Prosedur Enema – begitu banyak manfaat

Prosedur Enema – begitu banyak manfaat

Pembersihan kolon merupakan keperluan biologi yang lama dan manfaat. Kesedaran tentang manfaat kesihatan yang besar yang dihasilkan oleh enema yang berjaya telah membawa kepada kemajuan penting dalam prosedur. Apa pernah prosedur untuk elitist dan kadang-kadang memalukan sekarang minimum invasif, diterima prosedur yang boleh meningkatkan kesihatan secara keseluruhan mental dan fizikal pesakit.

Rujukan pertama direkodkan untuk satu prosedur enema bertarikh seawal 1500 SM Orang-orang Mesir menyifatkan penggunaan emetics, purgatives, enemas, diuretics dan diaphoretics detail sedemikian bahawa pembaca hanya boleh hairan berapa lama proses pembersihan telah telah berubah. Tak diragukan lagi, orang-orang Mesir telah dahulu mereka sepertimana penerangan penggunaan suppositories, preskripsi, formula ajaib, poultices, plasters, hemlock, minyak kastor dan bahkan candu sebagai berguna dalam proses pembersihan kolon.

Lihat kembali pada puak-puak purba di Amazon, puak-puak di Afrika tengah dan juga dalam bahagian-bahagian Asia yang jauh mendedahkan pentadbiran enemas oleh pemimpin-pemimpin agama puak. Sesungguhnya, enemas telah merupakan sebahagian penting daripada program latihan Taoisme dan kemudian dalam program latihan Hindu.

Pengasas perubatan Barat, Hippocrates, Galen dan Paracelsus semua yang diterangkan, diamalkan dan penggunaan prosedur pembersihan usus besar yang ditetapkan. Robert Bentley dan Henry Trimen diterangkan menggunakan enemas dan herba dalam buku mereka tumbuh-tumbuhan ubat-ubatan pada tahun 1880.

Di Amerika Syarikat, pembersihan usus kekal satu prosedur yang perlu tetapi tidak selesa ke abad ke-20. Menjelang akhir abad ini, pesakit, doktor dan syarikat insurans kesihatan mula mengakui banyak manfaat daripada pembersihan kolon.

Walau bagaimanapun, kolon adalah sebuah organ badan yang menggerunkan. Kolon tipikal adalah kira-kira lima kaki panjang dan kira-kira 2.5 inci dalam diameter. Usus besar terletak di hujung saluran penghadaman manusia atau usus besar, yang mana fungsi adalah untuk menjimatkan air di dalam badan dan menghilangkan buangan daripada badan. Bergantung kepada konfigurasi fizikal individu, usus besar boleh tahan 10 hingga 25 paun tinja.

Dengan semua itu bahan memerlukan keluaran, penggunaan enemas sebagai Pencampur pengairan boleh membantu banyak sistem tubuh yang terjejas oleh mekanik usus miskin. Selalunya operasi kolon jatuh mangsa kepada pilihan gaya hidup yang kurang bijak, miskin diet, pengambilan dadah atau penyalahgunaan alkohol.

Usus besar pembersihan hidroterapi membantu mencegah penyakit dengan memusnahkan organisma anaerobik. Air suam yang digunakan dalam terapi ini menenangkan sistem saraf manakala enema yang membuang parasit. Dengan betul Gunaan hydrotherapies usus besar boleh menghapuskan tinja kering sehingga 30 paun. Keputusan merangsang sistem imun dan memulihkan imbangan ph yang sesuai untuk badan.

Enemas kopi organik adalah satu cara yang terbukti untuk membersih usus besar dan menyahtoksik hati. Pekat kopi organik dan khususnya ringan panggang kacang dengan tahap tinggi kafein enema yang sangat baik dan sangat merangsang kepada usus besar sambil menenangkan kepada sistem saraf.

Enemas rumput gandum menggunakan jus rumput gandum segar untuk merangsang hati untuk melakukan. Khasiat wheatgrass masukkan urat hemerrhoidal dan mengedarkan kepada hati. Jus Wheatgrass menambah oksigen dan tenaga kepada badan.

Penyelesaian berkesan enema lain termasuk catnip, aloe, jus lemon, bawang putih, spirulina dan herba pelbagai enemas implant.

Langkah-langkah yang terlibat dalam menerima dan enema ialah:

-Pilih kedudukan yang selesa dan salah satu yang menyediakan akses ke dubur.
-Melincirkan dubur
-Biarkan dubur untuk menerima tiub
-Berehat kerana bertukar pentadbir aliran
-Kekal santai selama mungkin dan membenarkan enema untuk mengalir seperti yang sedalam mungkin ke dalam usus
-Apabila perut mengembang, tahan enema tersebut di tempat yang asalkan boleh didapati sebelum pemindahan

Pada penghujung enema itu, penerima mungkin merasa kelegaan dan rasa keghairahan. Selepas rehat yang ringkas, pembersihan perlu menghasilkan manfaat kesihatan yang terdekat. Lagipun, ini adalah mengapa manusia telah meningkatkan prosedur enema selama berabad-abad.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *