Protein shake sebagai suplemen Diet

Protein shake sebagai suplemen Diet

Adakah anda bersenam yang sedang mencari untuk meningkatkan kesihatan anda atau mengurangkan berat badan? Jika anda mempunyai telah mengintai di Forum Kesihatan tempahan, anda akan mempunyai mencari seseorang mengesyorkan diet protein tinggi. Hanya membuat kawan-kawan dengan ini peminat kesihatan dan memerhati mereka banyak memakan protein.

Mengapa penekanan terhadap protein?

Anda lihat, protin adalah blok-blok bangunan untuk otot-otot kita. Latihan kekuatan yang diperlukan untuk membina otot besar-besaran. Dengan lebih banyak otot, metabolisma kita akan meningkat. Anda akan berasa lebih baik kerana meningkatkan metabolisma anda. Ini adalah kerana mempunyai metabolisma yang lebih tinggi bermakna badan kita adalah lebih cekap menukarkan makanan dan oksigen kepada tenaga. Oleh itu, kami berasa lebih bertenaga dan boleh meletakkan keletihan di belakang kita sekali dan untuk semua.

Otot-otot anda tidak berkembang seperti anda bersenam. Semasa anda bersenam, tekanan diletakkan di atas otot-otot anda, yang memaksa mereka bertindak balas. Jadi otot-otot kita mula bertindak balas dan berkembang dengan sewajarnya. Walau bagaimanapun, ingat bahawa otot berkembang hanya selepas senaman – sementara anda berehat.

Bagaimana otot anda rasa keesokan harinya selepas senaman anda? Ia merupakan petanda baik – otot anda membina. Untuk terus menolak dengan program senaman anda, anda akan perlu pulih dengan cepat. Jangan sekali-kali memaksa otot untuk bekerja jika anda masih berasa sangat sakit. Melaksanakan bahagian badan yang lain jika perlu. Keadaan lemah anda bermakna bahawa anda akan terdedah kepada kecederaan jika anda mengabaikan kesakitan.

Kunci di sini adalah untuk berehat dan mengambil jumlah protein yang diperlukan supaya otot-otot anda membaiki dan berkembang dengan cepat. Sebagaimana anda menyambung untuk senaman, metabolisma anda akan meningkat dan anda mendapati bahawa anda tidak mengambil masa yang begitu lama untuk pulih dari sakit otot. Itulah apa yang akan anda hadapi.

Hakikatnya, tidak semua orang mengambil jumlah protin yang mereka perlukan. Protein sudah ada dalam menu harian kami. Biasanya, kebanyakan orang tidak terus menjejaki anak jumlah protein yang mereka makan. Sebagai panduan umum, anda perlu makan 1g protein untuk setiap paun anda berat. Sebagai contoh, jika anda berat 150 paun, anda harus mengambil 150g protin setiap hari.

Profesional sentiasa mengambil hidangan kecil setiap hari untuk keadaan badan mereka. Ini adalah satu lagi cara untuk meningkatkan kadar metabolisme anda. Sebuah badan yang digunakan untuk kebuluran akan mula Menyimpan lemak. Sebab mudah – kedai-badan kedai lemak sebagai sumber tenaga alternatif seperti yang ia tidak tahu apabila ia semakin ia adalah hidangan yang seterusnya!

Anda tidak berkembang gemuk makan lebih banyak makanan. Anda membesar langsing kerana meningkatkan metabolisme anda! Ini bermakna anda akan makan hidangan kecil setiap 3 jam atau lebih. Bahagi protein yang anda memerlukan jumlah makanan yang anda akan ambil setiap hari dan anda akan mendapat idea berapa banyak anda perlu makan.

Dalam aktiviti harian anda, anda sentiasa boleh menyelinap di kocak satu atau dua bagi menampung keperluan protein. Ini akan memastikan pengambilan protein anda tidak jatuh di bawah apa yang anda benar-benar memerlukan. Jangan melangkau hidangan hanya kerana anda tidak mempunyai masa. Mencari masa.

Protein shake adalah salah satu tambahan yang paling mudah untuk menyediakan. Hanya Campurkan serbuk dengan air atau susu dan anda akan baik untuk pergi. Ia adalah mudah untuk mendapatkan ketagih untuk rasa yang anda suka!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *