Proses hanya terbukti kemurungan

Proses hanya terbukti kemurungan

Jika anda melihat “terbukti proses untuk kemurungan” pada mana-mana enjin carian yang (pastikan untuk menyertakan sebut harga seperti ini akan menghapuskan tapak farmaseutikal) anda akan mendapati hanya terbukti proses untuk kemurungan dari jurulatih hidupnya sama seperti anda mempunyai sepuluh tahun yang lalu. Majoriti orang-orang yang menderita daripada ini melemahkan gangguan telah diprogramkan jadi dengan penggunaan ubat untuk kemurungan bahawa proses yang sebenarnya memecahkan masalah pada sumber telah telah semua tetapi diabaikan sejak diperkenalkan ke dalam jagaan psikiatri pada tahun 1990.

Kemurungan adalah gejala utama bagi hampir semua gangguan tingkah laku. Pergi ke pakar psikiatri atau psikologi dengan gejala-gejala kemurungan dan anda hanya mendaftar untuk preskripsi bagi anti kemurungan ubat-ubatan, ramai yang dihubungkan dengan membunuh diri. Ini mungkin adalah contoh paling besar menyerang badan untuk mencuba dan menukar fikiran. Ini adalah bukan untuk mengatakan bahawa preskripsi untuk antidepressant yang tidak perlu dilakukan. Ia hanya tidak membuat apa-apa perasaan sebagai langkah pertama apabila terdapat satu proses yang terbukti untuk kemurungan.

Pada Mei 2007, US Food and Drug Administration (FDA) mengesyorkan label amaran baru untuk semua ubat antidepressant. Label “kotak hitam” semasa merangkumi amaran tentang peningkatan risiko pemikiran membunuh diri dan tingkah laku kanak-kanak dan remaja. FDA ingin mengembangkan amaran ini termasuk golongan muda berumur antara 18 hingga 24. Kanak-kanak dan orang muda juga akan dipantau kemunculan dan ragam yang murung, cepat marah, perubahan yang luar biasa dalam tingkah laku, kerana gejala ini boleh menunjukkan kemurungan yang semakin teruk. Risiko bunuh diri adalah amat besar sepanjang satu hingga dua bulan pertama rawatan. Adakah ubat membuat apa-apa perasaan dengan jenis amaran ini terutamanya apabila terdapat satu proses yang terbukti untuk kemurungan yang menjadi akar masalah sangat?

Semua orang boleh bersetuju bahawa kesihatan dan kesejahteraan anda adalah bergantung pada kepakaran doktor anda, jadi ia adalah penting untuk memilih doktor, pakar psikologi atau pakar psikiatri yang paling layak. Apakah maksud berkelayakan terbaik berhubung kesihatan mental anda? Dari segi proses terbukti hanya kemurungan, ia bermakna permulaan dengan jawapan kepada soalan Tempahan asas mengenai keadaan kemurungan atau mana-mana negeri yang emosi dan itu adalah: “Apa membawa kira-kira satu keadaan emosi dan tingkah laku?” Jika doktor, pakar psikologi atau pakar psikiatri yang anda tidak boleh menjawab ini soalan bagaimana berkelayakan akan mereka? Jawapannya adalah mudah. Jika mereka tidak dapat menjawab soalan ini, mereka akan meneka, itulah ubat untuk kemurungan beleluasa ditetapkan. Realitinya adalah tidak ada pakar perubatan, pakar psikologi atau pakar psikiatri yang boleh menjawab soalan ini kerana tidak ada Kumpulan-Kumpulan bertanya soalan. Anda hanya tidak boleh menetapkan itu jika anda tidak tahu bagaimana ia berfungsi dan anda tidak tahu bagaimana ia berfungsi jika anda tidak dapat menjawab soalan.

Ada puas hati jika tidak terang-terangan rintangan dalam komuniti psikologi ke arah ini terbukti proses. Kajian pertama proses ini pada tahun 1992 telah memiliki hampir tiada kesan ke atas bagaimana kemurungan dilayan kemudian atau sekarang. Masyarakat kesihatan perubatan dan mental mempunyai semua tetapi diabaikan dan meneruskan penyebaran ubat dengan toleransi yang seolah-olah jika tidak penerimaan terhadap orang-orang yang melakukan perbuatan bunuh diri semasa tertekan atau pada ubat-ubatan kemurungan.

Statistik bunuh diri yang paling membimbangkan akhir-akhir adalah purata lapan belas anggota tentera yang akan melakukan perbuatan bunuh diri setiap hari seperti yang dilaporkan oleh NBC pada 13 Disember 2007. NBC juga dilaporkan bahawa 20% daripada tugas aktif tentera melaporkan masalah kesihatan mental yang serius termasuk tekanan kemurungan dan post trauma. Kebanyakan masa masyarakat kesihatan perubatan dan mental akan berpuas hati dengan tidak menyamar soalan yang akan membawa kepada satu penyelesaian kepada masalah ini dan itu: “apa yang membawa kira-kira keadaan emosi atau apa menentukan tingkah laku manusia?”

Soalan 15 kajian klinikal adalah: Adakah anda mempunyai pemikiran bahawa hidup ini tidak bernilai hidup dan anda akan lebih baik mati? Terdapat peningkatan yang 95.7 peratus berhubung soalan ini dan tiada satu adalah prescreened bagi kemurungan sebelum kajian.

Harapan di sini adalah bahawa orang-orang yang mempunyai rakan, saudara, kanak-kanak atau tahu seseorang dalam ketenteraan terbukti proses untuk kemurungan yang boleh dibantu oleh satu-satunya akan kini mengambil tindakan mereka sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *