Profesional gimnasium – baik, buruk dan pilihan

Profesional gimnasium – baik, buruk dan pilihan

Gimnasium menawarkan beberapa faedah, praktikal dan psikologi. Tetapi terdapat beberapa amaran untuk Pertimbangkan sebelum Terjun ke.

Gimnasium adalah mudah kerana mereka menawarkan anda pelbagai peralatan yang anda mungkin tidak akan mampu untuk membeli sendiri. Sudah tentu, anda mempunyai mesin-mesin berat multi-station yang tersedia untuk anda, tetapi kebanyakan gimnasium juga mempunyai mesin dayungnya, regangan Bar dan treadmill, antara jenis peralatan senaman yang lain.

Ramai mempunyai gelanggang tenis dan Skuasy, kadang-kadang walaupun skuasy dan gelanggang Jai Lai. Jai Lai adalah permainan Bahasa Sepanyol-asal-usul itu pantas dimainkan di Mahkamah seperti Skuasy dengan raket melengkung, hanya lebih cepat. Di samping itu, beberapa gimnasium menawarkan kolam renang, sauna dan amalan walaupun panjat dinding.

Melainkan anda multi-millionaire yang anda tidak dapat mula pendua ruang atau gear yang terdapat di gimnasium yang profesional.

Anda juga akan dapati banyak kepakaran di gimnasium, kedua-dua dari jurulatih dan ahli-ahli lain. Lazim, gimnasium mempunyai jurulatih profesional kakitangan yang boleh menjawab apa saja soalan yang anda mungkin mempunyai. Mereka boleh menyediakan garis panduan latihan berat badan, nasihat pemakanan atau lain-lain tips kesihatan.

Dalam sesetengah kes, ahli-ahli gimnasium boleh menjadi lebih berpengetahuan daripada golongan profesional. Jika orang yang khusus untuk program kecergasan mereka, mereka sering mengambil masa dan usaha untuk mempelajari segala sesuatu yang mereka perlu tahu untuk mendapatkan latihan mereka sendiri dalam bentuk optimum. Di gim, anda akan mempunyai jurulatih aerobik, doktor perubatan dan kecergasan “arus perdana” Diraha antara pelanggannya.

Selain akses ke gear yang betul dan seluruh tubuh pengetahuan khusus, gimnasium memberi orang peluang untuk berinteraksi – ini adalah baik kerana rutin senaman boleh menjadi agak membosankan. Bercakap kepada jiran anda semasa anda bersenam adalah sudah tentu lebih merangsang daripada mindlessly menatap TV.

Di gim, anda akan menjadikan hubungan sosial, akan digalakkan dan boleh masuk ke dalam rutin senaman yang kerap yang anda hanya tidak dapat salinan di rumah.

Walau bagaimanapun, gimnasium mempunyai kelemahan tertentu.

Keahlian gimnasium boleh menjadi mahal. Kebanyakannya menawarkan pelan pembayaran yang berbeza, seperti Lawatan, sebulan, atau tahun, atau sebagai keahlian seumur hidup. Jika anda membayar dengan Lawatan, inilah biasanya mahal, walaupun ia adalah pilihan yang baik untuk anda jika anda sedang sekadar melancong dan melawat sekali dalam fikiran. Membayar keahlian gimnasium sebulan yang sering anda nilai yang terbaik, tetapi harga akan purata masih kira-kira $30 hingga $300 sebulan. Gimnasium yang banyak menawarkan keahlian perbicaraan, sama ada percuma atau pada kadar yang ketara lebih rendah untuk bulan pertama.

Ingat bahawa membayar keahlian dan kemudian tidak menghadiri sesi yang benar-benar sisa Wang, jadi itulah satu kelemahan besar gimnasium. Sukar untuk bekerja sehingga semangat untuk pergi dan bekerja pada sesuatu yang benar-benar lebih banyak kerja-kerja daripada apa-apa lagi, dan kadang-kadang ia adalah kekurangan masa yang membuatkan kita terlepas latihan gimnasium.

Gimnasium yang boleh menjadi tempat yang kotor. Manakala beberapa anggota tertentu Berlatarbelakangkan keindahan kering perkara-perkara yang mereka telah digunakan, orang lain tidak bersusah payah, dan ini boleh menjadi agak tidak menyenangkan. Ini adalah berkemungkinan di gimnasium yang dikendalikan oleh pekerja-pekerja yang prihatin, jadi mencari satu seperti itu.

Selain itu, suasana di dalam gimnasium bukanlah sangat bersih. Kehadiran ramai orang, haba dan kelembapan dalam semua bergabung untuk memberikan persekitaran yang baik untuk lulus pada selsema dan penyakit-penyakit lain ditanggung udara atau kenalan. Paip pancuran mandian adalah satu kawasan tersebut yang mungkin untuk menyebarkan jangkitan.

Hanya individu boleh menimbang Pro dan kontra dan mencapai keputusan yang muktamad yang akan paling penting. Melainkan anda adalah bernasib baik untuk mencari salah masa pertama tamat, cuba sedikit secara percubaan sebelum melakukan apa-apa tempoh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *