Program Pcip terbaru di California

Program Pcip terbaru di California

Disebabkan baru Persekutuan Akta penjagaan mampu 2010, Negeri California diumumkan bulan lepas California sedia ada keadaan insurans pelan (PCIP). Persekutuan Akta penjagaan mampu undang-undang 2010 dijangka bermula pada tahun 2014. PCIP tertakluk kepada telah dikeluarkan oleh Pejabat Gabenor Schwarzenegger, bulan lepas, sebagai Pelan untuk menyatukan jurang antara sekarang dan pelaksanaan Program Persekutuan. Sama ada wujud keadaan sedia ada atau tidak tujuan PCIP tertakluk kepada adalah untuk menjadikan insurans kesihatan California dicapai untuk semua orang. $761 juta dalam dana Persekutuan akan pergi ke sedia ada keadaan pelan insurans untuk membantu insurans kesihatan California menawarkan program jurang ini.

California sekarang mempunyai kolam semasa untuk membantu Californian dan yang telah tidak mampu untuk membeli insurans kesihatan di pasaran utama, untuk membeli perlindungan insurans. Program semasa Negeri dipanggil yang utama risiko perubatan Insurans Program (MRMIP). MRMIP itu akan menghadap ke program PCIP ini. MRMIP program dibenarkan semua perlindungan insurans kesihatan California yang berdasarkan Carta kadar yang mengambil kira daerah yang anda tinggal di dan umur anda. . Kadar bagi program siswazah MRMIP adalah 110% kad kadar MRMIP. Perlindungan insurans kesihatan yang disediakan oleh MRMIP dan MRMIP program siswazah mempunyai faedah tahunan yang terbesar melebihi tujuh puluh lima ribu ringgit dan maksimum seumur hidup tujuh ratus lima puluh ribu dolar. Melihat kad kadar MRMIP bagi insurans kesihatan California dan mengambil contoh satu empat puluh tahun di tinggal di county Ventura di California akan bayaran premium bulanan $723.25 untuk sebuah lagu Blue Cross (PPO) atau $435.16 bagi yang Kaiser-Selatan (HMO). Menambah dua atau lebih banyak tanggungan untuk rancangan akan menaikkan premium untuk $1,664.96 dan $1,295.92.

Perbezaan antara MRMIP tersebut dan PCIP baru akan ditandakan. Ia adalah keperluan bagi kedua-dua atur cara yang anda adalah seorang pemastautin di California dan yang anda telah sama ada telah ditolak oleh syarikat insurans kesihatan California dalam tempoh dua belas bulan atau yang premium yang anda telah ditunjukkan lebih tinggi daripada program Negeri. Perbezaan utama antara dua program insurans kesihatan adalah bahawa MRMIP yang tidak memerlukan nombor keselamatan sosial untuk penyertaan dan PCIP ini memerlukan satu. MRMIP yang ditawarkan opsyen untuk perlindungan bergantung dan PCIP tertakluk kepada tidak. Program PCIP ini memerlukan bahawa anda telah tanpa perlindungan insurans kesihatan selama enam bulan sebelum permohonan anda. Ini bermakna bahawa sesiapa yang hari program MRMIP tiru untuk memohon program PCIP ini.

AdditionalFurther perbezaan antara dua program insurans kesihatan adalah bahawa deduktible MRMIP tahunan adalah $500 dan deduktible PCIP Tahunan $1,500. PCIP tertakluk kepada mempunyai potongan $500 untuk nama jenama ubat-ubatan manakala MRMIP yang ada. Pelan kedua-dua mempunyai yang sama $2,500 tahunan daripada poket maksimum. MRMIP yang telah tiga bulan pre-existing tempoh pengecualian syarat, topi faedah tahunan $75.000 dan $750,000 seumur hidup Cap PCIP tertakluk kepada tidak dan ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *