Puasa dan peningkatan Kesihatan; Apakah semua cingcong?

Puasa dan peningkatan Kesihatan; Apakah semua cingcong?

Kawan-kawan, ada banyak! Berpuasa, apabila dilakukan dengan betul, adalah salah satu kaedah yang paling berkesan lagi mudah pembersihan dan menyegarkan badan.

Untuk dilabelkan sebagai “terbesar ubat-ubatan yang doktor dalam”, berpuasa untuk kesihatan pasti merupakan satu kaedah yang pasti datang dalam sangat berguna untuk peningkatan salah baik menjadi.

Walau bagaimanapun, manfaat sebagaimana berpuasa untuk Kesihatan, yang radikal di alam semula jadi, ia adalah salah satu faktor yang perlu dihubungi dengan cermat dan berhati-hati. Tidak terlalu banyak, tetapi tahap persediaan dan pengetahuan yang penting.

Saya telah telah membincangkan jus dan air berpuasa dalam memperbaiki kesihatan, namun untuk manfaat puasa; Saya ingin mengetepikan jawatan yang berbeza.

Dalam tiada perintah tertentu, berikut adalah faedah-faedah yang anda akan mendapatkan dari berpuasa.

1. Puasa ambil baik penghadaman dan penyingkiran, dan tindakan peristalsis quickened.

2. Puasa membolehkan seluruh organ-organ pencernaan yang mendalam, fisiologi, dan tenaga yang disimpan masuk ke self-healing dan self-repairing.

3. Berpuasa bukan sahaja menghilangkan halangan dan membantu badan untuk pulih dengan sendirinya; ianya juga idamkan dan memanjangkan hayat.

Ia adalah jauh lebih besar penawar daripada kami tidak terjebak-baik fizikal dan mental-daripada semua ubat-ubatan dalam frateniti perubatan yang digabungkan dan apabila digabungkan dengan diet eksklusif mukus-mengikat (beralkali membentuk) untuk terutamanya buah-buahan, berdaun dan sayur-sayuran akar (mentah dan makanan sudah dimasak) dan latihan asas yang melibatkan penggunaan berat badan sendiri untuk rintangan seperti Yoga, Calisthenics dan Pilates, cepat juga dijalankan boleh meraih manfaat terperi bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan atau peningkatan pelbagai syarat-syarat kesihatan.

Baik, yang mengatakan banyak apa manfaat puasa adalah secara ringkas yang mungkin.

Satu perkara yang saya boleh menjamin anda adalah, ia mungkin boleh menjadi salah satu perkara yang paling berkuasa, anda boleh menjalankan dalam meningkatkan kesihatan anda.

Di sini adalah untuk kesihatan dan kesejahteraan,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *