Propolis lebah dan kolitis

Propolis lebah dan kolitis

Okay, pertama sekali, soalan paling ketara. Apa nama semua yang baik dan layak di worlde ini adalah propolis lebah dan kolitis? Juga, anda mungkin sudah tahu bahawa lebah adalah cukup banyak geeks dunia serangga yang terbang. Iaitu, mereka bekerja sepanjang hari dan mempunyai kehidupan sosial yang sedikit. Sebahagian daripada tugas mereka melibatkan mengumpul bahan kayu yang dipanggil propolis dari peneraju tunas dan kulit pokok, lebih sering daripada tidak poplars dan conifers. Dan, seperti yang mungkin boleh dijangka, mereka menggunakan propolis seperti damar sebagai bahan untuk membina sarang.

Hebat, sekarang apa tentang bahagian kolitis? Kolitis, biasanya dirujukkan sebagai kolitis, adalah penyakit yang menyebabkan ulser usus dan rektum. Sambungan? Samping membantu dengan pembinaan sarang, propolis mengandungi antibiotik sifat yang bertindak sebagai satu pembelaan sarang terhadap virus dan bakteria. Propolis adalah chock penuh kebaikan ubat-ubatan yang sedap: protein, asid amino, vitamin dan mineral dan flavonoid. Walaupun anda tidak sedikit idea apa semua nutrien tersebut melakukan untuk tubuh manusia, peluang yang anda pernah mendengar mereka disebut berkaitan dengan pelbagai jenis produk-produk berkaitan dengan mengekalkan kesihatan yang baik.

Dalam dunia serangga, lebah adalah jenis ikon sangat proletariat Karl Marx, dutifully akan tentang kerja mereka kerana mereka adalah terasing daripada banyak faedah. Oleh yang demikian, lebah telah dieksploitasi selama berabad-abad — beribu-ribu, bahkan — nilai perubatan mereka. Hippocrates, bapa perubatan sendiri, ini dikenali telah menggunakan propolis sebagai agen penyembuhan ulser. Orang Mesir purba orang-orang gila tidak hanya meletakkan kucing dalam kedudukan penghormatan; mereka juga menghormati lebah pada karya seni mereka, dan dianggap propolis untuk menjadi ramuan yang perlu untuk hidup kehidupan yang panjang dan sihat.

Propolis lebah dan kolitis adalah yang semula jadi kerana seolah-olah bahan yang paling sesuai untuk digunakan dalam pertempuran menentang serangan berjangkit kepada sistem imun. Propolis mengandungi unsur-unsur antimikrobial yang membantu melawan jenis jangkitan parasit yang biasa kepada gangguan gastrousus. Kajian dijalankan dengan kedua-dua kanak-kanak dan dewasa telah menyatakan bahawa rawatan propolis boleh membantu menghapuskan parasit yang merumitkan kolitis. Manakala keputusan kajian ini bukan setakat telah hampir menakjubkan sebagai hasil rawatan ubat-ubatan konvensional sahaja, menggabungkan dua rawatan bersama-sama menunjukkan banyak janji.

Lebah adalah antara yang paling biasa daripada serangga kepada manusia yang membangunkan alahan, sudah tentu, dan jadi sesiapa yang mengetahui mereka alah atau mereka yang mungkin alah, suspek perlu pasti rujuk allergist untuk sebelum menjalani rawatan. Di samping itu, penyelidikan tidak cukup lagi telah dijalankan untuk menentukan sama ada wanita yang mengandung atau menyusukan anak boleh menggunakannya tanpa sebarang kesan berbahaya. Seperti biasa, semak dengan doktor anda sebelum memulakan atas mana-mana rawatan alternatif yang belum lagi diluluskan oleh FDA.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *