Progressivism ini sama dengan sosialisme atau lebih teruk-komunisme atau fascisme? Apakah sehingga dengan itu?

Progressivism ini sama dengan sosialisme atau lebih teruk-komunisme atau fascisme? Apakah sehingga dengan itu?

Terpegun apa yang sedang berlaku kepada Amerika Syarikat? Adakah ini hari terakhir Syarikat seperti yang kita tahu? Menganggap bahawa sejak musim luruh 2008 Kerajaan Persekutuan telah mengambil alih atau mengambil kawalan 30% daripada keuntungan syarikat swasta di Amerika Syarikat Anda berkata, ayuh, yang benar-benar tidak berlaku atau tidak mungkin berlaku di Amerika Syarikat Yah kau tahu feds yang berkesan mengambil alih sistem perbankan, syarikat insurans dan dua syarikat kereta utama (GM dan Chrysler)? (Setakat) cubaan mengambil alih sistem penjagaan kesihatan keseluruhan (yang adalah 1/6 ekonomi kita dengan sendirinya) akan menambah satu lagi perniagaan swasta 18% keuntungan pengambilalihan. Selain itu, bil Cap dan perdagangan yang diluluskan Dewan Perwakilan pada tahun 2009 dan masih belum selesai dalam Senat Amerika Syarikat, akan menambah satu tambahan sebanyak 8%. Yang akan mendapatkannya sehingga 56% kekayaan perniagaan persendirian yang dikawal oleh Persekutuan tersebut. Program pinjaman pelajar adalah dek di Dewan Negara kerana Dewan sudah berlalu. Semua ini adalah tidak dapat dibayangkan hanya 18 bulan yang lalu.

Sebelum pengambilalihan bersejarah ini bermula, Kerajaan Persekutuan telah dikawal kira-kira 20% dari keseluruhan ekonomi. Ini melalui pelbagai program seperti Medicare, Medicaid, keselamatan sosial, setem makanan, bantuan sementara bagi golongan keluarga (TANF), subsidi pembayaran bantuan-pinjaman perumahan Persekutuan dan subsidi sewa, rumah bantuan tenaga dan senarai menyala dan. Satu dengan mudah boleh mengatakan kita sudah sekurang-kurangnya sebuah negara quasi-socialist. Progressives mahu dipanggil “kemajuan” lebih dan banyak lagi Kerajaan Persekutuan mengawal ekonomi kita. Akan AS hidup sedemikian untuk baik pulih? Pada masa ini nampaknya tidak mungkin, khususnya diberikan dalam hutang AS sudah crushing, tidak. Semasa pentadbiran dan Kongres seolah-olah akan menggunakan strategi Cloward dan Piven. David Horowitz tepat menerangkan strategi sebagai: “strategi memaksa perubahan politik krisis orchestrated. Dalam “Cloward dan Piven” strategi yang bertujuan untuk mempercepatkan kejatuhan kapitalisme oleh bebanan birokrasi dengan banjir tuntutan yang mustahil, dengan itu mendorong masyarakat ke dalam krisis ekonomi dan runtuh.” Kata mereka, ini membolehkan “ekonomi pembaharuan besar di peringkat kebangsaan.” Dalam erti kata lain, meruntuhkan sistem bagi membina cara mereka mahu. Saya berpendapat dalam pemerintahan diktator kerana selepas semua di bawah falsafah progressives, elitist yang tahu apa yang terbaik untuk kita. Kami, rakyat adalah terlalu bodoh untuk mengetahui apakah kepentingan kami.

Fascisme adalah pada dasarnya yang heavy-handed, kuat kerajaan pusat yang mengawal selia perniagaan swasta dan Syarikat-Syarikat secara meluas. Boleh berhujah kita kini hampir tiada atau tidak ada banyak masa kiri untuk mengelakkan peperangan. Dengan defisit Tahunan yang hampir mustahil dan pelekap U.S. hutang, strategi Cloward dan Piven nampaknya hidup dan baik. Semulajadi “perkembangan” selepas kejatuhan akan ke arah komunisme (anda boleh berkata merebut kuasa?) dengan pengagihan harta dan kekayaan sehingga ada kesaksamaan ekonomi yang lebih banyak untuk semua itu perlu. Egalitarianism ekonomi tanpa mengambil kira banyak usaha-usaha individu atau ganjaran bagi individu kerja keras. Demise dari dalam AS seberapa kerap yang diramalkan. Kita boleh lihat jika sebelum mata kita sangat.

Sila, sila bangun America-masih tidak terlambat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *