Puasa baru bertindak rawatan jerawat Dapatkan itu jelas kulit cepat

Puasa baru bertindak rawatan jerawat Dapatkan itu jelas kulit cepat

Berikut adalah soalan-soalan yang besar?

Apa yang menyebabkan jerawat dan ianya misteri?

Terdapat begitu banyak minyak secreting kelenjar seluruh badan anda yang biasanya terletak berhampiran akar dari setiap folikel rambut. Kelenjar ini merembes minyak untuk mengelakkan kulit menjadi kering.

Disebabkan oleh pelbagai faktor, ketidakseimbangan berlaku yang menyebabkan kelenjar ini untuk lebih merembes minyak yang biasanya mengakibatkan jerawat. Kelenjar minyak berkontraksi ini biasanya disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon yang berlaku semasa remaja, yang biasanya meningkatkan sensitiviti kulit.

Ia dianggarkan bahawa jerawat adalah disebabkan oleh memakan terlalu banyak makanan berminyak, coklat dan juga pendedahan kepada kotoran dan pencemaran Luaran. Walaupun faktor-faktor ini boleh memainkan peranan dalam mendapatkan jerawat, mereka bermain hanya bahagian sekunder.

Ia adalah ketidakseimbangan hormon jerawat yang meningkatkan aktiviti kelenjar minyak yang menjadikan kulit anda sensitif kepada faktor-faktor ini.

Selain ketidakseimbangan hormon, jerawat juga boleh disebabkan oleh beberapa faktor seperti keturunan, kulit sel-sel yang tersumbat kelenjar minyak atau liang, bakteria yang mengambil tempat kediaman dalam minyak liang (penyebab jerawat).

Adakah rawatan jerawat semulajadi penawar?

Kadang-kadang bakteria ini boleh pergi lebih mendalam dan memburukkan lagi keadaan dengan membentuk mulut dan jika kucing ini meddled dengan atau rosak, ia boleh menyebarkan jangkitan yang menyebabkan sista, dipanggil jerawat fibrosis, yang boleh meninggalkan di sebalik parut yang kekal.

Satu lagi punca jerawat boleh menjadi kelemumur. Kelemumur yang teruk boleh menyebabkan jangkitan untuk menyebarkan kulit pada belakang dan bahu anda jika tidak dirawat dengan segera. Ini juga telah diketahui punca jerawat dan jerawat.

Bagaimana kita boleh menyembuhkan jerawat?

Oleh kerana ada sebab tertentu tiada satu untuk jerawat, ada ubatnya tetap untuknya.Walaupun terdapat banyak ubat-ubatan jerawat, ubat jerawat semulajadi kedua-dua menggunakan penawar buatan sendiri dan produk farmaseutikal yang telah didapati membantu dalam mengurangkan jerawat dan mengekalkan mereka di bawah kawalan.

Adakah semua rawatan jerawat yang sama?

Rumah yang dibuat serta ubat-ubatan kimia mungkin tidak semestinya bekerja untuk semua orang. Ia bergantung pada kulit anda, bagaimana sensitif itu dan jika ia disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon atau jangkitan bakteria yang bahawa anda mendapat jerawat di tempat pertama.

Ia adalah lebih baik untuk menyemak ketidakseimbangan hormon dan kelemumur sebelum mencuba banyak penawar jerawat yang boleh anda dapati dalam talian.

Ia adalah lebih baik untuk berunding dengan pakar dermatologi anda daripada memulakan rawatan jerawat anda sendiri kerana pakar dermatologi akan dapat mengkaji punca untuk jerawat anda dengan lebih baik.

Masalah jerawat kembali cara masa; Terdapat banyak cara semulajadi yang telah didapati dari masa ke masa untuk rawatan jerawat semulajadi. Remedi rumah yang banyak disediakan dan dengan kemudahan internet, begitu banyak ubat-ubatan ini boleh didapati dalam talian.

Selain dari rawatan jerawat semulajadi yang menggunakan ubat-ubat buatan sendiri, banyak produk-produk farmaseutikal terdapat yang membantu mengawal jerawat dan menjauhkan mereka daripada memberikan anda parut.

Terdapat satu perkara penting yang harus anda ingat apabila anda mahu membantu dengan jerawat. Jangan pinch atau meddle dengannya atau menyebabkan apa-apa jenis tekanan pada atau berhampiran jerawat anda kerana ia pasti akan memburukkan lagi keadaan.

Menyental terlalu boleh juga memburukkan jerawat anda. Jadi hanya ingat untuk tidak menyentuh, pinch atau gosok kulit berhampiran jerawat kerana ia akan hanya memburukkan keadaan anda yang lebih banyak.

Jerawat telah tiada sempadan muda seperti kedua-dua dan lama boleh mempunyai masalah itulah ia adalah penting untuk mencari penyelesaian yang sesuai untuk kulit yang tertentu…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *