Prohormones Vs steroid

Prohormones Vs steroid

Steroid anabolik adalah bahan sintetik yang berkaitan dengan cara mengendalikan hormon seks lelaki. Steroid ini berfungsi untuk menggalakkan pertumbuhan otot rangka dan pembangunan ciri-ciri seksual lelaki dalam kedua-dua lelaki dan perempuan. Ia difikirkan bahawa adalah sepanjang tahun 1930an yang para saintis mendapati bahawa anabolik steroid malah dapat menggalakkan pertumbuhan otot rangka dan ini Malangnya menyebabkan penyalahgunaan steroid makanan tambahan pertama oleh pembina badan dan weightlifters dan kemudian oleh atlet lain dalam pelbagai sukan yang berbeza.

Kerana ia direka untuk menjadi anti-estrogenic, anda boleh mengharapkan keuntungan yang sangat kering daripada sebatian ini. Epistane mempunyai aktiviti kitaran androgenic untuk anabolik yang rendah. Ini bermakna bahawa ia adalah lebih maka anabolik kitaran androgenic. Sekaligus menjadikan belah sangat minimum untuk existant yang bebas dari bahan ini. Juga salah satu sifat-sifat besar bahan ini adalah bahawa ia melakukan pekerjaan yang besar dalam mengekalkan penindasan yang semulajadi gonads yang jauhnya. Kerana ia mempunyai sifat-sifat yang anti-estrogenic ia mengekalkan tahap LH anda bertingkat dan juga dikatakan kedua-dua Sains dan manusia percubaan epistane yang mungkin mempunyai keupayaan untuk mengurangkan gyno.

Prohormones telah diperkenalkan ke dalam pasaran makanan tambahan pada tahun 1996 oleh Patrick Arnold yang dibawa prohormone androstenedione ke pasaran. Androstenedione pasti menghasilkan banyak keseronokan di dunia Olahraga dan dihubungkan secara besar-besaran dalam akhbar popular dengan pemain besbol seperti Mark McGwire penggunaan tambahan yang pertama yang dibawa tidak kedua-dua sukan itu dan mendapat perhatian penggubal undang-undang di Amerika Syarikat. Androstenedione cepat diikuti oleh beberapa sebatian – androstenediol, norandrostenediol, 1-4-androstadienedione dan 5 androstenediol alpha untuk menamakan beberapa.

Walau bagaimanapun, mereka dianggap kurang berkesan daripada steroid anabolik seperti prohormones memerlukan badan untuk menukar bahan kepada kepada hormon untuk aktif sebelum badan boleh mendapat manfaat daripada mereka. Semasa penukaran ini, sentiasa ada peratusan produk yang hilang semasa penukaran, bermakna pengguna disediakan dengan peratusan lebih rendah daripada hormon diperlukan. Dengan semua ubat-ubatan, terdapat risiko dan prohormones sebenarnya boleh memberikan kesan sampingan yang lebih banyak daripada steroid anabolik lakukan. Ini boleh termasuk jerawat, peningkatan tekanan darah, kekurangan daya seks dan gynecomastia atau pertumbuhan tisu payudara lelaki jika digunakan dengan betul.

Mereka kebanyakannya digunakan oleh ahli bina badan untuk meningkatkan prestasi mereka dalam bidang dan gimnasium. Sejak tahun 1998, ia telah diiktiraf sebagai undang-undang pengganti bagi steroid dan digunakan secara meluas dalam Olahraga dan bina badan. Walaupun FDA telah diharamkan di antara prohormones yang boleh didapati di pasaran kerana kesan-kesan sampingan yang mereka menimbulkan pengguna mereka tetapi prohormones terbaik yang sangat berkesan daripada dos yang pertama dan tidak menyebabkan sebarang kesan sampingan pada badan pengguna mereka dan oleh itu pengguna menjadi lebih sihat dengan menggunakan prohormones ini.

Ejen anabolik ramai atlet-atlet ini tidak dibenarkan untuk menggunakan steroid atau lain-lain. Walau bagaimanapun, ia dikenali ramai atlet-atlet ini termasuk Mcgwire, digunakan dalam androstenedione prohormone undang-undang. Andro adalah alternatif steroid yang undang-undang dan sangat popular di tahun 1990-an. Pada 12 Mac 2004 Akta Steroid anabolik telah diperkenalkan kepada Senat Amerika Syarikat. Ia dipinda Akta bahan terkawal untuk meletakkan kedua-dua steroid anabolik dan prohormones pada senarai bahan-bahan terkawal, membuat jenayah Persekutuan memiliki bahan-bahan yang diharamkan.

Prohormones boleh dibahagikan kepada tiga kategori yang luas – Kumpulan andro, 19- atau Kumpulan, dan testosteron yang meningkatkan Kumpulan. Kumpulan andro ditukarkan oleh badan kepada hormon semulajadi, termasuk testosteron. 19-Nors akan ditukarkan oleh badan kepada pelbagai sebatian anabolik termasuk nandrolone. Nandrolone adalah salah satu ramuan utama dalam steroid anabolik popular Deca-durabolin (nandrolone deconate). Kumpulan ketiga Kata majmuk tidak memeluk testosteron atau nandrolone. Sebaliknya mereka merangsang badan untuk meningkatkan penghasilan hormon lelaki untuk kehilangan lemak dan otot bangunan secara semula jadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *