yang menyebabkan ia menjadi becomeinflamedand ke zit. Jika ia mendapat yang buruk, kita akan mempunyai liang-liang yang pelbagai yang membentuk sista yang besar yang boleh berpotensi memaut ke jerawat vaskulitis yang meliputi seluruh bahagian muka anda. Jerawat saya secara berperingkat bertukar menjadi ini kerana saya mendapat lebih tua jadi saya cukup banyak misi untuk menghentikan semua kos.
Sekarang adalah beberapa soalan yang sangat baik yang tidak pernah benar-benar mendapat perhatian atau bertanya, “mengapa kita mempunyai kulit berminyak/mengapa kita perlukan jadi mati banyak kulit/mengapa bakteria masuk ke dalam liang-liang?” Kami hanya jenis mengambil diterima bahawa mereka sedang masalah yang kita perlu menangani pelbagai krim, gel dan pelembab. Soalan-soalan ini, sebenarnya, membawa kepada sangat inti dari masalah jerawat kita.
Anda lihat, jerawat benar-benar tidak mempunyai perkara yang satu kaitan dengan kulit kita, liang-liang kami, minyak, bakteria atau apa-apa yang lain luar. Oh pasti, jerawat borang hasil daripada apa yang saya diterangkan, tetapi minyak dan segala-galanya pula disebabkan oleh masaalah dalam badan kita. Pada bentuk yang paling asas, tahun makan makanan yang buruk sekali mempunyai kedua-dua disebabkan badan kita menjadi tahan insulin serta menyebabkan sistem imun kita untuk menjadi bogged dan dipakai. Apa yang menyebabkan innerproblems ini adalah jumlah yang besar minyak dan kulit mati pada wajah kita serta membolehkan P. Acnes bacteriato membiak luar kawalan dan ke dalam liang-liang apabila ia biasanya wujud dalam keadaan keseimbangan pada muka kita.
Pada asasnya, jerawat bermula di dalam badan kita. Minyak, kulit mati dan segala-galanya adalah hasil langsung daripada realproblems orang-orang di dalam dan bukannya luar symptomswe lihat di luar.
Inilah sedikit pengalaman membuka mata dan aku tahu, dari pengalaman peribadi, ianya agak sukar untuk menelan. Ia bertentangan dengan segala-galanya yang kita telah telah diajar dan diulang-ulang kepada orang lain tentang jerawat dan, bagi saya pula, ia kedengaran seperti “baru agey” dan “hippyish.” Saya scoffed pada idea panjang sementara sebelum akhirnya mengaku bahawa apa-apa lagi yang telah bekerja dan apa pula yang saya perlu hilang?
Kini apabila ia datang untuk berpuasa, Terdapat beberapa laluan yang boleh anda ambil. Anda boleh melakukan jus yang cepat dengan secara literal membuang buah-buahan dan sayur-sayuran ke dalam pengisar yang (saya cadangkan tapisan yang jika anda pergi laluan ini), anda boleh mengikuti yang dirancang cepat seperti Master Cleanse/air limau Diet atau anda boleh memilih untuk sesuatu yang lebih lembut seperti makan epal dengan tegas untuk beberapa hari. Semua ini adalah laluan yang agak kuat untuk membantu badan anda secara semulajadi menjaga masalah dalaman dan lakukan dari anda dengan jerawat anda.
Alasan bahawa puasa ini akan jadi kuat dan berkesan membersihkan kaki jerawat anda untuk selama-lamanya adalah kerana ia alamat masalah sebenar di dalam, ringkasnya. Seperti yang saya nyatakan, insulin dan hormon lain membina dalam badan kita ke atas yearsand harfiah dalam masa itu, anda masih makan, bermain, dan hidup. Badan anda tidak berpeluang untuk membersihkan kaki masalah kerana banyak tenaga kami diarahkan untuk mencerna makanan. Dengan melepaskan makanan, anda membebaskan banyak tenaga yang boleh digunakan oleh badan untuk menyelesaikan masalah dalaman mereka. Pada dasarnya, anda boleh menekan butang “set semula” gergasi dalam dan menghilangkan masalah anda.
Sekarang anda boleh Langkau pantas dan hanya makan yang sangat sihat dan menghilangkan jerawat anda dengan cara ini. Walau bagaimanapun, seperti yang saya katakan, kita telah semua telah makan buruk selama bertahun-tahun. Adakah anda berfikir jerawat anda akan hilang dalam seminggu? Sebulan? Ia akan mengambil masa yang lama. Mendapat nutrien anda dalam bentuk cecair hanya membolehkan badan anda untuk jelas dari segala-galanya dan dapatkan yang anda kepada matlamat anda dengan cepat. Apabila saya katakan dengan cepat, saya benar-benar bermakna hari. Selepas 1 minggu puasa, saya telah benar-benar jelas 1 minggu kemudian.
Jadi dan bukannya memberi tumpuan symptomson kepada kulit anda, sebaliknya, fokus pada problemswithin yang sebenar. Dengan melakukan puasa, anda memberi sendiri senjata utama: sistem penyembuhan semulajadi tubuh anda. Ia adalah begitu kuat jika anda hanya Beri peluang untuk melepaskan dirinya kepada kekuatannya sepenuhnya. Jangan jatuh ke dalam perangkap sama aku; clearawaythoseinternalproblems dan dapatkan kulit jelas anda layak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *