Prospek pekerjaan 2010 pakar bedah

Prospek pekerjaan 2010 pakar bedah

Majlis Penasihat bagi pembedahan am menyatakan bahawa pakar bedah umum di Amerika Syarikat dalam ‘ 94 adalah antara sedikit lebih tujuh belas ribu dan lebih daripada dua puluh tiga ribu, atau nisbah yang sedikit lebih daripada tujuh pakar bedah umum di setiap seratus ribu orang. Sebanyak satu pertiga daripada doktor-doktor yang mengamalkan hari ini mungkin bersara oleh ‘ 20 tahun. Oleh itu dianggarkan bahawa kerana jumlah bersara doktor pembedahan, pasaran kerja untuk mereka adalah kukuh dan harus terus meningkat. Terdapat kebimbangan Khas mengenai kekurangan mungkin dalam masa terdekat seperti pakar-pakar perubatan yang lebih tua yang akan bersara. Kawasan luar bandar adalah terutamanya terdedah, seperti mereka akan terdedah kepada kerana dapat menarik dan mengekalkan pakar, statistik.

Peningkatan pekerjaan akan terbuka kepada pakar bedah di kawasan kurang penduduk dan kawasan luar bandar. Pakar bedah memperolehi gaji tahunan purata $240,533 kepada $361,589 pada tahun 2008, seperti yang dipetik dari laporan Salary.com. Gaji yang berbeza-beza mengikut pengalaman dalam bidang, lokasi geografi, dan pengkhususan profesional.

Julat gaji Ketua pakar bedah

Secara umumnya, kebanyakan pengkhususan perubatan dan sub-specializations, jumlah pengalaman, lokasi geografi dan jenis kemudahan dan menentukan gaji pakar bedah. Kaji-selidik gaji doktor yang bersekutu mendedahkan perbezaan gaji untuk pakar bedah am oleh tahun pengalaman seperti berikut: * 1-2 tahun-$226,000 * 3 atau lebih-$291,000 * Cap-$520,000.

Gambaran keseluruhan kerja pakar bedah am

Kerja antarabangsa untuk pakar bedah am juga baik kerana kekurangan doktor yang sedang berlaku di seluruh dunia. Peluang kerjaya dijangkakan akan berkembang lebih cepat daripada purata masa kini hingga 2014. Jabatan Buruh menunjukkan bahawa 14.6 peratus semua pakar-pakar perubatan yang mengamalkan layak dalam pembedahan.

Dalam penuaan penduduk di Amerika Syarikat

Demografi Amerika Syarikat semakin lama. Dari ‘ 10 dan ‘ 35, semua peringkat umur 70 dan ke atas akan meningkat sebanyak lebih daripada 95%. Ini menunjukkan bahawa terdapat permintaan yang lebih besar bagi semua perkhidmatan kesejahteraan fizikal dan penduduk secara relatifnya lebih kecil dan lebih muda daripada doktor-doktor yang mengambil tempat doktor bersara. Ada yang tidak selesa bahawa sebagai yg mengiklan sesuatu bayi kumpulan umur mula menerima liputan Medicare pakar-pakar perubatan yang lebih tua boleh bersara dengan lebih cepat daripada menerima yuran yang lebih rendah dan beban kerja yang lebih besar daripada Medicare ditaja di Persekutuan. Selain itu, ia adalah meramalkan bahawa sebanyak satu pertiga daripada hari ini mengamalkan doktor akan bersara menjelang tahun 2020. Walau bagaimanapun, kegawatan ekonomi yang ketara kehilangan pekerjaan di seluruh negara telah mempunyai kesan yang tumpul aliran hasil kepada pakar-pakar perubatan. Apabila orang-orang kehilangan perdagangan mereka, mereka juga kehilangan manfaat penjagaan kesihatan mereka dan akibatnya akses kepada penjagaan kesihatan.

Kesan penurunan pasaran saham persaraan

Kejatuhan pasaran saham hari memberi kesan kepada keputusan doktor-doktor yang lebih tua. Sesetengah doktor akan melambatkan persaraan kerana kesan ekonomi terhadap simpanan persaraan mereka. Tetapi walaupun tiga hingga lima tahun menghadapi rintangan yang tidak dapat menghadiri mungkin kehilangan bakal doktor yang berpengalaman. Sesetengah doktor baru ingin pekerjaan Locum pembedahan untuk jangka masa pendek terus disediakan untuk pekerjaan yang lebih baik.

Rang undang-undang penjagaan kesihatan

Walaupun dengan bil kesihatan yang akhirnya ditandatangani sebagai undang-undang, kesannya dalam penjagaan kesihatan tidak lagi diketahui. Oleh ‘ 14 akan ada peningkatan dalam pendaftaran ke program insurans penjagaan kesihatan. Pertumbuhan ini, apabila digabungkan dengan penuaan berterusan rakyat, harus menolak permintaan untuk perkhidmatan dan oleh itu kos lebih tinggi. Namun, tiada siapa yang belum tahu apa yang akan datang untuk lulus dengan kadar imbuhan dari Medicare dan pelan baru ini. Soalan ini akan tiada akan kadar pemotongan kadar pembayaran balik bagi kepakaran yang berbeza oleh Medicare, dan akan program baru ini bertukar menjadi faktor gaji semua keistimewaan termasuk pembedahan am, pengkhususan yang berkaitan, dan subspecialties menurun.

Pentadbiran Obama jelas menunjukkan ia bekerja untuk itu. Kami mendapat lebih tua dan ada orang-orang yang kurang dan kurang muda untuk membawa beban fiskal ini semakin meningkat. Dosa-dosa ayah…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *