Protein shake boleh meningkatkan kesan senaman kardio

Protein shake boleh meningkatkan kesan senaman kardio

Protein shake milik Kumpulan popular tambahan bina badan yang dikenali kerana kualitinya luar biasa untuk meningkatkan prestasi latihan, menyampaikan serangan tenaga letupan dan lebih terperinci, dipam sehingga merasakan otot. Walau bagaimanapun, potensi manfaat tambahan protein ini untuk meningkatkan faedah-faedah senaman kardiovaskular sering dibayangi dan diabaikan.

Senaman kardiovaskular atau dikenali sebagai aktiviti aerobik, atau hanya kardio, dari perkataan itu sendiri adalah pelbagai latihan yang bertujuan untuk meningkatkan kadar jantung dan mengekalkannya pada tahap itu untuk satu tempoh masa tertentu. Ia menawarkan pelbagai faedah-faedah yang sama berfaedah kepada kesihatan kita. Beberapa termasuk menguatkan jantung, mengurangkan tekanan, meningkatkan tenaga dan pergi lebih jauh seperti meningkatkan ketahanan paru-paru dan kenaikan kapasiti paru-paru anda. Walau bagaimanapun, salah satu keuntungan yang paling terkenal adalah bahawa ia meningkatkan metabolisma, membakar kalori dan membantu orang-orang yang berjuang untuk menurunkan berat badan. Persatuan jantung Amerika mencadangkan bahawa untuk mencapai keuntungan yang optimum dan untuk mencapai kadar sasaran jantung, 20 minit aktiviti aerobik yang bersungguh-sungguh tiga kali seminggu atau 30 minit aktiviti peringkat sederhana lima kali seminggu sudah cukup. Senaman kardio termasuk berlari, berenang, pantas berjalan, Berbasikal dan sebagai baik seperti bermain tenis.

Minum protein-fokus daripada karbohidrat-berat minuman selepas aktiviti aerobik boleh memaksimumkan kesan senaman dan meningkatkan keberkesanan latihan, mencadangkan kajian. Menggunakan kaedah-kaedah Spektroskopi, penyelidik mendapati bahawa protein minuman selepas sesi senaman aerobik dengan ketara meningkatkan jisim otot. Dalam kajian lain disiarkan dalam jurnal antarabangsa sukan pemakanan dan senaman metabolisme terakhir 2010 yang menekankan bahawa protein shake perlu mengambil satu jam tempoh senaman kardio pos untuk mengoptimumkan manfaat, kerana ia telah secara umumnya diketahui bahawa protein boleh membantu sangat dalam pemulihan dan membina semula proses selepas sesi latihan kerana ia dianggap blok bangunan kepada badan kita. Dengan minum shake sukan yang dimuatkan protein, anda sebenarnya membantu badan anda memulakan fasa revitalization melalui pembaikan sel-sel yang rosak. Teori ini sebenarnya disokong oleh satu eksperimen yang dijalankan di Universiti Illinois dan dinamakan di dalam jurnal harian Sains menekankan bahawa protein hastens sehingga proses pemulihan otot. Selain itu, dalam kes-kes tinggi intensiti latihan seperti latihan kardio, bahkan sejumlah kecil protein kira-kira 1-2 gram adalah
tinggi, cukup untuk mencetuskan sintesis protein, berkata penyelidikan. Ia adalah juga dinasihatkan kepada pasangan anda minuman protein-powered dengan sedikit karbohidrat seperti jus untuk menghalang pengeluaran kortisol, hormon tekanan yang dikenali untuk memulakan kerosakan otot tanpa perlu menjejaskan usaha anda shedding lemak. Akhir sekali, pakar-pakar akan cepat menunjukkan bahawa minuman protin yang berkesan hanya apabila digabungkan dengan aktiviti aerobik, seperti minum protein terlalu banyak tanpa senaman yang cukup akan hanya menambah anda longgokan lemak dan bukannya patung dan toning otot-otot anda.

Usaha anda untuk mencapai sebuah badan cergas sentiasa memerlukan formula yang kuat pemakanan dan senaman. Walaupun telah terbukti masa dari masa ke masa yang mereka akan diberikan anda dengan satu oomph tambahan pada usaha badan impian anda, tiada jumlah sukan tambahan akan bekerja seperti tongkat sihir yang serta-merta akan mengubah anda menjadi hunky, well-sculpted lelaki tanpa kesungguhan, salah satu tanpa yang lain hanya akan dikurangkan daripada labors anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *